Н У Х Т

Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021»

25 жовтня 2021

Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021»

Англійську мову часто називають мовою можливостей. І цьому є причина, оскільки англійська відкриває двері у три важливі сфери: професійну, освіти і науки.

Знання мови дозволяє брати участь у міжнародних конференціях, змаганнях та інших заходах. Тому, студенти, магістранти та аспіранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» завдяки люб’язному запрошенню Маріса Клавінса (Maris Klavins, University of Latvia, House of Nature, Riga, Latvia) змогли взяти участь у роботі 22-ї Міжнародної наукової конференції «EcoBalt 2021», яка відбулася у Ризі, Латвія, де офіційною мовою конференції була англійська. Представники хімічного факультету Латвійського університету, які організовували захід, доклали усіх зусиль, аби зберегти дух «EcoBalt», що поєднує людей за допомогою конференцій, забезпечуючи ідеальну платформу для вчених, науковців, промислових експертів і молодих дослідників, щоб зустрітися та налагодити нову міждисциплінарну співпрацю й поділитися своїми ідеями, новаторськими висновками останніх досліджень і розробками сучасних технологій.

Наукова програма була зосереджена на поточних досягненнях у п’яти галузях досліджень: аналітична та екологічна хімія, екологічна освіта, стійка хімія та нові прикладні матеріали, безпека харчових продуктів, фармація та довкілля.

Знаючи поточну ситуацію у світі та враховуючи її, організатори розуміють, що для всіх учасників, у тому числі і для наших студентів, важко було б взяти участь у конференції очно. З цієї причини конференцію було адаптовано до віртуальної платформи і організовано як презентацію в прямому ефірі.

Для здобувачів, які наразі активно займаються вивченням іноземної мови, це досить таки гарна практика сприйняття і розуміння наукових термінів і визначень. Адже іноземна мова набуває пріоритетного значення для студентів технічних спеціальностей і в майбутньому на них чекає чимала кількість різноманітних наукових конференцій із носіями іноземної мови, де вони зможуть використовувати свої знання та досвід, набутий раніше.

Опублікований: 25-10-2021
Читайте також:
Лекторій від представників мережі готелів Hilton

Здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» відвідали онлайн-лекторій «Стан та перспективи розвитку готельної мережі Hilton  в умовах сьогодення» від спікерки-директорки управління по роботі з персоналом ТОВ «Міжнародний-діловий центр «Готель Hilton Kyiv» Антоніни Форостяної.  Під час заходу було презент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій від представників мережі готелів Hilton 29 жовтня 2024

Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології

6-7 грудня 2018 р. відбулися захисти перших самостійних досліджень у межах дисципліни «Основи імунології» студентів спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» груп БТ-2-1 та БТ-2-2. До комісії, що оцінювала роботу студентів, увійшли доцент кафедри біотехнології і мікробіології, кандидат біологічних наук Інна Лич, старший викладач, кандидат ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології 10 грудня 2018

Учениця Волинського коледжу НУХТ – срібний призер конкурсу української патріотичної пісні

26 січня у місті Луцьку відбувся обласний вокальний конкурс української патріотичної пісні «Срібні дзвіночки». Мета заходу – популяризація українського вокального мистецтва, виявлення та підтримка талановитих дітей, формування музично-естетичної культури. Пісня – одне з найцінніших надбань народу, і коли вона звучить голосами дітей – це нікого не м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учениця Волинського коледжу НУХТ – срібний призер конкурсу української патріотичної пісні 30 січня 2017

Кулінарні тренди від молодого фахівця НУХТ у прямому етері національного телебачення

Наші викладачі – часті гості найрізноманітніших медіа, де виступають експертами, членами журі або головними дійовими особами. Вони діляться з глядачами, читачами і слухачами важливими порадами щодо вибору якісних і смачних харчових продуктів, привідкривають таємниці технологій виготовлення улюблених смаколиків, демонструють корисні лайфхаки та знай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарні тренди від молодого фахівця НУХТ у прямому етері національного телебачення 21 серпня 2025