Н У Х Т

Інтерстеллар: «міжзоряний» чи «міжлюдський»? – чергове засідання Movie Club

08 грудня 2021

Інтерстеллар: «міжзоряний» чи «міжлюдський»? – чергове засідання Movie Club

Сьогодні науковці приділяють багато уваги життю на інших планетах. І, напевно, кожний із нас запитував себе: «До відкриття яких горизонтів скеровує нас наука?». Щоб відповісти студенти збірної групи ТІ-1-8+9 разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь обрали фільм «Інтерстеллар».

Сюжет із самого початку занурює глядача у критичну ситуацію глобального масштабу: засуха призводить до продовольчої кризи та повільного вимирання людства. Для головного героя стає очевидним невтішний висновок – врятувати світ уже неможливо. Все, що в людських силах – це просто покинути його. Тож група дослідників і вчених вирішує вдатися до сміливого і ризикованого експерименту: здійснити космічний політ крізь червоточину (яка ймовірно з’єднує області простору-часу через велику відстань), аби знайти іншу планету, що могла би стати новим місцем життя для людства.

На початку обговорення здобувачі відповідали на низку проблемних запитань – які наукові, математичні та гуманітарні питання порушив фільм, як фільм змінив їх розуміння науки, простору-часу та того, що важливо для нашого повсякденного життя та ін.

Наступним кроком було встановлення відповідності актора з іменем героя та навіщо була потрібна азбука Морзе. Після цього кожний мав можливість обрати епізод із фільму та детально описати його.

Наприкінці обговорення студенти дійшли висновку, що фільм відобразив потужний рух людського духу і жаги життя крізь час і простір; рух, який доводить, що наше майбутнє залежить не від зірок, а від нас. Пошук нового простору для життя нездатний замінити людям простору, в якому вони пізнають і відчувають один одного.

Приємно, що сучасний фільм схиляє глядача саме до такого висновку – дослідження безмежних і таємничих просторів космосу нерозривно пов’язане з людськими переживаннями та емоціями. 

Опублікований: 08-12-2021
Читайте також:
Захист курсової роботи – неодмінна умова професійної кваліфікації здобувача!

Насичені студентські дні для магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» добігають кінця. А дні дійсно були насиченими, адже упродовж навчального процесу їм випала чудова можливість познайомитись із відомими на фармацевтичному ринку компаніями – корпорацією «Артеріум», ПАТ «Фармак» та ТОВ «Фармекс Груп». Представники корпорації «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист курсової роботи – неодмінна умова професійної кваліфікації здобувача! 20 травня 2019

Уряд призначив академічну стипендію здобувачці спеціальності «Хімічні технології та інженерія»

На своєму черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти». Академічні стипендії на І семестр 2023/2024 навчального року отримають найбільш обдаровані здобувачі освіти і серед них третьокурсниця Навчально-наукового інституту харчови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд призначив академічну стипендію здобувачці спеціальності «Хімічні технології та інженерія» 14 вересня 2023

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулося практично-семінарське заняття з охорони праці

З метою засвоєння теоретичних знань студентів і реалізації робочого плану заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці у 2018 році, що проходить під девізом «Захищене і здорове покоління», 10 травня у Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулося цікаве практично-семінарське заняття з охорони праці, в якому, крім викладачів, предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулося практично-семінарське заняття з охорони праці 11 травня 2018

Науковий фаховий семінар здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий фаховий семінар здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії Анастасії Різник. Анастасія Різник представила дисертаційну роботу «Удосконалення технології хліба з вівсяного толокна» (наукові керівники – професор, д.т.н. Віктор Доценко, професорка кафедри готельно-ресторанної справи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий фаховий семінар здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи 11 вересня 2023