Н У Х Т

Інтерстеллар: «міжзоряний» чи «міжлюдський»? – чергове засідання Movie Club

08 грудня 2021

Інтерстеллар: «міжзоряний» чи «міжлюдський»? – чергове засідання Movie Club

Сьогодні науковці приділяють багато уваги життю на інших планетах. І, напевно, кожний із нас запитував себе: «До відкриття яких горизонтів скеровує нас наука?». Щоб відповісти студенти збірної групи ТІ-1-8+9 разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь обрали фільм «Інтерстеллар».

Сюжет із самого початку занурює глядача у критичну ситуацію глобального масштабу: засуха призводить до продовольчої кризи та повільного вимирання людства. Для головного героя стає очевидним невтішний висновок – врятувати світ уже неможливо. Все, що в людських силах – це просто покинути його. Тож група дослідників і вчених вирішує вдатися до сміливого і ризикованого експерименту: здійснити космічний політ крізь червоточину (яка ймовірно з’єднує області простору-часу через велику відстань), аби знайти іншу планету, що могла би стати новим місцем життя для людства.

На початку обговорення здобувачі відповідали на низку проблемних запитань – які наукові, математичні та гуманітарні питання порушив фільм, як фільм змінив їх розуміння науки, простору-часу та того, що важливо для нашого повсякденного життя та ін.

Наступним кроком було встановлення відповідності актора з іменем героя та навіщо була потрібна азбука Морзе. Після цього кожний мав можливість обрати епізод із фільму та детально описати його.

Наприкінці обговорення студенти дійшли висновку, що фільм відобразив потужний рух людського духу і жаги життя крізь час і простір; рух, який доводить, що наше майбутнє залежить не від зірок, а від нас. Пошук нового простору для життя нездатний замінити людям простору, в якому вони пізнають і відчувають один одного.

Приємно, що сучасний фільм схиляє глядача саме до такого висновку – дослідження безмежних і таємничих просторів космосу нерозривно пов’язане з людськими переживаннями та емоціями. 

Опублікований: 08-12-2021
Читайте також:
Гостьова лекція для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

29 квітня 2024 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» на тему «Захист рослин від хвороб та шкідників в органічному землеробстві», яку прочитала начальниця відділу із розвитку органічного землеробства та біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 квітня 2024

Академічна доброчесність у наукових дослідженнях у фокусі уваги четвертокурсників освітньої програми «Технології харчування»

Здобувачі-бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування», разом із гарантом програми, професором Олегом Кузьміним і викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Академічна доброчесність в наукових дослідженнях», що відбувся за сприяння Полтавського державного аграрного університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність у наукових дослідженнях у фокусі уваги четвертокурсників освітньої програми «Технології харчування» 29 квітня 2024

Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021»

Англійську мову часто називають мовою можливостей. І цьому є причина, оскільки англійська відкриває двері у три важливі сфери: професійну, освіти і науки. Знання мови дозволяє брати участь у міжнародних конференціях, змаганнях та інших заходах. Тому, студенти, магістранти та аспіранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» завдяки люб’я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021» 25 жовтня 2021

Відео-екскурсія виробничими потужностями компанії Danone

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вибіркової дисципліни «Технології пробіотиків і вакцин» разом із лекторкою Світланою Старовойтовою здійснили віртуальну екскурсію виробництвом компанії «Danone». Компанія «Danone» є однією з найбільших виробників м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відео-екскурсія виробничими потужностями компанії Danone 29 березня 2023