Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Євтушенко за участю асистента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віталія Пічкура провів для студентів групи ТХ-4-4 лабораторну роботу з дисципліни «Низькомолекулярні та екструзійні технології».
Для студентів демонструвалася робота екструдера при переробленні кукурудзяної крупи, крупи гречаної ядриці, рису та гороху колотого при різних значеннях вихідної вологості. Студенти на початку приготували зразки до екструдування, а частина студентів брала безпосередню участь в екструдуванні при відборі готового продукту, поданні сировини та післяопераційному обслуговуванні обладнання.
У подальшому планується дослідження якісних показників отриманих методом екструдування кукурудзяних, рисових, гречаних і горохових паличок та змін, які в них відбулися.