Н У Х Т

На Різдво – до Прикарпаття!

27 грудня 2019

На Різдво – до Прикарпаття!

Традиційно, напередодні Нового року й Різдвяних свят із метою популяризації різдвяних звичаїв і традицій Карпатського регіону, в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету за ініціативи студентської ради відбулася виставка-презентація «Святий вечір, добрий вечір».

Кожна студентська група презентувала свій святковий стіл, який красувався 12-ма стравами – різдвяними смаколиками з Богородчанського, Надвірнянського, Яремчанського, Верховинського, Коломийського, Рогатинського, Косівського, Тлумацького районів Івано-Франківської області.  У центрі столу – традиційний дідух, на столі – вишита скатертина. Під серветкою – пахуче сіно, яке приносили до оселі, коли на небі з’являлася перша зірка. Розмальована українськими візерунками макітра з кутею, глиняний глечик із узваром…

Презентація різдвяних страв також супроводжувалася колядками та різдвяними віншуваннями.

Педагогічні працівники і студенти коледжу не тільки ознайомилися з традиціями святкування Різдвяних свят у різних куточках Прикарпаття, а й скуштували традиційні страви української кухні, що готують на Святвечір.

Опублікований: 27-12-2019
Читайте також:
Сімейними традиціями та рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі освіти

На кафедрі технології хлібопекарських  і кондитерських виробів відбувся традиційний тематичний захід «Випікаємо паски. Сімейні традиції та рецепти», у якому взяли участь студенти груп ТІ-1-4, ТІ-1-5, ТІ-2-6, ТХ-3-5, ТХ-3-6, ТХ-3-14ск, а також наставниці академічних груп і викладачі кафедри. У кожній родині склалися певні традиції випікання та прик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сімейними традиціями та рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі освіти 19 квітня 2023

Другий день NUFT Career Chance-2022

16 листопада NUFT Career Chance-2022 продовжив роботу. Здобувачі освіти дізналися про діяльність компаній, почули мотивуючі розповіді про власний кар’єрний шлях від їх працівників, у тому числі й випускників нашого університету, отримали практичні поради щодо  формування своїх hard skills і soft skills, складення резюме та проходження співбесіди з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другий день NUFT Career Chance-2022 16 листопада 2022

На відеозв’язку – Грузія: на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся черговий гастрономічний лекторій

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до освітнього лекторію. На відеозв’язку у Zoom – випускник кафедри і су-шеф ресторану 5* готелю міжнародної мережі Le Meridien у Батумі (Грузія) Андрій Корольчук. Історія успіху гостьового лектора – це поєднання освіти за спеціальністю і кар’єрного злету. Професійний бекграунд нашо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На відеозв’язку – Грузія: на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся черговий гастрономічний лекторій 08 грудня 2020

Психологія журналістики: здобувачам освіти від практиків

У психологічному центрі «Альтера» відбулася презентація «Рекомендації для журналістів щодо роботи з соціально-вразливими категоріями. Діти в медіа» від 1+1 media, у якій взяли участь здобувачки освіти 2 та 3 курсу освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління Каріна Безлуцька та Софія Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Психологія журналістики: здобувачам освіти від практиків 16 червня 2021