Н У Х Т

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

30 вересня 2024

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

Представники НУХТ, експерти НАЗЯВО: директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка, к.т.н. Олена Подобій, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка, к.т.н. Лариса Шаран, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н. Олег Кузьмін, асистентка цієї ж кафедри Марія Омельченко та начальник відділу ліцензування та акредитації Володимир Смольницький взяли участь у Форумі якості освіти UQAF-2024, що відбувся 25-26 вересня 2024 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України і був організований спільно з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. Масштабний захід зібрав понад 800 учасників із різних регіонів України, які обговорювали ключові питання майбутнього вищої освіти та нові підходи до її забезпечення.

Учасники форуму почали день зі вшанування пам’яті захисників України та взяли участь у пленарних засіданнях і панельних дискусіях на теми, пов'язані з якістю освіти, цифровими трансформаціями та співпрацею з бізнесом. Серед пріоритетів обговорювалися гармонізація українського та європейського законодавства у сфері освіти, безпечні умови для повернення до офлайн-навчання, ментальне здоров’я студентів і викладачів, а також вплив штучного інтелекту на якість освіти.

Важливими темами були автономія університетів, цифровізація управління та зміцнення співпраці з бізнесом. Представники українських університетів поділилися своїм досвідом та успішними практиками, зокрема щодо акредитації програм міжнародними агентствами, впровадження інноваційних методик навчання та адаптації вищої освіти до умов воєнного стану.

Форум став унікальною платформою для обміну ідеями між освітянами, студентами, науковцями, представниками влади та бізнесу, спрямованими на підвищення конкурентоспроможності українських університетів на міжнародній арені.

Опублікований: 30-09-2024
Читайте також:
Властивості інноваційних безалкогольних ферментованих напоїв досліджує професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Віталій Прибильський узяв участь у роботі науково-практичної конференції «Здоров’я, харчування, довголіття», організованої Національною академією медичних наук України, ДУ «Інститут геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України», Науковим медичним товариством геронтологів і геріатр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Властивості інноваційних безалкогольних ферментованих напоїв досліджує професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 31 травня 2021

Підвищуємо кваліфікацію працівників галузі і у дистанційному режимі

Колектив Інституту післядипломної освіти НУХТ продовжує активно підвищувати кваліфікацію працівників харчової, переробної і суміжних галузей. Науковцями кафедри переробки сільськогосподарської продукції, доцентами Володимиром Куяновим, Андрієм Соболєвим, Віктором Маласаєм, Олександром Миропольським та іншими у дистанційному режимі проведена низка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо кваліфікацію працівників галузі і у дистанційному режимі 17 вересня 2020

Свої знання щодо інноваційних науково-технічних рішень у молочній галузі поглибили студенти

12 грудня 2018 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Алла Тимчук та Олена Красуля разом зі студентами групи МО-3-2 відвідали  ІІ Міжнародну виставку продовольчої продукції «UKRAINIAN FOOD EXPO». У рамках заходів виставки студенти ознайомились із експозиціями технологій та послуг для харчової промисловості, локальних виробникі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої знання щодо інноваційних науково-технічних рішень у молочній галузі поглибили студенти 13 грудня 2018

Випускний онлайн

У Відокремленому структурному підрозділі «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбулася урочиста подія – перший випуск груп 2021 року. Зважаючи на карантинні обмеження, урочистості відбувалися у онлайн-форматі. Своїх вихованців тепло привітали директор коледжу Ігор Корчук, завідувачки відділень – харчових техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускний онлайн 10 лютого 2021