Н У Х Т

Книжкові новинки від наших фахівців

26 травня 2021

Книжкові новинки від наших фахівців

Наші викладачі й науковці продовжують видавати сучасну навчальну літературу та оприлюднювати результати своїх досліджень. Одразу дві книжкові новинки презентують цього травня фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ.

У видавництві ІНКОС вийшов друком навчальний посібник «Борошняні кондитерські вироби: технологія та устаткування». Авторський колектив – професорка Віра Оболкіна, професор Сергій Дудко, доцент Євген Сидорченко, екс-очільник відділу конструювання кондитерського обладнання УкрНДІпродмаш Юрій Кожанов.

У посібнику розглянуті особливості технологічних процесів і наведене сучасне устаткування для вироблення широкого асортименту борошняних кондитерських виробів: цукрового, здобного, затяжного печива, крекерів, галет, пряників, вафель, виробів із листкового тіста, кексів, тортів і тістечок.

Зміст і спосіб подання навчального матеріалу посібника спрямовані, у першу чергу, на післядипломну освіту керівників, професіоналів і фахівців, відповідальних за технологічне забезпечення виробничого процесу, підвищення якості продукції, впровадження нових технологій і сучасного обладнання на підприємствах кондитерської і частково хлібопекарської галузі.

Навчальний посібник може бути корисним для студентів закладів вищої освіти.

Ще одна цікава новинка – монографія «Тінізація економіки та інтелектуальної економіки як загроза національній безпеці країни та їх детінізація» за науковою редакцією завідувача кафедри економіки, обліку та фінансів, професора Олександра Бутніка-Сіверського.

Пропонована читачеві наукова розробка приваблює в час змін в економіці України, гостротою та актуальністю досліджуваної проблеми, до якої відноситься тінізація економіки та її різновиди в Україні з позиції національної безпеки. Особливого значення набуває вона відносно економіки інтелектуальної власності. Проблема тінізації в інтелектуальній економіці розглядається як загроза національній безпеці країни, що потребує пошуку шляхів її детінізації. Автори дослідження розглядають цю проблему за предметною ознакою тінізації у сфері інтелектуальної економіки, де ще не існує достатнього рівня інтенсивності її досліджень і практичного досвіду щодо її детінізації.

Автори узагальнюють наукові погляди різновидів тінізації економіки та їх детінізації. Наукового значення набуває напрям стримування тінізації в системі інтелектуально-інноваційної діяльності та в умовах формування ринку інтелектуальної власності, де здійснюється комерціалізація майнових прав інтелектуальної власності та трансфер інноваційних технологій. Тут прослідковується потреба у впровадженні державної політики протидії тінізації економіки, зокрема й в інтелектуальній економіці на основі розвитку розгалуженої нормативно-правової бази, яка враховує специфіку та особливості детінізації інтелектуальної економіки як цілісної системи дій.

Монографія буде корисною для науковців і практиків сфери інтелектуальної власності, а також усіх, хто цікавиться складними питаннями тінізації економіки, як загрози національній безпеці та пошуку шляхів її детінізації.

Опублікований: 26-05-2021
Читайте також:
Активна підготовка до Дня відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Напередодні Дня відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), який відбудеться 20 березня 2021 року, викладачі випускових кафедр традиційно проводять профорієнтаційну роботу із потенційними вступниками. Відповідальна за профорієнтаційну діяльність факультету, доцентка Віра Зуйко спілкувалася зі здобувачами Держа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активна підготовка до Дня відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 18 березня 2021

Наркотики – мисливці за здоров’ям...

З метою профілактики вживання та розповсюдження наркотиків і пропаганди здорового способу життя у студентському  гуртожитку Вінницького коледжу НУХТ відбулася зустріч з старшим інспектором ювенальної превенції Лівобережного ВП ВВП ГУНП у Вінницькій області, майором поліції Інною Михайловською. Тема її виступу – «Адміністративна відповідальність неп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наркотики – мисливці за здоров’ям... 23 квітня 2019

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти

24 травня 2022 р. у рамках проходження навчальної практики здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» 1 курсу та виробничої практики здобувачами2 курсу зі скороченим терміном навчання за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», відбувся майстер-клас із приготування шоколадного десерт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти 26 травня 2022

Прощальне свято для магістрів Навчально-наукового інституту харчових технологій

У перший день весни 2019 року Навчально-науковий інститут харчових технологій НУХТ побажав щасливого професійного й життєвого злету 264 своїм випускникам-магістрам. Щирі напутні слова адресували своїм вихованцям директор інституту Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачі випускових кафедр – технології консервування, проректор університету з навчально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прощальне свято для магістрів Навчально-наукового інституту харчових технологій 01 березня 2019