Н У Х Т

День вибору

14 квітня 2023

День вибору

У нашому університеті реалізується право здобувачів освіти на самостійне планування своєї освітньої траєкторії. До 25% навчальних дисциплін вони можуть обрати самостійно.

Здобувачі першого, другого і третього курсів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» зустрілися з гаранткою освітньої програми Світланою Старовойтовою, щоб здійснити вільний вибір навчальних дисциплін на 2023-2024 навчальний рік. До зустрічі долучилися лектори дисциплін, а також завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак і заступник деканки Юрій Резніченко.

Напередодні зустрічі здобувачі мали можливість ознайомитися з анотаціями дисциплін, що пропонуються до вибору – з дисциплінами загальноуніверситетського каталогу, каталогу галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія», каталогу освітньо-професійної програми та інших освітніх програм. Зауважимо, що стейкхолдери неодноразово відзначали позитивну практику широкого переліку вибіркових компонент, яка дозволяє здобути необхідні та важливі навички soft- і hard-skills, реалізовану у межах освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна».

У ході онлайн-зустрічі гарантка освітньої програми Світлана Старовойтова детально окреслила процедуру вибору дисциплін відповідно до Положення про порядок реалізації здобувачами вищої освіти права на вільний вибір навчальних дисциплін у Національному університеті харчових технологій, навела терміни проведення та які саме дисципліни пропонуються.

Окремо наголосила на датах проведення першого 12-16 квітня 2023 р. (та за необхідності, другого 18-22 квітня 2023 р.) туру електронного голосування. Зроблена гаранткою презентація дозволила здобувачам чітко зрозуміти сукупний обсяг обов’язкової та вибіркової складових, а також визначити, з якого переліку дисциплін потрібно зробити вибір, обсяг навчальних дисциплін і семестр їх викладання. Світлана Старовойтова закликала здобувачів свідомо підійти до питання вибору навчальних дисциплін для подальшої реалізації гнучких індивідуальних траєкторій навчання, врахувати тематики курсових робіт/проєктів, у тому числі й тему майбутньої кваліфікаційної роботи, а також коло професійних інтересів.

Окрема подяка лекторам дисциплін, що пропонуються до вибору, за долучення до зустрічі та інформативні, яскраві презентації, які дозволили здобувачам оцінити усю важливість і необхідність вивчення пропонованих дисциплін.

Бажаємо здобувачам зробити правильний вибір!

Опублікований: 14-04-2023
Читайте також:
Спекотний лютий на кафедрі біотехнології і мікробіології

Протягом  6-7 лютого 2023 року на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася чергова знаменна подія – захисти кваліфікаційних робіт здобувачів заочної форми навчання на отримання освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спекотний лютий на кафедрі біотехнології і мікробіології 10 лютого 2023

Студент Навчально-наукового інституту економіки і управління – переможець міжнародного турніру

З 28 травня по 2 червня у бельгійському місті Шарлеруа відбувся тенісний турнір Міжнародної федерації тенісу першої категорії, участь у якому взяв студент першого курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Навчально-наукового інституту економіки і управління Павло Шумейко. Приємно відзначити, що Павло зайняв перше місце в парн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент Навчально-наукового інституту економіки і управління – переможець міжнародного турніру 12 червня 2018

Сучасні тренди в технологіях виробництва рослинних білкових продуктів представили наші науковці на міжнародній конференції

Традиційно у травні провідні виробничники та гравці ринку олійно-жирової галузі зібралися на Міжнародну конференцію «Олійно-жирова галузь: технології і ринок», яку дванадцять років поспіль організовує інформаційне агентство «Експерт Агро». У роботі конференції взяли участь понад 200 учасників, у тому числі представники міжнародних компаній-виробни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди в технологіях виробництва рослинних білкових продуктів представили наші науковці на міжнародній конференції 20 травня 2019

Наші студенти перемагають у міжнародних танцювальних змаганнях

Студент групи ОКС17 Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ Роман Шпильовий зі своєю партнеркою Аліною Симеренко став переможцем ІV Міжнародного фестивалю зі спортивних танців «Master of Dance»,який відбувся у м. Черкаси. Не зупиняючись на досягнутому, танцювальний дует взяв участь у Міжнародному змаганні з танцювального спорту «Kyiv Open Ch...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти перемагають у міжнародних танцювальних змаганнях 12 квітня 2018