Н У Х Т

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

30 september 2024

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

Представники НУХТ, експерти НАЗЯВО: директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка, к.т.н. Олена Подобій, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка, к.т.н. Лариса Шаран, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н. Олег Кузьмін, асистентка цієї ж кафедри Марія Омельченко та начальник відділу ліцензування та акредитації Володимир Смольницький взяли участь у Форумі якості освіти UQAF-2024, що відбувся 25-26 вересня 2024 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України і був організований спільно з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. Масштабний захід зібрав понад 800 учасників із різних регіонів України, які обговорювали ключові питання майбутнього вищої освіти та нові підходи до її забезпечення.

Учасники форуму почали день зі вшанування пам’яті захисників України та взяли участь у пленарних засіданнях і панельних дискусіях на теми, пов'язані з якістю освіти, цифровими трансформаціями та співпрацею з бізнесом. Серед пріоритетів обговорювалися гармонізація українського та європейського законодавства у сфері освіти, безпечні умови для повернення до офлайн-навчання, ментальне здоров’я студентів і викладачів, а також вплив штучного інтелекту на якість освіти.

Важливими темами були автономія університетів, цифровізація управління та зміцнення співпраці з бізнесом. Представники українських університетів поділилися своїм досвідом та успішними практиками, зокрема щодо акредитації програм міжнародними агентствами, впровадження інноваційних методик навчання та адаптації вищої освіти до умов воєнного стану.

Форум став унікальною платформою для обміну ідеями між освітянами, студентами, науковцями, представниками влади та бізнесу, спрямованими на підвищення конкурентоспроможності українських університетів на міжнародній арені.

Published on: 30-09-2024
Read also:
Актуальність і практична цінність досліджень принесли ще двом нашим аспірантам ступінь кандидата технічних наук

Протягом двох днів на засіданнях спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Дарії Матяс і Любові Мазур. Дисертаційна робота Дарії Матяс «Удосконалення технології мармеладу желейно-фруктового з пониженим цукровмістом» виконана під керівництвом ...

READ YOURSELF

Актуальність і практична цінність досліджень принесли ще двом нашим аспірантам ступінь кандидата технічних наук 19 april 2019

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 жовтня 2020 року м. Київ з 26 жовтня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. В університеті продовжується навчання в дистанційному режимі для всіх видів занять.

READ YOURSELF

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р. 23 october 2020

Вручено відзнаки переможцям конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»

У залі засідань ректорату відбулося урочисте нагородження переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 навчального року. Нагадаємо, серед переможців Конкурсу – здобувачі освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристич...

READ YOURSELF

Вручено відзнаки переможцям конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 22 may 2025