Н У Х Т

День вибору

14 квітня 2023

День вибору

У нашому університеті реалізується право здобувачів освіти на самостійне планування своєї освітньої траєкторії. До 25% навчальних дисциплін вони можуть обрати самостійно.

Здобувачі першого, другого і третього курсів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» зустрілися з гаранткою освітньої програми Світланою Старовойтовою, щоб здійснити вільний вибір навчальних дисциплін на 2023-2024 навчальний рік. До зустрічі долучилися лектори дисциплін, а також завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак і заступник деканки Юрій Резніченко.

Напередодні зустрічі здобувачі мали можливість ознайомитися з анотаціями дисциплін, що пропонуються до вибору – з дисциплінами загальноуніверситетського каталогу, каталогу галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія», каталогу освітньо-професійної програми та інших освітніх програм. Зауважимо, що стейкхолдери неодноразово відзначали позитивну практику широкого переліку вибіркових компонент, яка дозволяє здобути необхідні та важливі навички soft- і hard-skills, реалізовану у межах освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна».

У ході онлайн-зустрічі гарантка освітньої програми Світлана Старовойтова детально окреслила процедуру вибору дисциплін відповідно до Положення про порядок реалізації здобувачами вищої освіти права на вільний вибір навчальних дисциплін у Національному університеті харчових технологій, навела терміни проведення та які саме дисципліни пропонуються.

Окремо наголосила на датах проведення першого 12-16 квітня 2023 р. (та за необхідності, другого 18-22 квітня 2023 р.) туру електронного голосування. Зроблена гаранткою презентація дозволила здобувачам чітко зрозуміти сукупний обсяг обов’язкової та вибіркової складових, а також визначити, з якого переліку дисциплін потрібно зробити вибір, обсяг навчальних дисциплін і семестр їх викладання. Світлана Старовойтова закликала здобувачів свідомо підійти до питання вибору навчальних дисциплін для подальшої реалізації гнучких індивідуальних траєкторій навчання, врахувати тематики курсових робіт/проєктів, у тому числі й тему майбутньої кваліфікаційної роботи, а також коло професійних інтересів.

Окрема подяка лекторам дисциплін, що пропонуються до вибору, за долучення до зустрічі та інформативні, яскраві презентації, які дозволили здобувачам оцінити усю важливість і необхідність вивчення пропонованих дисциплін.

Бажаємо здобувачам зробити правильний вибір!

Опублікований: 14-04-2023
Читайте також:
Призеркою Чемпіонату України з хокею серед жінок стала студентка спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студентка 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Дар’я Супрун  у складі команди «Автомобіліст» брала участь у Чемпіонаті України з хокею серед жінок 2018-2019. Участь у 3-му Чемпіонаті України з хокею серед жінок брали три клуби: «Пантери» (Харків), «Україночка (Київ) і новачок чемпіонату «Автомобіліст» (Київ). Вболівальники команд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Призеркою Чемпіонату України з хокею серед жінок стала студентка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2019

Підведені підсумки ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України наш університет був визначений базовим для проведення у 2019-2020 навчальному році ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології». Прийом наукових робіт тривав до 15 лютого. До участі у конкурсі були подані 64 студентські наукові роботи, кожна ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 20 березня 2020

Заключний семестр наукової роботи

Магістранти ІІ року навчання кафедри біотехнології та мікробіології продовжують виконання індивідуальних завдань. У цьому семестрі вони зосереджені на науково-дослідній роботі, продовжуюи розпочату у минулому році серію дослідів. Виконання наукової роботи біотехнологів вимагає ґрунтовної підготовки: достатній рівень спеціальних знань, навичок і ск...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заключний семестр наукової роботи 08 жовтня 2020

Оздоровче харчування – у центрі уваги науковців

17-18 листопада 2021 р. в університеті відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека». На конференцію представили свої доповіді 76 науковців з нашого університету, інших закладів вищої освіти, наукових установ і підприємств: Державного біотехнологічного універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оздоровче харчування – у центрі уваги науковців 19 листопада 2021