Н У Х Т

Книжкові новинки від наших фахівців

26 may 2021

Книжкові новинки від наших фахівців

Наші викладачі й науковці продовжують видавати сучасну навчальну літературу та оприлюднювати результати своїх досліджень. Одразу дві книжкові новинки презентують цього травня фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ.

У видавництві ІНКОС вийшов друком навчальний посібник «Борошняні кондитерські вироби: технологія та устаткування». Авторський колектив – професорка Віра Оболкіна, професор Сергій Дудко, доцент Євген Сидорченко, екс-очільник відділу конструювання кондитерського обладнання УкрНДІпродмаш Юрій Кожанов.

У посібнику розглянуті особливості технологічних процесів і наведене сучасне устаткування для вироблення широкого асортименту борошняних кондитерських виробів: цукрового, здобного, затяжного печива, крекерів, галет, пряників, вафель, виробів із листкового тіста, кексів, тортів і тістечок.

Зміст і спосіб подання навчального матеріалу посібника спрямовані, у першу чергу, на післядипломну освіту керівників, професіоналів і фахівців, відповідальних за технологічне забезпечення виробничого процесу, підвищення якості продукції, впровадження нових технологій і сучасного обладнання на підприємствах кондитерської і частково хлібопекарської галузі.

Навчальний посібник може бути корисним для студентів закладів вищої освіти.

Ще одна цікава новинка – монографія «Тінізація економіки та інтелектуальної економіки як загроза національній безпеці країни та їх детінізація» за науковою редакцією завідувача кафедри економіки, обліку та фінансів, професора Олександра Бутніка-Сіверського.

Пропонована читачеві наукова розробка приваблює в час змін в економіці України, гостротою та актуальністю досліджуваної проблеми, до якої відноситься тінізація економіки та її різновиди в Україні з позиції національної безпеки. Особливого значення набуває вона відносно економіки інтелектуальної власності. Проблема тінізації в інтелектуальній економіці розглядається як загроза національній безпеці країни, що потребує пошуку шляхів її детінізації. Автори дослідження розглядають цю проблему за предметною ознакою тінізації у сфері інтелектуальної економіки, де ще не існує достатнього рівня інтенсивності її досліджень і практичного досвіду щодо її детінізації.

Автори узагальнюють наукові погляди різновидів тінізації економіки та їх детінізації. Наукового значення набуває напрям стримування тінізації в системі інтелектуально-інноваційної діяльності та в умовах формування ринку інтелектуальної власності, де здійснюється комерціалізація майнових прав інтелектуальної власності та трансфер інноваційних технологій. Тут прослідковується потреба у впровадженні державної політики протидії тінізації економіки, зокрема й в інтелектуальній економіці на основі розвитку розгалуженої нормативно-правової бази, яка враховує специфіку та особливості детінізації інтелектуальної економіки як цілісної системи дій.

Монографія буде корисною для науковців і практиків сфери інтелектуальної власності, а також усіх, хто цікавиться складними питаннями тінізації економіки, як загрози національній безпеці та пошуку шляхів її детінізації.

Published on: 26-05-2021
Read also:
Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

19 грудня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося чергове наукове свято – захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспірантом кафедри Оленою Циганковою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та...

READ YOURSELF

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 20 december 2019

Тривають вступні перегони до магістратури

В університеті тривають вступні випробування до магістратури денної і заочної форм навчання. 2 липня єдиний вступний іспит з іноземної мови здали вступники до магістратури за спеціальностями «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та бір...

READ YOURSELF

Тривають вступні перегони до магістратури 05 july 2019

Викладачів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки запрошують головними експертами на фахові конкурси

У Кривому Розі відбувся І відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine-2019». У регіональному відбірковому конкурсі в Дніпропетровській області брали участь 86 талановитих конкурсантів, більше 1000 гостей, експертів, представників роботодавців. Враховуючи, що відбіркові конкурси в Україні проходили вперш...

READ YOURSELF

Викладачів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки запрошують головними експертами на фахові конкурси 14 november 2019