Н У Х Т

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

03 may 2024

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

Наша талановита молодь – здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» Олександра Колягіна та магістерка з харчових технологій Марія Омельченко під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна вибороли перше місце на IV Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».

Їх робота «Напівфабрикати з відходів гарбуза підвищеної активності у ресторанних технологіях» вражає своєю оригінальністю та перспективністю. Відходи, що утворюються під час перероблення фруктів і овочів у закладах ресторанного господарства, можуть стати перспективною сировиною для інноваційних технологій, що ініціює екологічний підхід до управління харчовими відходами. Дослідження наших молодих науковець підтверджує обґрунтований вибір відходів гарбуза як найбільш ефективних для приготування напівфабрикатів для подальшого використання в інноваційних ресторанних технологіях.

Робота виконувалася у науковому гуртку «Якість та безпечність» кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції (керівник гуртка – професор Олег Кузьмін) у межах меморандуму №43/22 про співробітництво між Національним університетом харчових технологій та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН України, укладеного за ініціативи ректора НУХТ Олександра Шевченка, академіка Володимира Хареби та професорки Олени Хареби.

Нагадаємо, що IV Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології» відбувся 26 квітня 2024 року на базі Державного торговельно-економічного університету. Модерували захід завідувачка кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ, д.т.н., професорка Діна Федорова та професорка цієї ж кафедри Олена Грабовська.

Перемога нашої команди дала можливість продемонструвати науковій спільноті нові та цікаві ідеї у сфері ресторанних технологій, а також підтвердила наше прагнення до інновацій і високих стандартів якості.

Цей успіх став можливим завдяки невтомній праці та професіоналізму наших здобувачів освіти, а також підтримці кафедри та наукового керівництва. Вітаємо наших переможців і висловлюємо їм щиру подяку за вклад у розвиток науки нашого університету!

Published on: 03-05-2024
Read also:
Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius»

Поєднання зусиль академічної спільноти і фахівців-практиків дозволяє вести навчальний процес, максимально наближено до реальних умов професійної діяльності. Бінарні заняття відіграють ключову роль у сучасній фаховій підготовці здобувачів освіти, забезпечуючи синергію між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням. Днями за ініціативи гар...

READ YOURSELF

Бінарне заняття магістрантів-крафтовиків у ресторані «Fabius» 18 november 2024

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення

Нещодавно на кафедрі біотехнології та хімії Полтавського аграрного державного університету відбулася IX Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Хімія, біотехнологія, екологія та освіта». У конференції взяли участь науковці з різних наукових установ України та викладачі закладів вищої освіти, у тому числі й професорка кафедри біотехнолог...

READ YOURSELF

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення 02 june 2025

Продовжують переносити теоретичні знання на практику студенти-біотехнологи четвертого курсу

Триває практика студентів-біотехнологів четвертого курсу. Наталію Клименко та Микиту Іванова привітно зустріли у фармацевтичній корпорації «Артеріум». Керівник відділу оцінки і адаптації персоналу Оксана Очеретна допомогла визначитися з відділом для проходження практики, який став би для студентів якомога кориснішим і цікавим впродовж 6 тижнів. М...

READ YOURSELF

Продовжують переносити теоретичні знання на практику студенти-біотехнологи четвертого курсу 19 february 2019

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria

Про вино, бульбашки та різні тренди у винному світі поспілкувалися здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з відомою українською енологинею, виноробкою компанії Indevin-Villa Maria (Мальборо, Нова Зеландія), випускницею нашого університету Марією Скорченко. Лекція відбулася для здобувачів освіти третього курсу спеціальності...

READ YOURSELF

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria 06 november 2023