Н У Х Т

Фільм «Sugar» на черговому засіданні Movie Club

21 травня 2021

Фільм «Sugar» на черговому засіданні Movie Club

Студенти групи ТУ 2-12а разом зі старшою викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Оленою Сподинюк у рамках Movie Club переглянули та обговорили фільм «Sugar».

Що відбувається з нашим тілом і мозком, коли ми з'їдаємо пончик або шматок торта? Як це впливає на наш настрій? Чому знежирений йогурт – не найкращий варіант для вечері, а мюслі з магазину і пакетований апельсиновий сік зовсім не підходять для сніданку? Австралійський режисер і актор Деймон Гамо вирішує перевірити, чи дійсно цукор шкодить нашому організму. Протягом 60 днів він знімає на камеру свій експеримент, харчуючись їжею із супермаркету з позначкою «healthy» (корисно для здоров'я).

Фільм «Цукор» не схожий на класичний документальний фільм, швидше це – реаліті-шоу, де головний герой ставить на собі експеримент у реальному часі.

Студенти показали власні презентації, підготували розповіді за темою фільму. Ось деякі з пунктів обговорення: калорії не завжди дорівнюють одна одній; жир vs. цукор; не весь жир однаково шкідливий; цукор і мозок; цукор у соках і смузі; не всім дослідженням можна вірити.

Цей фільм не закликає назавжди відмовлятися від улюбленого морозива або свіжевижатого апельсинового соку. Перш за все Деймон звертає увагу на прихований цукор у звичних продуктах харчування і пропонує замислитися над тим, що ми кожний день вибираємо на полицях супермаркету, тому що результатом неправильного харчування стає розвиток серцево-судинних захворювань, діабету, ожиріння і навіть онкологічних захворювань.

Творці фільму «Цукор» впевнені, що зможуть змусити глядачів переглянути своє ставлення до їжі.

Варто зазначити, що фільм дуже захоплюючий. У ньому використовуються різні види зйомки, комп'ютерна анімація. Звучить музика Depeche Mode, Peter Gabriel and Florence і The Machine. Експерти віщають прямо з упаковок різних продуктів, а анімаційні герої здійснюють подорож всередину людського організму. Деймон Гамо залучив до роботи акторів Хью Джекмана і Стівена Фрая – останній читає віршики про цукор і корисні продукти.

Касові збори фільму в прокаті Австралії і Великобританії склали понад 1 500 000$. Вони поставили картину на третє місце серед документальних релізів країни за всю історію. Але «Цукор» – це не тільки фільм. Його автори публікують на сайті і в соціальних мережах рецепти корисних страв, інтерв'ю з дієтологами і історії людей, які після фільму переглянули своє меню і домоглися змін у фігурі. За оновленнями в соціальних мережах проєкту стежать сотні тисяч передплатників, а одне з найбільших британських видавництв Pan Macmillan видало книгу, засновану на фільмі.

Don't Get Fooled by «Diet Foods» – Не обманюйте себе «дієтичною їжею» – можна вважати слоганом стрічки. Фільм рекомендований до перегляду всім! 

Опублікований: 21-05-2021
Читайте також:
Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

Нещодавно у місті Разграді (Болгарія) відбулася наукова конференція «Нова індустрія, цифрова економіка, суспільство – проекції майбутнього», на якій зібралися науковці, що працюють у галузі харчової науки. Організували конференцію наші партнери із Разградської філії Русенського університету. Цього року поряд із напрацюваннями вчених із Болгарії, Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії 11 листопада 2019

Конструктивна зустріч у межах підготовки до Chill Pro Tech Zone Students Awards 2026

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки продовжує розвивати конкурс професійної майстерності серед здобувачів освіти зі спеціалізації G4.04 «Холодильні та кліматичні технології» та готуватися до Chill Pro Tech Zone Students Awards 2026. У рамках підготовки, 24 листопада 2025 року відбулася дуже приємна та продуктивна зустріч у Міністерстві ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конструктивна зустріч у межах підготовки до Chill Pro Tech Zone Students Awards 2026 25 листопада 2025

Науковці й студенти-дослідники можуть позмагатися за нагороди Національної академії наук України

Національна академія наук України оголосила конкурси: - Конкурс на здобуття Золотої медалі імені В.І.Вернадського Національної академії наук України у 2018 році З метою відзначення вчених за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та соціогуманітарних наук, на честь першого президента Української академії наук – видатного вченого, акад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці й студенти-дослідники можуть позмагатися за нагороди Національної академії наук України 13 липня 2018

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства з пропозицією поглиблення навчання в умовах виробництва з отриманням сертифікату завітали CEO в компанії «Агротехнолоджі» Петро Циганков і виконавчий директор «Укрбіоетанол» Тарас Миколаєнко. Принцип пропонованої програми стажування – « Ми створюємо та вдосконалюємо біоенергетичні виробницт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 27 жовтня 2020