З 12 по 17 лютого 2020 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проєктів здобувачами освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», денної форми навчання.
Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Валентина Кочерга. До складу комісії увійшли професор кафедри Віктор Доценко, доценти Лариса Шаран і Тетяна Нікітіна. Неоціненною для магістрантів була допомога секретаря комісії, доцента Оксани Кирпіченкової.
У кваліфікаційній дипломній роботі здобувачі визначили концептуальні засади діяльності таких засобів розміщення, як бізнес-готель, конгрес-готель, туристичний готель, екскурсійний готель, курортний готель, SPA-готель, сімейний готель, оздоровчий готель, рекреаційний готель, санаторій, еко-готель, гірськолижний готельний комплекс, транзитний готель, а також інноваційного для вітчизняної індустрії гостинності готелю-музею гончарного мистецтва.
У готельних підприємствах майбутні готельєри і ресторатори впровадили інноваційні розробки – спеціалізований сервіс оброблення персональних даних, модулі Energy Floor, цифрові технології, інтегровані еко-технології, інтерактивні технології Foodpairing, інноваційні підходи до організації сніданків, спортивного харчування, програми детокс-харчування, геронтологічні програми, етнокультурні програми, коворкинг-центр і eSports-центр тощо.
Магістранти підійшли інтелектуально-творчо до презентації результатів науково-дослідної роботи, за результатами якої були опубліковані статті у фахових і закордонних виданнях, тези і матеріали доповідей міжнародних та всеукраїнських фахових наукових конференцій, отримані патенти України на корисну модель.
Члени комісії відзначили наукову обґрунтованість концепцій закладів готельно-ресторанного господарства, відповідність наукового рівня кваліфікаційних дипломних робіт здобувачів освітньо-професійній програмі магістра і своїм рішенням присвоїли випускникам освітню кваліфікацію «магістр» з готельно-ресторанної справи.
15 здобувачів, які мають високі навчальні й наукові досягнення, захистили на «відмінно» дипломну роботу, були рекомендовані на отримання дипломів із відзнакою.
Кафедра готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників із успішним виконанням освітньої програми магістерського рівня вищої освіти і бажає успіхів у професійній діяльності!