Н У Х Т

Новорічна практика гостинності

02 січня 2025

Новорічна практика гостинності

Напередодні новорічних свят здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньо-професійної програми «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ у межах освітніх компонентів «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» та «Технологія виробництва кулінарної продукції» під керівництвом викладачок Яни Лапчук і Тетяни Семенюк приготували закуски та тематичну сервіровку святкового столу.

Метою заходу було закріплення теоретичних знань із організації обслуговування та демонстрація практичних навичок приготування святкових страв, поєднання набутих знань із творчим підходом і дотриманням сімейних традицій, а також закріплення ключових фахових компетентностей.

У процесі приготування страв акцент був зроблений на розробленні та дотриманні технологічних карт, виборі якісних інгредієнтів і забезпеченні санітарно-гігієнічних норм. Крім того, здобувачі освіти навчилися комбінувати інгредієнти, аби досягти оптимального смаку та вигляду страв, продемонстрували майстерність у створенні сучасних новорічних закусок, враховуючи тенденції гастрономічного мистецтва.

Особливої уваги заслуговує підхід до сервірування новорічного столу. Здобувачі освіти розповіли про основні принципи сервірування новорічного столу, враховуючи особливості святкового оформлення, вибору посуду та аксесуарів для створення атмосфери свята. Важливу увагу було приділено не тільки естетичному вигляду сервірування, а й функціональності – щоб кожний елемент посуду та декору відповідав певним стандартам. У результаті молодь створила естетично привабливу композицію, яка в поєднанні декоративних елементів і кольорів додала сервіруванню святкового настрою. Створення естетичного оформлення святкового столу є важливим не лише у професійній сфері, але й вдома, адже воно сприяє створенню теплої та затишної атмосфери, яка об’єднує родину під час свят.

Опублікований: 02-01-2025
Читайте також:
Мандруємо Україною

Завдяки діючій туристичній фірмі Волинського фахового коледжу НУХТ «Біля Вежі», здобувачі освіти на кілька днів стали справжніми туристами й поринули в атмосферу активного пізнання історії та природи України.  Студенти та класні керівники відділень харчових технологій, інформатики та комп’ютерної техніки здійснили дводенну подорож прокладеним марш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандруємо Україною 05 липня 2021

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці

Ми живемо в час технічного прогресу і високих технологій, коли наукові відкриття відбуваються чи не щодня і постійно змінюють світ на краще. Але як визначити, чи безпечний той чи інший винахід, чи нововинайдена машина не зламається під час експлуатації, чи нововинайдений матеріал витримає вплив тієї чи іншої речовини? Відповідь на всі питання щодо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці 03 квітня 2023

На бюджетні місця під час додаткового набору зможуть претендувати вступники до магістратури на спеціальності, яким надається особлива підтримка

Вступники до магістратури на основі освітнього ступеня «Бакалавр», які мають результати єдиного вступного іспиту з іноземної мови або успішно складуть спеціально організовану сесію єдиного вступного іспиту, зможуть претендувати на бюджет під час додаткового набору на спеціальності, яким надається особлива підтримка. Про це йдеться в листі МОН. Дод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На бюджетні місця під час додаткового набору зможуть претендувати вступники до магістратури на спеціальності, яким надається особлива підтримка 03 серпня 2021

У навчально-науковому комплексі університету шанують народні традиції

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій викладач спецдисциплін Людмила Косовська разом зі студентами групи МРО-17 організували та провели Розколяду. Розколяда, насамперед, дарує людям духовне і душевне просвітлення, а з таким настроєм значно легше йти у роздуми і Великий піст. Ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У навчально-науковому комплексі університету шанують народні традиції 20 лютого 2019