Н У Х Т

Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021»

25 жовтня 2021

Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021»

Англійську мову часто називають мовою можливостей. І цьому є причина, оскільки англійська відкриває двері у три важливі сфери: професійну, освіти і науки.

Знання мови дозволяє брати участь у міжнародних конференціях, змаганнях та інших заходах. Тому, студенти, магістранти та аспіранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» завдяки люб’язному запрошенню Маріса Клавінса (Maris Klavins, University of Latvia, House of Nature, Riga, Latvia) змогли взяти участь у роботі 22-ї Міжнародної наукової конференції «EcoBalt 2021», яка відбулася у Ризі, Латвія, де офіційною мовою конференції була англійська. Представники хімічного факультету Латвійського університету, які організовували захід, доклали усіх зусиль, аби зберегти дух «EcoBalt», що поєднує людей за допомогою конференцій, забезпечуючи ідеальну платформу для вчених, науковців, промислових експертів і молодих дослідників, щоб зустрітися та налагодити нову міждисциплінарну співпрацю й поділитися своїми ідеями, новаторськими висновками останніх досліджень і розробками сучасних технологій.

Наукова програма була зосереджена на поточних досягненнях у п’яти галузях досліджень: аналітична та екологічна хімія, екологічна освіта, стійка хімія та нові прикладні матеріали, безпека харчових продуктів, фармація та довкілля.

Знаючи поточну ситуацію у світі та враховуючи її, організатори розуміють, що для всіх учасників, у тому числі і для наших студентів, важко було б взяти участь у конференції очно. З цієї причини конференцію було адаптовано до віртуальної платформи і організовано як презентацію в прямому ефірі.

Для здобувачів, які наразі активно займаються вивченням іноземної мови, це досить таки гарна практика сприйняття і розуміння наукових термінів і визначень. Адже іноземна мова набуває пріоритетного значення для студентів технічних спеціальностей і в майбутньому на них чекає чимала кількість різноманітних наукових конференцій із носіями іноземної мови, де вони зможуть використовувати свої знання та досвід, набутий раніше.

Опублікований: 25-10-2021
Читайте також:
Ключові питання виробництва органічних продуктів у європейських країнах висвітлив французький підприємець нашим магістрам

За сприяння завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимира Ковбаси відбулася гостьова лекція французького підприємця, директора ТОВ «Біо-Фарм Агротрейд ЛТД» Клода Ексбраята для здобувачів, що навчаються за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів». Компанія була заснована в 2015 році за підтри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ключові питання виробництва органічних продуктів у європейських країнах висвітлив французький підприємець нашим магістрам 12 березня 2020

Вдячні за допомогу!

Шановні випускники, студенти, співробітники та роботодавці! Адміністрація Національного університету харчових технологій висловлює вам вдячність за ваші людські якості: добросердечність, чуйність, людяність та активну громадську позицію. Щиро дякуємо вам за благодійну допомогу у відновлені будівель студентського кампусу, пошкоджених під час обстр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдячні за допомогу! 19 вересня 2023

Медіастійкість: безпека в епоху штучного інтелекту

Днями викладачки кафедри маркетингу і кафедри економічної теорії Навчально-наукового інституту економіки і управління Ірина Ніколаєнко та Лілія Ісмаїлова взяли участь у тренінгу з медіастійкості. Вони мали можливість зануритися в сучасні аспекти медіаграмотності, цифрової безпеки та роботи з інструментами штучного інтелекту. На заході було висвітл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Медіастійкість: безпека в епоху штучного інтелекту 22 січня 2025

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2023 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко окреслила коло завдань, які ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій 13 січня 2023