Н У Х Т

До обговорення сфери смарт-спеціалізації Київщини з виробництва інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями долучилися наші фахівці

29 березня 2021

До обговорення сфери смарт-спеціалізації Київщини з виробництва інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями долучилися наші фахівці

Завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна і доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена взяли участь у онлайн-круглому столі з обговорення сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями (функціональна їжа)» у галузі «Виробництво молочних продуктів», організованому Департаментом економіки та цифровізації за підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна.

До заходу долучилися представники територіальних громад, бізнесу, наукових установ і громадських організацій.

Як зазначила директорка департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна, у галузі виробництва молочних продуктів Київської області ведуть свою діяльність понад 30 підприємств, на яких працює близько трьох тисяч осіб. Середній обсяг реалізованої продукції підприємствами галузі за останні три роки склав 4,8 млрд гривень.

Розглядались питання: стану та подальшого розвитку галузі виробництва молочних продуктів; наукових досліджень нових молочних продуктів; перспективи використання технологій Індустрії 4.0 на підприємствах молочної промисловості; інновації в технологіях маркування харчових продуктів; досвід громад у розвитку мережі сімейних молочних ферм.

Із доповідями виступили: фахівці НУХТ Галина Сімахіна та Олександр Пупена, генеральний директор ТДВ «Яготинський маслозавод» Сергій Косяченко, директорка з якості та сертифікації «ITAK» Наталія Бевза, директор «Світ Громад» Михайло Войтович, завідувачка лабораторії геродієтетики  ДУ «Інститут геронтології ім Д Ф Чеботарьова» НАМН України Мар'яна Романенко, депутат Київської обласної ради Віктор Шеремета, а також представники департаменту економіки та цифровізації облдержадміністрації.

Загалом, понад 60 учасників узяли участь у обговоренні теми. 

Опублікований: 29-03-2021
Читайте також:
Історія біотехнології на гостьовій лекції

З початку свого існування людина намагалася використати живі організми для задоволення своїх потреб. Віками наші предки використовували з цією метою макроорганізми: тварин, рослин, гриби. Поступово люди дійшли і до використання мікроорганізмів. Так народилася біотехнологія. Довгий час вона не мала під собою наукового підґрунтя й базувалася лише на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історія біотехнології на гостьовій лекції 18 листопада 2021

Почався третій конкурс МОН для молодих науковців

МОН оголосило третій конкурс наукових робіт для молодих учених – наразі для нього заплановано більше фінансування, ніж у попередніх роках. Відповідний наказ був опублікований на сайті МОН 28 серпня 2018 року. «Фінансування проектів переможців «третьої хвилі» почнеться з наступного року. Загалом у межах нашого конкурсу на роботи молодих вчених у пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почався третій конкурс МОН для молодих науковців 29 серпня 2018

Наукова спільнота нашого університету долучається до проєкту «Літня академія Elsevier»

Протягом липня-серпня цього року за сприяння Міністерства освіти і науки України відбудеться низка вебінарів, присвячених питанням використання бібліографічних і повнотекстових баз даних, інструментів, які застосовуються для проведення досліджень. Вебінари проводяться українською та англійською мовами у рамках проєкту «Літня академія Elsevier» і б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова спільнота нашого університету долучається до проєкту «Літня академія Elsevier» 16 липня 2021

Перші здобувачі нової магістерської програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» розпочали навчання

Щодня нові реалії ставлять перед нами непрості виклики, але в Національному університеті харчових технологій втілюють заплановане! У 2022-2023 н.р. кафедрою  технології м'яса і м'ясних продуктів разом із кафедрою туристичного та готельного бізнесу започаткована нова міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для H...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші здобувачі нової магістерської програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» розпочали навчання 12 жовтня 2022