Н У Х Т

Новорічна практика гостинності

02 січня 2025

Новорічна практика гостинності

Напередодні новорічних свят здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньо-професійної програми «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ у межах освітніх компонентів «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» та «Технологія виробництва кулінарної продукції» під керівництвом викладачок Яни Лапчук і Тетяни Семенюк приготували закуски та тематичну сервіровку святкового столу.

Метою заходу було закріплення теоретичних знань із організації обслуговування та демонстрація практичних навичок приготування святкових страв, поєднання набутих знань із творчим підходом і дотриманням сімейних традицій, а також закріплення ключових фахових компетентностей.

У процесі приготування страв акцент був зроблений на розробленні та дотриманні технологічних карт, виборі якісних інгредієнтів і забезпеченні санітарно-гігієнічних норм. Крім того, здобувачі освіти навчилися комбінувати інгредієнти, аби досягти оптимального смаку та вигляду страв, продемонстрували майстерність у створенні сучасних новорічних закусок, враховуючи тенденції гастрономічного мистецтва.

Особливої уваги заслуговує підхід до сервірування новорічного столу. Здобувачі освіти розповіли про основні принципи сервірування новорічного столу, враховуючи особливості святкового оформлення, вибору посуду та аксесуарів для створення атмосфери свята. Важливу увагу було приділено не тільки естетичному вигляду сервірування, а й функціональності – щоб кожний елемент посуду та декору відповідав певним стандартам. У результаті молодь створила естетично привабливу композицію, яка в поєднанні декоративних елементів і кольорів додала сервіруванню святкового настрою. Створення естетичного оформлення святкового столу є важливим не лише у професійній сфері, але й вдома, адже воно сприяє створенню теплої та затишної атмосфери, яка об’єднує родину під час свят.

Опублікований: 02-01-2025
Читайте також:
Не LEAN-уємося та розвиваємося

Доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша виграла квиток на відвідування масштабного заходу LEAN SUMMIT 2024, направленого на популяризацію Lean на вітчизняних підприємствах, що був організований Lean інститутом України і проходив у КВЦ «Парковий». На саміті виступили провідні українські компанії – «Молокія», «Аврора», «UBC Gro...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не LEAN-уємося та розвиваємося 20 вересня 2024

Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи

Тривають виробнича та переддипломна практики здобувачів спеціальності 101 «Екологія». Базами практики в цьому навчальному році стали підприємства: ТОВ «Криворізький хлібокомбінат», ПАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Пирятинський сирзавод», ПрАТ «Славутський пивоварний завод», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», Філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи 29 січня 2021

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки готується до AQUATHERM KYIV-2024

14-16 травня 2024 року у Києві працюватиме 25-а ювілейна виставка енергоефективного опалення, вентиляції, кондиціювання, водопостачання, промислового холоду, відновлювальної енергетики, сантехніки та басейнів AQUATHERM KYIV-2024. На форумі наш університет традиційно представлятиме колектив кафедри теплоенергетики та холодильної техніки. Фахівці ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки готується до AQUATHERM KYIV-2024 24 квітня 2024

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі

5 лютого 2024 р. кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів для студентів-бакалаврів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» була організована гостьова лекція «Сучасні методи виявлення фальсифікації олій та жирів», яку прочитала начальниця науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі 08 лютого 2024