Н У Х Т

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти

20 листопада 2023

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти

20 листопада 2023 р. відбулася гостьова лекція з дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг». Тема лекції – «Аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу», лектор – Олександр Горчаков, менеджер відділу збуту ТОВ «БЕЛТІМПОРТ», компанії яка є дистриб'ютором приводних систем і надає комплексні рішення щодо прогнозування можливих проблем на діючому обладнанні, розробляє відповідні рекомендації та обладнання з розрахунком оптимальної комплектації.

Лекція була організована для здобувачів груп ХЕ-4-11, ХЕ-4-11ск та ХЕ-4-12 освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» лектором дисципліни Богданом Пащенком.

Олександр Горчаков є випускником НУХТ та яскравим прикладом реалізації отриманих знань у професійній діяльності. Він надав здобувачам-технологам харчової експертизи вичерпну інформацію щодо сучасних конструктивних рішень для конвеєрного обладнання згідно з міжнародними вимогами гігієнічного інжинірингу. У доповіді значну увагу було приділено проєктуванню конвеєрів, що використовуються при виробництві молочних продуктів, хлібних злаків, овочів, фруктів, кондитерських виробів, м'яса та риби.

Лектор також наголосив, що потрібно враховувати умови навколишнього середовища, а також стадії виробничого процесу. Спроєктоване обладнання та навколишнє середовище не повинні дозволяти мікроорганізмам-продуцентам розмножуватися у виробничих умовах і перевищувати гранично допустимі норми. Здобувачі дізналися, що в зонах контакту із харчовим продуктом слід уникати накопичення пилу, мікроорганізмів і комах, особливо у важкодоступних для очищення місцях, а також надзвичайно важливо забезпечити, щоб матеріали обладнання не вбирали вологу, оскільки це призведе до зростання мікроорганізмів і забруднень.

Здобувачі та викладачі кафедри щиро вдячні лектору за те, що він знайшов час і поділився знаннями й досвідом. Присутні на лекції висловили сподівання і надалі проводити такі цікаві та змістовні зустрічі.

Опублікований: 20-11-2023
Читайте також:
Щасливої дороги випускникам 2019-го побажали у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся випускний вечір для студентів комп’ютерно-технологічного відділення. На свято зібралася дружна родина студентів, викладачів та батьків. Із вітальним словом звернувся до всіх присутніх директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш. В урочистій обстановці він вручив випускникам дипло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щасливої дороги випускникам 2019-го побажали у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 01 лютого 2019

Вітаємо новачків-Biotechівців

Після осіннього семестру родина наукового гуртка «Biotech» кафедри біотехнології і мікробіології завжди поповнюється новими, талановитими студентами-біотехнологами. Хоч цьогорічне поповнення й не велике, але юним науковцям вже є чим похвалитися. Студентка групи БТ-3-1 Валентина Жданюк розпочала свій науковий шлях в Інституті мікробіології і вірусо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо новачків-Biotechівців 10 лютого 2020

Маємо ще одного чемпіона України!

У с. Яворів Львівської області на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ відбувся Чемпіонат України з біатлону серед юнаків і дівчат старшої вікової категорії. Насичена програма турніру включала чотири види змагань – короткі індивідуальні гонки, гонки переслідування, естафети та мас-старти. У Чемпіонаті взяли участь здобувачі освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маємо ще одного чемпіона України! 29 грудня 2021

День студента-2023

17 листопада студентство всього світу відзначає Міжнародний день студента, цього ж дня святкується і День студента в Україні. У нинішній нелегкий час іноді просто необхідно трохи відволіктися від тривог і проблем, тож Студентський центр патріотичного виховання та культурного розвитку за підтримки ректорату організував для колективу університету свя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День студента-2023 17 листопада 2023