Н У Х Т

Інсайти для хімтехнологів від фахівчині ТОВ «Біотестлаб»

23 листопада 2023

Інсайти для хімтехнологів від фахівчині ТОВ «Біотестлаб»

20 листопада на запрошення доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій гостьову лекцію «Організація хімічної лабораторії відповідно до вимог GMP (на прикладі ТОВ «Біотестлаб») прочитала завідувачка лабораторії фізико-хімічного контролю якості ТОВ «Біотестлаб», випускниця університету Олена Бондар. Фахівчиня охоче поділилася зі здобувачами спеціальності 161 «Хімічна технологія та інженерія» здобутим професійним досвідом та розповіла про своє кар’єрне зростання.

У ході лекції здобувачі та викладачі були ознайомлені з історією компанії, основними напрямками діяльності підприємства та лабораторії.

Слухачі дізналися про щорічне розроблення не менше десяти найменувань, що є показником активної діяльності відділів розроблення фізико-хімічних та імуно-біологічних препаратів. Компанія використовує виключно сучасні технології та обладнання, й усі приміщення відповідають вимогам GMP.

Окремо лекторка наголосила, що всі продукти проходять зовнішній контроль державними органами і серію внутрішніх контролів. Завдяки системі таких жорстких контролів «Біотестлаб» виробляє продукцію стабільно високої якості. Відділ контролю якості – незалежний від виробництва підрозділ, до складу якого входять лабораторія фізико-хімічного контролю якості та лабораторія біологічного контролю якості.

Доповідачка зупинилася на методах контролю, що використовуються, зокрема біологічних методах – мікробіологічних, імунобіологічних, контролю по визначенню нешкідливості. Та детально познайомила з фізико-хімічними методами контролю – загальними методами контролю (титраметрія, гравіметрія, визначення вмісту вологи, віскозиметрія, кислотність або лужність) та інструментальними методами (ідентифікація та кількісне визначення методами спектрофотометрії, високоефективної рідинної хроматографії, pH та кондуктометрія).

Дуже зацікавила здобувачів освіти інформація про обладнання відділу для проведення біологічного контролю та фізико-хімічного контролю. Акцент був зроблений на сучасні хроматографи для ідентифікації та кількісного визначення діючих речовин (Shimadzu та Young Lin) та ідентифікації й кількісного визначення діючих речовин, допоміжних, супровідних домішок (Agilent 1260 Infinity II).

Крім того, розглянули основні етапи і вимоги до організації та проведення контролю якості.

Після завершення лекції й дискусії, до якої долучилися здобувачі освіти, вони подякували фахівчині за цікаву інформацію, а гарантка освітньої програми Тетяна Бойчук висловила доповідачці подяку за гарне ставлення і розуміння, пригадавши, що Олена була старостою її першої кураторської групи.

Опублікований: 23-11-2023
Читайте також:
Впровадженню системи НАССР присвятила свій лекторій керівниця відділу якості  компанії «М'ясторія»

Гостьовий діджиталізований лекторій «Актуальність впровадження системи НАССР в закладах гостинності. Труднощі з якими стикаються власники при впровадженні системи якості» від керівниці відділу якості української компанії «М'ясторія» Аліни Тихої для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» відбувся під час проведення лекційного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадженню системи НАССР присвятила свій лекторій керівниця відділу якості компанії «М'ясторія» 21 жовтня 2021

Все про дипломатичні прийоми на гостьовій лекції нашої викладачки

Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Мамченко прочитала гостьову лекцію «Дипломатичні прийоми, їх призначення та організація проведення. Значення прийомів у дипломатичній практиці» здобувачам освітньо-професійних програм «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» відокремленого структурного підрозділу «В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про дипломатичні прийоми на гостьовій лекції нашої викладачки 12 квітня 2024

Новорічна практика гостинності

Напередодні новорічних свят здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньо-професійної програми «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ у межах освітніх компонентів «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» та «Технологія виробництва кулінарної продукції» під керівництвом викладачок Яни Лапчук і Тетяни Семенюк приготували...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новорічна практика гостинності 02 січня 2025

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Євтушенко за участю асистента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віталія Пічкура провів для студентів групи ТХ-4-4 лабораторну роботу з дисципліни «Низькомолекулярні та екструзійні технології». Для студентів демонструвалася робота екструдера при переробленні кукуру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу 05 вересня 2018