Н У Х Т

Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom

12 травня 2025

Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom

Триває підвищення кваліфікації викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на одному з провідних підприємств олійно-жирової галузі – ПрАТ «Київський маргариновий завод» (Olkom). Підприємство є одним із лідерів на українському ринку серед виробників продукції Private Label у соусній групі та виготовленні соняшникової олії.

У рамках стажування 8 травня викладачі ознайомилися з виробничими потужностями ліній рафінування, адсорбційного очищення та дезодорації олій і одержання переетерифікованих жирів, які використовуються як кондитерські жири, шортенінги, у рецептурах маргаринової продукції, замінники молочного жиру тощо.

Про тонкощі виробництва соняшникової олії розповів випускник кафедри 2007 року, а нині – директор з виробництва олійно-жирової продукції Сергій Дмитрук. Фахівець зазначив, що наслідуючи традиції Київського маргаринового заводу з 1949 року, підприємство і нині розробляє і випускає продукцію на основі екологічно чистої соняшникової олії глибокого очищення відповідно до вітчизняних і міжнародних стандартів. Висока якість, інноваційні технології та орієнтованість на потреби клієнтів і партнерів дозволяють підприємству з легкістю адаптуватися під запити сучасного ринку, поставляючи продукцію до 32 країн світу, в тому числі ЄС і США.

Викладачі висловили щиру вдячність Сергію Дмитруку за змістовну екскурсію, глибокі знання та відповіді на численні запитання, а також домовилися про наступну зустріч у відділі розробок і досліджень для ознайомлення з лабораторним комплексом, оснащеним найсучаснішим аналітичним обладнанням.

Опублікований: 12-05-2025
Читайте також:
Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті

4 листопада викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела відкрите практичне заняття з теми «Careers advice» (поради щодо працевлаштування) з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-2-5 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Практичне заняття ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті 05 листопада 2021

Вчена рада університету намітила план своєї роботи протягом навчального року

26 вересня вчена рада університету зібралася на чергове планове засідання, яке традиційно ректор Анатолій Українець розпочав з урочистих моментів – привітав членів ради, що відзначили дні народження між засіданнями, та вручив: - почесну грамоту начальнику відділу рекламно-виставкової та інформаційної діяльності Юлії Цой; - диплом кандидата наук а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету намітила план своєї роботи протягом навчального року 26 вересня 2019

Третьокурсники освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу» закріплюють теорію

Здобувачі третього курсу освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу» разом із лекторкою дисципліни Оленою Негодою відвідали 5 жовтня судові засідання у Господарському суді м. Києва. Під час  судового процесу здобувачі освіти мають змогу опанувати провадження справ у порядку господарського судочинства та практично засвоїти теорети...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу» закріплюють теорію 05 жовтня 2022

Вступникам-2022: доступна онлайн-версія демонстраційного НМТ

З 28 квітня на базі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти можна пройти онлайн-версію демонстраційного національного мультипредметного тесту (НМТ). Інтерфейс демонстраційного тестувальника відрізняється від реального НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їхнього виконання запропонований варіант аналогічний до всту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам-2022: доступна онлайн-версія демонстраційного НМТ 29 квітня 2022