Здобувачі-бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування», разом із гарантом програми, професором Олегом Кузьміним і викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Академічна доброчесність в наукових дослідженнях», що відбувся за сприяння Полтавського державного аграрного університету (ПДАУ) та був організований із метою популяризації принципів академічної доброчесності.
Учасники заходу активно обговорювали важливі принципи наукової доброчесності та етичні аспекти у проведенні наукових досліджень. Модерував вебінар старший викладач кафедри менеджменту ім. І.А. Маркіної ПДАУ Микола Вовк.
Виступили досвідчені науковці, які поділилися своїм досвідом і знаннями: уповноважена особа зі сприяння академічній доброчесності, доцент кафедри управління персоналом, економіки праці та економічної теорії ПДАУ Віталій Шаповалов зосередив увагу на тому, що потрібно знати про академічну доброчесність; завідувач кафедри фінансів, обліку та банківської справи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Віктор Тринчук розглянув академічну доброчесність, як інструмент забезпечення якості освітньої та наукової діяльності; стан скарг щодо виявлення плагіату в дисертаційних дослідженнях проаналізувала асистентка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин ПДАУ Олена Поночовна; використанням штучного інтелекту в наукових дослідженнях зацікавила професорка кафедри підприємництва і права ПДАУ Олена Таран-Лала; алгоритм роботи рецензента наукових робіт із врахуванням вимог до академічної доброчесності презентував професор кафедри інформаційних систем та технологій ПДАУ Юрій Поночовний.
Наші учасники поглибили свої знання щодо академічної доброчесності, яка є необхідною для успішного виконання наукових досліджень. Вони висловили щиру подяку Полтавському державному аграрному університету за проведення цієї цінної події, що сприяє розвитку академічної доброчесності серед молодих науковців і підвищенню якості наукових досліджень та освіти.