Н У Х Т

До обговорення сфери смарт-спеціалізації Київщини з виробництва інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями долучилися наші фахівці

29 березня 2021

До обговорення сфери смарт-спеціалізації Київщини з виробництва інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями долучилися наші фахівці

Завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна і доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена взяли участь у онлайн-круглому столі з обговорення сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями (функціональна їжа)» у галузі «Виробництво молочних продуктів», організованому Департаментом економіки та цифровізації за підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна.

До заходу долучилися представники територіальних громад, бізнесу, наукових установ і громадських організацій.

Як зазначила директорка департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна, у галузі виробництва молочних продуктів Київської області ведуть свою діяльність понад 30 підприємств, на яких працює близько трьох тисяч осіб. Середній обсяг реалізованої продукції підприємствами галузі за останні три роки склав 4,8 млрд гривень.

Розглядались питання: стану та подальшого розвитку галузі виробництва молочних продуктів; наукових досліджень нових молочних продуктів; перспективи використання технологій Індустрії 4.0 на підприємствах молочної промисловості; інновації в технологіях маркування харчових продуктів; досвід громад у розвитку мережі сімейних молочних ферм.

Із доповідями виступили: фахівці НУХТ Галина Сімахіна та Олександр Пупена, генеральний директор ТДВ «Яготинський маслозавод» Сергій Косяченко, директорка з якості та сертифікації «ITAK» Наталія Бевза, директор «Світ Громад» Михайло Войтович, завідувачка лабораторії геродієтетики  ДУ «Інститут геронтології ім Д Ф Чеботарьова» НАМН України Мар'яна Романенко, депутат Київської обласної ради Віктор Шеремета, а також представники департаменту економіки та цифровізації облдержадміністрації.

Загалом, понад 60 учасників узяли участь у обговоренні теми. 

Опублікований: 29-03-2021
Читайте також:
Зустріч другокурсників зі стейкхолдером на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування

У перші дня нового навчального року на кафедру технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування завітали представники одного з ключових стейкхолдерів НУХТ – ПрАТ «МХП». 6 вересня 2024 року відбулася зустріч студентів-бакалаврів другого курсу, які навчаються за спеціальностями 133 «Галузеве машинобудування» та 131 «Прикладна механі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч другокурсників зі стейкхолдером на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування 11 вересня 2024

Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася науково-практична студентська конференція «Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства». На конференцію були запрошені представники провідних закладів ресторанного господарства області – адміністратор готельно-ресторанного комплексу «Галицька сад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 19 лютого 2019

Бренд-девелопмент відомих ТМ: цікаві факти від здобувачів-рекламістів

Науковий гурток кафедри маркетингу «Інтелектуал» залучає все більше молодих учених. Нещодавно здобувачі спеціальності 061 «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю») зібралися на актуальному вебінарі «Розвиток брендів в Україні». Організаторкою заходу стала доцентка кафедри маркетингу Ірина Бойко. У вступному слові вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бренд-девелопмент відомих ТМ: цікаві факти від здобувачів-рекламістів 23 листопада 2021

Про альтернативні джерела енергії від асистентки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Якими можуть бути  альтернативні джерела енергії, що таке поновлювальні джерела енергії, які перспективи їхнього використання та як можна використати сонячну енергію… Ці та інші питання обговорювала на відкритому практичному занятті з дисципліни «Ресурсо- та енергоощадні технології» зі здобувачами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 131 «При...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про альтернативні джерела енергії від асистентки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 13 листопада 2024