Н У Х Т

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти

20 листопада 2023

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти

20 листопада 2023 р. відбулася гостьова лекція з дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг». Тема лекції – «Аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу», лектор – Олександр Горчаков, менеджер відділу збуту ТОВ «БЕЛТІМПОРТ», компанії яка є дистриб'ютором приводних систем і надає комплексні рішення щодо прогнозування можливих проблем на діючому обладнанні, розробляє відповідні рекомендації та обладнання з розрахунком оптимальної комплектації.

Лекція була організована для здобувачів груп ХЕ-4-11, ХЕ-4-11ск та ХЕ-4-12 освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» лектором дисципліни Богданом Пащенком.

Олександр Горчаков є випускником НУХТ та яскравим прикладом реалізації отриманих знань у професійній діяльності. Він надав здобувачам-технологам харчової експертизи вичерпну інформацію щодо сучасних конструктивних рішень для конвеєрного обладнання згідно з міжнародними вимогами гігієнічного інжинірингу. У доповіді значну увагу було приділено проєктуванню конвеєрів, що використовуються при виробництві молочних продуктів, хлібних злаків, овочів, фруктів, кондитерських виробів, м'яса та риби.

Лектор також наголосив, що потрібно враховувати умови навколишнього середовища, а також стадії виробничого процесу. Спроєктоване обладнання та навколишнє середовище не повинні дозволяти мікроорганізмам-продуцентам розмножуватися у виробничих умовах і перевищувати гранично допустимі норми. Здобувачі дізналися, що в зонах контакту із харчовим продуктом слід уникати накопичення пилу, мікроорганізмів і комах, особливо у важкодоступних для очищення місцях, а також надзвичайно важливо забезпечити, щоб матеріали обладнання не вбирали вологу, оскільки це призведе до зростання мікроорганізмів і забруднень.

Здобувачі та викладачі кафедри щиро вдячні лектору за те, що він знайшов час і поділився знаннями й досвідом. Присутні на лекції висловили сподівання і надалі проводити такі цікаві та змістовні зустрічі.

Опублікований: 20-11-2023
Читайте також:
Досвід публічних виступів набули магістранти-хімтехнологи, захищаючи звіти з переддипломної практики

Магістранти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», завершили проходження переддипломної практики, якою опікується доцент Наталія Сабадаш. За її сприяння студентам поталанило потрапити на різнопланові провідні підприємства України: харчові (які використовують харчові добавки), п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід публічних виступів набули магістранти-хімтехнологи, захищаючи звіти з переддипломної практики 05 листопада 2019

Хлібні традиції: історія, технології, реальність

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко прочитала лекцію «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн» для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів нашого університету: Київського фахового коледжу ресторанного господарства, Волинського фахового коледжу, Сумського фахового коледжу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хлібні традиції: історія, технології, реальність 11 березня 2025

З органічною продукцією вітчизняного виробництва познайомилися студенти разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

7 березня 2019 року студенти групи ТХ-4-5 разом із викладачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцентом Наталією Фалендиш відвідали виставку ECO EXPO у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ). Студенти мали змогу ознайомитися з органічною продукцією вітчизняного виробництва, поспілкуватися з її виробниками та провести...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З органічною продукцією вітчизняного виробництва познайомилися студенти разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 березня 2019

Мандрівка у мікросвіт

Повномасштабна війна в Україні внесла суттєві корективи у налагодження й підтримку комунікації між абітурієнтами та закладами освіти по всій країні. Але навіть у таких складних умовах викладачі кафедри біотехнології і мікробіології продовжують тримати зв'язок зі здобувачами освіти і абітурієнтами та поширювати знання.  Тому, 18 травня відбувся нет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандрівка у мікросвіт 20 травня 2022