Н У Х Т

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій

09 жовтня 2018

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу здобув срібло і бронзу Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2018», який проходив 4-6 жовтня у Києві.

Організатори конкурсу – громадська спілка «Український кулінарний союз» спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом та Егейською професійною асоціацією шеф-кухарів. Участь у конкурсі брали професіонали з кулінарної та кондитерської майстерності, студенти профільних вищих закладів освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва з 25 країн світу. У журі конкурсу –  всесвітньо відомі кулінари та судді Всесвітньої Асоціації кулінарних Союзів (WACS) Томас Гуглер (Саудівська Аравія), Йосип Царевич (США), Сефер Япіджі, Байрам Озрек, Мамут Уянік (Туреччина), Саркіз Якубян, Йозеф Арбід (Ізраїль), Думіту Кумарасі (Шрі-Ланка), П’єр Газанес-Парентон (Франція), Марія Шрамко (Ісландія), Мімоза Балла (Албанія), Девід Мішель Мізон (Великобританія), Еріх Главіца (Хорватія), Гвідо Дебоно (Мальта), Даніела Пантіч Влаховіч (Сербія), Алан Пайєн (Маврикій), Донг Йонг Парк, Кім Джонг Су (Республіка Корея), Алі Траболсі (Ліван), Крістос Готсіс (Греція), Буйанделгер Доріготов, Батбаатар Рагча (Монголія), Роман Девід Таубер (Польща).

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності 181 «Харчові технології» Олег Пригродський брав участь в індивідуальних змаганнях в категорії CJ (юніори) у номінаціях «М’ясні страви» і «Страви аутентичної та національної кухні». Завдання було впродовж 45 хвилин приготувати і сервірувати страву на дві порції, окремо для кожної персони. Допомагали Олегу під час 2-х днів змагань його одногрупники, студенти 1 курсу зі скороченим терміном навчання Уляна Блиндюк і Максим Кортовський.

Першого дня змагань наш студент готував копчену телятину з пюре з цвітної капусти. Вирізку обсмажив із чебрецем і підкоптив із використанням щепи абрикосового дерева. Цей креативний підхід відзначило журі конкурсу, а також смакове поєднання пюре зеленого горошку і трюфельної олії, ніжний смак пюре цвітної капусти, припущеної у молоці та оригінальність редису, припущеного у червоному сухому вині. За органолептичними показниками компетентне міжнародне журі поставило максимальну кількість балів, і в загальному заліку це дозволило здобути ІІІ місце у номінації «М’ясні страви».

Другого дня Олег готував національну страву вареники, але у сучасній інтерпретації – із зеленого шпинатного тіста, з гуцульським крафтовим сиром (копченим будзом) і лисичками, а в оформлені використав дегідратовану цибулю-порей, мікрозелень і соус зі сметани з додаванням бурякового соку. Журі відзначило своєрідний і оригінальний смак начинки вареників, а естетичний фуд-шедевр із локальних продуктів здобув срібло (ІІ місце) у номінації «Страви аутентичної та національної кухні».

Тож, дві медалі Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2018» у скарбничці факультету ГРТБ, а Олег Пригродський – двічі призер конкурсу кулінарного мистецтва.

Факультет готельно-ресторанного та туристчиного бізнесу висловлює подяку заступнику завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Вірі Зуйко, а також доценту кафедри Надії Кравчук за підготовку студента до участі у конкурсі. Колектив неймовірно пишається здобутками свого студентства, вірить у їх кулінарний талант і професійний успіх! 

Опублікований: 09-10-2018
Читайте також:
Високий викладацький рівень демонструють викладачі кафедри туристичного і готельного бізнесу

29 жовтня 2019 року відбулася відкрита лекція «Природно-антропогенні рекреаційно-туристичні ресурси» к.г.н., доцента кафедри туристичного і готельного бізнесу Олени Харченко з дисципліни «Туристичне краєзнавство» для здобувачів 2 курсу спеціальності 242 «Туризм». Основні питання, розглянуті під час лекції – поняття про об’єкти природно-заповідного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий викладацький рівень демонструють викладачі кафедри туристичного і готельного бізнесу 30 жовтня 2019

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ розпочинає співпрацю з Міжнародним коледжем індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Болгарія)

16 квітня 2018 року відбулася зустріч керівництва Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ з директором Міжнародного коледжу індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Республіка Болгарія,  м. Варна) Петром Сиротіним. Основною метою зустрічі було питання розвитку міжнародного співробітництва, що передбачає обмін досвідом з органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ розпочинає співпрацю з Міжнародним коледжем індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Болгарія) 16 квітня 2018

Плідна зустріч у НУХТ із випускниками пілотного проєкту

Днями в університеті відбулася змістовна й результативна зустріч із представниками провідних коледжів України – першими випускниками пілотної благодійної програми підтримки закладів фахової передвищої освіти сучасним навчальним обладнанням. Ініціатива реалізована за сприяння МОН України, Команди підтримки відновлення та реформ Міністерства освіти і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч у НУХТ із випускниками пілотного проєкту 29 вересня 2025

Книжкова поличка харчовиків поповнилася ще однією монографією нашого викладача

За підтримки ГК «Зернова Столиця» вийшла друком монографія професора кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігоря Гапонюка «Функціональне харчування та технології довготривалого зберігання зернопродуктів», у якій обґрунтовано роль зерна у збалансованому харчуванні, надано рекомендації щодо довготривалого зберігання зернопродуктів, технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Книжкова поличка харчовиків поповнилася ще однією монографією нашого викладача 19 червня 2023