Н У Х Т

Книжкові новинки від наших фахівців

26 травня 2021

Книжкові новинки від наших фахівців

Наші викладачі й науковці продовжують видавати сучасну навчальну літературу та оприлюднювати результати своїх досліджень. Одразу дві книжкові новинки презентують цього травня фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ.

У видавництві ІНКОС вийшов друком навчальний посібник «Борошняні кондитерські вироби: технологія та устаткування». Авторський колектив – професорка Віра Оболкіна, професор Сергій Дудко, доцент Євген Сидорченко, екс-очільник відділу конструювання кондитерського обладнання УкрНДІпродмаш Юрій Кожанов.

У посібнику розглянуті особливості технологічних процесів і наведене сучасне устаткування для вироблення широкого асортименту борошняних кондитерських виробів: цукрового, здобного, затяжного печива, крекерів, галет, пряників, вафель, виробів із листкового тіста, кексів, тортів і тістечок.

Зміст і спосіб подання навчального матеріалу посібника спрямовані, у першу чергу, на післядипломну освіту керівників, професіоналів і фахівців, відповідальних за технологічне забезпечення виробничого процесу, підвищення якості продукції, впровадження нових технологій і сучасного обладнання на підприємствах кондитерської і частково хлібопекарської галузі.

Навчальний посібник може бути корисним для студентів закладів вищої освіти.

Ще одна цікава новинка – монографія «Тінізація економіки та інтелектуальної економіки як загроза національній безпеці країни та їх детінізація» за науковою редакцією завідувача кафедри економіки, обліку та фінансів, професора Олександра Бутніка-Сіверського.

Пропонована читачеві наукова розробка приваблює в час змін в економіці України, гостротою та актуальністю досліджуваної проблеми, до якої відноситься тінізація економіки та її різновиди в Україні з позиції національної безпеки. Особливого значення набуває вона відносно економіки інтелектуальної власності. Проблема тінізації в інтелектуальній економіці розглядається як загроза національній безпеці країни, що потребує пошуку шляхів її детінізації. Автори дослідження розглядають цю проблему за предметною ознакою тінізації у сфері інтелектуальної економіки, де ще не існує достатнього рівня інтенсивності її досліджень і практичного досвіду щодо її детінізації.

Автори узагальнюють наукові погляди різновидів тінізації економіки та їх детінізації. Наукового значення набуває напрям стримування тінізації в системі інтелектуально-інноваційної діяльності та в умовах формування ринку інтелектуальної власності, де здійснюється комерціалізація майнових прав інтелектуальної власності та трансфер інноваційних технологій. Тут прослідковується потреба у впровадженні державної політики протидії тінізації економіки, зокрема й в інтелектуальній економіці на основі розвитку розгалуженої нормативно-правової бази, яка враховує специфіку та особливості детінізації інтелектуальної економіки як цілісної системи дій.

Монографія буде корисною для науковців і практиків сфери інтелектуальної власності, а також усіх, хто цікавиться складними питаннями тінізації економіки, як загрози національній безпеці та пошуку шляхів її детінізації.

Опублікований: 26-05-2021
Читайте також:
Сучасні підходи до стратегії сталого розвитку у ЄС і Україні обговорили учасники Міжнародної весняної школи, що працювала у НУХТ

23-24 квітня в нашому університеті працювали Міжнародна весняна школа та Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку» у рамках реалізації проектів програми Європейського Союзу Еразмус+ Жан Моне Кафедра FoodPro (# 587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні підходи до стратегії сталого розвитку у ЄС і Україні обговорили учасники Міжнародної весняної школи, що працювала у НУХТ 06 травня 2019

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися методичні семінари доцентів Оксани Петруші та Богдана Пащенка. Семінар Оксани Петруші був присвячений організації освітнього процесу у союзній нам Польщі і мав назву «Організація навчального процесу здобувачів вищої освіти у ЗВО Польщі». Викладачка висвітлила аспекти освітнього процесу здобувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів 08 червня 2023

Тріумфальна перемога футзалістів Свалявського технічного коледжу НУХТ у Обласній універсіаді

21 лютого 2019 р. у м. Ужгород відбулася XV Обласна універсіада з футзалу серед студентів навчальних закладів I-II рівня акредитації, у якій взяли участь команди 10 коледжів. Студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ перемогли у групі Мукачівський кооперативний коледж 2:0, Хустський медичний коледж 4:0 і Хустський лісотехнічний коледж 6:0 та в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тріумфальна перемога футзалістів Свалявського технічного коледжу НУХТ у Обласній універсіаді 22 лютого 2019

У виробничих умовах

Відповідно до графіку проведення ознайомлювально-виробничої практики студенти групи ТІ-ІІ-1 під керівництвом завідувача кафедри технології зберігання і переробки зерна Олега Шаповаленка та доцента Олени Супрун-Крестової відвідали млин №1 ПрАТ «Київмлин». З організацією виробництва борошна на борошномельному заводі та основними технологічними опера...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У виробничих умовах 23 січня 2018