Н У Х Т

До обговорення сфери смарт-спеціалізації Київщини з виробництва інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями долучилися наші фахівці

29 березня 2021

До обговорення сфери смарт-спеціалізації Київщини з виробництва інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями долучилися наші фахівці

Завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна і доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена взяли участь у онлайн-круглому столі з обговорення сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями (функціональна їжа)» у галузі «Виробництво молочних продуктів», організованому Департаментом економіки та цифровізації за підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна.

До заходу долучилися представники територіальних громад, бізнесу, наукових установ і громадських організацій.

Як зазначила директорка департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна, у галузі виробництва молочних продуктів Київської області ведуть свою діяльність понад 30 підприємств, на яких працює близько трьох тисяч осіб. Середній обсяг реалізованої продукції підприємствами галузі за останні три роки склав 4,8 млрд гривень.

Розглядались питання: стану та подальшого розвитку галузі виробництва молочних продуктів; наукових досліджень нових молочних продуктів; перспективи використання технологій Індустрії 4.0 на підприємствах молочної промисловості; інновації в технологіях маркування харчових продуктів; досвід громад у розвитку мережі сімейних молочних ферм.

Із доповідями виступили: фахівці НУХТ Галина Сімахіна та Олександр Пупена, генеральний директор ТДВ «Яготинський маслозавод» Сергій Косяченко, директорка з якості та сертифікації «ITAK» Наталія Бевза, директор «Світ Громад» Михайло Войтович, завідувачка лабораторії геродієтетики  ДУ «Інститут геронтології ім Д Ф Чеботарьова» НАМН України Мар'яна Романенко, депутат Київської обласної ради Віктор Шеремета, а також представники департаменту економіки та цифровізації облдержадміністрації.

Загалом, понад 60 учасників узяли участь у обговоренні теми. 

Опублікований: 29-03-2021
Читайте також:
НУХТ – гідно представлений на Young Chefs. Urban

Нещодавно у Конгресно-виставковому центрі «Парковий» відбулася ключова гастрономічна подія року – Young Chefs. Urban, який зібрав молодих шефів, рестораторів, дослідників і представників кулінарної освіти з усієї країни. Наш університет представляли старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Артем Ущаповський і четверт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – гідно представлений на Young Chefs. Urban 22 вересня 2025

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вийшли з друку навчальний посібник і робочий зошит з дисципліни «Технологічні основи технологій харчових виробництв», співавторками якого є завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Неміріч та старша викладачка циклової випускової комісії виробництва та технологій Відокремленого структурного підрозділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 квітня 2024

Упевнено просуваються до вершин професійного зростання бакалаври-заочники

Упевнено подолали ще одну сходинку свого професійного зростання здобувачі заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», що спеціалізувалися по кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. У кваліфікаційних роботах були представлені комплекси заходів щодо проєктування нових ліній із виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Упевнено просуваються до вершин професійного зростання бакалаври-заочники 26 лютого 2025

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія»

Відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 2. Основи органічної хімії» на тему «Карбонові кислоти» прочитала 23 жовтня доцент Інна Попова для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія». На занятті були присутні здобувачі груп ТІ-1-3 та ТІ-1-4, викладачі кафедри харчової хімії. Слід зазначити, що карбонові ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія» 24 жовтня 2019