Н У Х Т

На Різдво – до Прикарпаття!

27 грудня 2019

На Різдво – до Прикарпаття!

Традиційно, напередодні Нового року й Різдвяних свят із метою популяризації різдвяних звичаїв і традицій Карпатського регіону, в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету за ініціативи студентської ради відбулася виставка-презентація «Святий вечір, добрий вечір».

Кожна студентська група презентувала свій святковий стіл, який красувався 12-ма стравами – різдвяними смаколиками з Богородчанського, Надвірнянського, Яремчанського, Верховинського, Коломийського, Рогатинського, Косівського, Тлумацького районів Івано-Франківської області.  У центрі столу – традиційний дідух, на столі – вишита скатертина. Під серветкою – пахуче сіно, яке приносили до оселі, коли на небі з’являлася перша зірка. Розмальована українськими візерунками макітра з кутею, глиняний глечик із узваром…

Презентація різдвяних страв також супроводжувалася колядками та різдвяними віншуваннями.

Педагогічні працівники і студенти коледжу не тільки ознайомилися з традиціями святкування Різдвяних свят у різних куточках Прикарпаття, а й скуштували традиційні страви української кухні, що готують на Святвечір.

Опублікований: 27-12-2019
Читайте також:
Практичну допомогу промисловості надають фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна

Професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк виступив із двома доповідями – «Особливості режимів та способів управління закордонними сушарками» та «Інноваційні технології зберігання зерна експортного призначення в металевих ємностях» перед керівниками підрозділів агрохолдингу «Астарта». Загальна тривалість виступу була близ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичну допомогу промисловості надають фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна 02 квітня 2019

Шанс для інноваторів на EUREKA info day

5 жовтня 2018 року в Міністерстві освіти і науки України планують провести інформаційний день «EUREKA info day». До участі запрошують науковців, молодих вчених, власників стартапів, представників малого та середнього бізнесу. Під час інформаційного дня учасникам розкажуть про види проектів «EUREKA», як до них долучитися, критерії відбору тощо. Пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шанс для інноваторів на EUREKA info day 24 липня 2018

Цікавий культурно-масовий захід студентам від доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Тамара Корж організувала для студентів цікавий культурно-масовий захід – похід до Київського муніципального академічного театру опери та балату для дітей та юнацтва. Концерт був присвячений 25-річчю академічного камерного хору «Хрещатик». Проект складався з двох відділів. Перший відділ «Choir...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікавий культурно-масовий захід студентам від доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна 17 травня 2019

Майбутнє хлібопекарської і кондитерської галузі – у надійних руках!

Протягом лютого на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм здобуття освіти, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Роботу екзаменаційних комісій очолив стейк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутнє хлібопекарської і кондитерської галузі – у надійних руках! 29 лютого 2024