Триває підвищення кваліфікації викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на одному з провідних підприємств олійно-жирової галузі – ПрАТ «Київський маргариновий завод» (Olkom). Підприємство є одним із лідерів на українському ринку серед виробників продукції Private Label у соусній групі та виготовленні соняшникової олії.
У рамках стажування 8 травня викладачі ознайомилися з виробничими потужностями ліній рафінування, адсорбційного очищення та дезодорації олій і одержання переетерифікованих жирів, які використовуються як кондитерські жири, шортенінги, у рецептурах маргаринової продукції, замінники молочного жиру тощо.
Про тонкощі виробництва соняшникової олії розповів випускник кафедри 2007 року, а нині – директор з виробництва олійно-жирової продукції Сергій Дмитрук. Фахівець зазначив, що наслідуючи традиції Київського маргаринового заводу з 1949 року, підприємство і нині розробляє і випускає продукцію на основі екологічно чистої соняшникової олії глибокого очищення відповідно до вітчизняних і міжнародних стандартів. Висока якість, інноваційні технології та орієнтованість на потреби клієнтів і партнерів дозволяють підприємству з легкістю адаптуватися під запити сучасного ринку, поставляючи продукцію до 32 країн світу, в тому числі ЄС і США.
Викладачі висловили щиру вдячність Сергію Дмитруку за змістовну екскурсію, глибокі знання та відповіді на численні запитання, а також домовилися про наступну зустріч у відділі розробок і досліджень для ознайомлення з лабораторним комплексом, оснащеним найсучаснішим аналітичним обладнанням.