Н У Х Т

Новорічна практика гостинності

02 січня 2025

Новорічна практика гостинності

Напередодні новорічних свят здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньо-професійної програми «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ у межах освітніх компонентів «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» та «Технологія виробництва кулінарної продукції» під керівництвом викладачок Яни Лапчук і Тетяни Семенюк приготували закуски та тематичну сервіровку святкового столу.

Метою заходу було закріплення теоретичних знань із організації обслуговування та демонстрація практичних навичок приготування святкових страв, поєднання набутих знань із творчим підходом і дотриманням сімейних традицій, а також закріплення ключових фахових компетентностей.

У процесі приготування страв акцент був зроблений на розробленні та дотриманні технологічних карт, виборі якісних інгредієнтів і забезпеченні санітарно-гігієнічних норм. Крім того, здобувачі освіти навчилися комбінувати інгредієнти, аби досягти оптимального смаку та вигляду страв, продемонстрували майстерність у створенні сучасних новорічних закусок, враховуючи тенденції гастрономічного мистецтва.

Особливої уваги заслуговує підхід до сервірування новорічного столу. Здобувачі освіти розповіли про основні принципи сервірування новорічного столу, враховуючи особливості святкового оформлення, вибору посуду та аксесуарів для створення атмосфери свята. Важливу увагу було приділено не тільки естетичному вигляду сервірування, а й функціональності – щоб кожний елемент посуду та декору відповідав певним стандартам. У результаті молодь створила естетично привабливу композицію, яка в поєднанні декоративних елементів і кольорів додала сервіруванню святкового настрою. Створення естетичного оформлення святкового столу є важливим не лише у професійній сфері, але й вдома, адже воно сприяє створенню теплої та затишної атмосфери, яка об’єднує родину під час свят.

Опублікований: 02-01-2025
Читайте також:
Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи

Право бути повноцінним учасником освітнього процесу та можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію здобувачами освіти НУХТ реалізується завдяки можливості вибору дисциплін, які відповідають їх інтересам, цікаві, про які вони мріяли та які будуть їм корисні в майбутньому. 25 травня 2022 р. відбулася зустріч гарантки освітньої програми «Хі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи 30 травня 2022

Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв

Цього разу група МО-4-2 відвідала пивоварний завод компанії Carlsberg Ukraine. Студенти були ознайомлені з його історією, структурними підрозділами та основними цехами виробництва. Неймовірні враження на бакалаврів справили передові світові інновації, як у технологічних аспектах, так і у оснащенні заводу – новітнє обладнання виробництва Бельгії, Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв 30 березня 2019

Як молоді науковці-біотехнологи честь кафедри відстоювали

Активну участь у VIIІ Міжнародній науково-технічній конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвяченій 135-річчю Національного університету харчових технологій, взяли науковці кафедри біотехнології і мікробіології. У матеріалах конференції опубліковані 14 тез доповідей, авторами я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як молоді науковці-біотехнологи честь кафедри відстоювали 07 листопада 2019

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на Beauty TECH 2023

У рамках міжнародної виставки InterCHARM-Україна відбувся щорічний захід для професіоналів ринку косметики та побутової хімії – «Beauty TECH 2023. Інновації у виробництві: сировина та технології», який на запрошення організаторів відвідали завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на Beauty TECH 2023 26 вересня 2023