Н У Х Т

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

30 вересня 2024

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

Представники НУХТ, експерти НАЗЯВО: директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка, к.т.н. Олена Подобій, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка, к.т.н. Лариса Шаран, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н. Олег Кузьмін, асистентка цієї ж кафедри Марія Омельченко та начальник відділу ліцензування та акредитації Володимир Смольницький взяли участь у Форумі якості освіти UQAF-2024, що відбувся 25-26 вересня 2024 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України і був організований спільно з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. Масштабний захід зібрав понад 800 учасників із різних регіонів України, які обговорювали ключові питання майбутнього вищої освіти та нові підходи до її забезпечення.

Учасники форуму почали день зі вшанування пам’яті захисників України та взяли участь у пленарних засіданнях і панельних дискусіях на теми, пов'язані з якістю освіти, цифровими трансформаціями та співпрацею з бізнесом. Серед пріоритетів обговорювалися гармонізація українського та європейського законодавства у сфері освіти, безпечні умови для повернення до офлайн-навчання, ментальне здоров’я студентів і викладачів, а також вплив штучного інтелекту на якість освіти.

Важливими темами були автономія університетів, цифровізація управління та зміцнення співпраці з бізнесом. Представники українських університетів поділилися своїм досвідом та успішними практиками, зокрема щодо акредитації програм міжнародними агентствами, впровадження інноваційних методик навчання та адаптації вищої освіти до умов воєнного стану.

Форум став унікальною платформою для обміну ідеями між освітянами, студентами, науковцями, представниками влади та бізнесу, спрямованими на підвищення конкурентоспроможності українських університетів на міжнародній арені.

Опублікований: 30-09-2024
Читайте також:
Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів

У рамках вивчення дисципліни «Комплексна дисципліна. Харчові технології 4. Технології зберігання, консервування та переробки молока» для здобувачів другого курсу освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» організовано лабораторні заняття в умовах майстерні авт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні заняття у чізарні: бакалаври знайомляться з особливостями виробництва крафтових сирів 12 грудня 2023

Гостьова лекція трьома мовами для майбутніх ейчарів від польської фахівчині

Відбулася гостьова лекція для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» від Talent Success Lead польського представництва ІТ-компанії «SoftServе» Агати Піорковської (Agata Piórkowska). Лекція «Welcom to the future. Talent Success Lead» читалася трьома мовами – українською, польською та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція трьома мовами для майбутніх ейчарів від польської фахівчині 13 грудня 2021

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

Останнє заняття з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» здобувачів групи ФБ-1-2М відбулося у незвичному форматі. Лекторка дисципліни, доцентка Вікторія Красінько запропонувала закріпити уже здобуті протягом семестру знання шляхом ділової гри, присвяченої проєктуванню виробництва нового косметичного засобу. У ході роботи «було орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивним діловим іграм – «так»! 12 червня 2023

Високий рівень педагогічної майстерності продемонструвала в.о. завідувача кафедри харчової хімії

20 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Алкалоїди. Протоалкалоїди» професора, доктора хімічних наук, в.о. завідувача кафедри Світлани Бондаренко з дисципліни «Хімія природних сполук» для студентів другого курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та еко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень педагогічної майстерності продемонструвала в.о. завідувача кафедри харчової хімії 20 березня 2018