На запрошення завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимира Ковбаси керівниця відділу зовнішнього аудиту департаменту якості ТОВ «Сільпо-Фуд» Наталія Олексієнко прочитала лекцію «Законодавчі вимоги в сфері безпечності харчових продуктів. Програма НАССР» для магістрантів, що навчаються за спеціальностями «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» та здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії».
У своїй доповіді лекторка розповіла про особливості функціонування системи управління якістю продукції в мережі магазинів «Сільпо» – однієї з найкращих торгових мереж в Україні, що входить до складу «Fozzy Group» та має свої власні виробництва, зокрема хлібобулочних і кондитерських виробів. Спікерка наголосила, що в сучасних умовах забезпечення виробництва і реалізації якісної та безпечної продукції – це вимога часу та завдання усього колективу підприємства і торгової мережі, в якій реалізують товари. Саме тому в компанії був запроваджений проєкт «Фуд Просвіта – курс молодого виробника», який сприяє підвищенню рівня знань працівників фермерських господарств, постачальників продукції мережі «Сільпо» щодо якості та безпечності харчової продукції.
Особливу увагу Наталія Олексієнко звернула на нормативні та законодавчі акти у сфері управління якістю, які діють в Україні, про орієнтацію мережі «Сільпо» на відповідність вимогам міжнародних стандартів GFSI. Корисною для здобувачів освіти була інформація щодо виявлення фальсифікацій продукції з використанням харчових добавок і дій компанії у разі таких порушень, про важливість системи роботи з рекламаціями, про описи та специфікації продуктів (зокрема, органічних продуктів і дієтичного призначення).
Зі свого боку, як стейкхолдер, гостя наголосила на важливості поглиблення знань здобувачів у сфері управління якістю, що стане запорукою підвищення професійного рівня фахівця та затребуваності на ринку праці, а в професійній діяльності підвищить здатність швидко реагувати на вимоги сучасності.
Колектив кафедри вдячний Наталії Олексієнко за лекцію та сподівається на подальшу плідну співпрацю.