Н У Х Т

Про законодавчі вимоги в сфері безпечності харчових продуктів здобувачам освітніх ступенів «Магістр» і «Доктор філософії» розповіла стейкхолдер

13 жовтня 2020

Про законодавчі вимоги в сфері безпечності харчових продуктів здобувачам освітніх ступенів «Магістр» і «Доктор філософії» розповіла стейкхолдер

На запрошення завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимира Ковбаси керівниця відділу зовнішнього аудиту департаменту якості ТОВ «Сільпо-Фуд» Наталія Олексієнко прочитала лекцію «Законодавчі вимоги в сфері безпечності харчових продуктів. Програма НАССР» для магістрантів, що навчаються за спеціальностями «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» та здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії».

У своїй доповіді лекторка розповіла про особливості функціонування системи управління якістю продукції в мережі магазинів «Сільпо» – однієї з найкращих торгових мереж в Україні, що входить до складу «Fozzy Group» та має свої власні виробництва, зокрема хлібобулочних і кондитерських виробів. Спікерка наголосила, що в сучасних умовах забезпечення виробництва і реалізації якісної та безпечної продукції – це вимога часу та завдання усього колективу підприємства і торгової мережі, в якій реалізують товари. Саме тому в компанії був запроваджений проєкт «Фуд Просвіта – курс молодого виробника», який сприяє підвищенню рівня знань працівників фермерських господарств, постачальників продукції мережі «Сільпо» щодо якості та безпечності харчової продукції.

Особливу увагу Наталія Олексієнко звернула на нормативні та законодавчі акти у сфері управління якістю, які діють в Україні, про орієнтацію мережі «Сільпо» на відповідність вимогам міжнародних стандартів GFSI. Корисною для здобувачів освіти була інформація щодо виявлення фальсифікацій продукції з використанням харчових добавок і дій компанії у разі таких порушень, про важливість системи роботи з рекламаціями, про описи та специфікації продуктів (зокрема, органічних продуктів і дієтичного призначення).

Зі свого боку, як стейкхолдер, гостя наголосила на важливості поглиблення знань здобувачів у сфері управління якістю, що стане запорукою підвищення професійного рівня фахівця та затребуваності на ринку праці, а в професійній діяльності підвищить здатність швидко реагувати на вимоги сучасності.

Колектив кафедри вдячний Наталії Олексієнко за лекцію та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 13-10-2020
Читайте також:
Результатами новітніх наукових досліджень поділилася з магістрантами й викладачами польська гостьова лекторка

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція на тему «The phenomenon of thixotropy in starch systems» викладачки та науковиці Інституту харчових технологій та харчування Жешувського університету (Польща), др. Грети Адамчик для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх програм «Технології хліба, кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Результатами новітніх наукових досліджень поділилася з магістрантами й викладачами польська гостьова лекторка 28 травня 2024

Просвітницький захід першокурсників кафедри економіки і права

Останні дні семестру для студентів – завжди гаряча і активна пора, тому в метушні здавання іспитів й заліків студенти групи ЕП-1-1 кафедри економіки і права вирішили відвідати цікаве та пізнавальне місце – Музей історії міста Києва. Це унікальна музейна структура столиці, що об’єднує 8 філій, які органічно доповнюють загальну концепцію Музею. Пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Просвітницький захід першокурсників кафедри економіки і права 24 грудня 2019

Квітневе засідання Кіноклубу

Квітневе засідання Movie Club кафедри іноземних мов професійного спрямування було присвячене визначній роботі відомого американського актора і режисера Мела Гібсона «Страсті Христові». Цей фільм був запропонований для обговорення студентам групи ТХ-4-6 під темою «Страсті Христові» – ціна вибору. Біблейські сюжети очима українців, поворотні моменти ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Квітневе засідання Кіноклубу 04 квітня 2024

Закордонна практика здобувачів освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах Республіки Болгарія

Однією із сильних сторін освітньо-професійних програм «Готельно-ресторанна справа» і «Готельна і ресторанна справа» першого і другого рівнів вищої освіти в нашому університеті є практико-орієнтоване навчання з можливістю проходження практики зі стажуванням за кордоном. У рамках плідної багаторічної співпраці з компанією ЕООД «ТУРАЛ С» під керівниц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закордонна практика здобувачів освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах Республіки Болгарія 02 жовтня 2024