Н У Х Т

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

03 травня 2024

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

Наша талановита молодь – здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» Олександра Колягіна та магістерка з харчових технологій Марія Омельченко під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна вибороли перше місце на IV Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».

Їх робота «Напівфабрикати з відходів гарбуза підвищеної активності у ресторанних технологіях» вражає своєю оригінальністю та перспективністю. Відходи, що утворюються під час перероблення фруктів і овочів у закладах ресторанного господарства, можуть стати перспективною сировиною для інноваційних технологій, що ініціює екологічний підхід до управління харчовими відходами. Дослідження наших молодих науковець підтверджує обґрунтований вибір відходів гарбуза як найбільш ефективних для приготування напівфабрикатів для подальшого використання в інноваційних ресторанних технологіях.

Робота виконувалася у науковому гуртку «Якість та безпечність» кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції (керівник гуртка – професор Олег Кузьмін) у межах меморандуму №43/22 про співробітництво між Національним університетом харчових технологій та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН України, укладеного за ініціативи ректора НУХТ Олександра Шевченка, академіка Володимира Хареби та професорки Олени Хареби.

Нагадаємо, що IV Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології» відбувся 26 квітня 2024 року на базі Державного торговельно-економічного університету. Модерували захід завідувачка кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ, д.т.н., професорка Діна Федорова та професорка цієї ж кафедри Олена Грабовська.

Перемога нашої команди дала можливість продемонструвати науковій спільноті нові та цікаві ідеї у сфері ресторанних технологій, а також підтвердила наше прагнення до інновацій і високих стандартів якості.

Цей успіх став можливим завдяки невтомній праці та професіоналізму наших здобувачів освіти, а також підтримці кафедри та наукового керівництва. Вітаємо наших переможців і висловлюємо їм щиру подяку за вклад у розвиток науки нашого університету!

Опублікований: 03-05-2024
Читайте також:
Викладачі знайомлять з університетом старшокурсників Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ

3 лютого 2017 року в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася зустріч викладачів нашого університету з викладачами коледжу та студентами технологічного відділення, спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів». На зустрічі були присутні: завідувач кафедри технології хлібопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі знайомлять з університетом старшокурсників Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ 03 лютого 2017

Великодній кошик для бійців від Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ

Уже традиційно третій рік поспіль на Великодні свята Смілянський коледж харчових технологій НУХТ взяв активну участь у міській волонтерській акції «Великодній кошик для бійців», яку започаткували і продовжують втілювати волонтери Смілянської самооборони Майдану «Січ». До цієї акції ретельно готувалися, наповнювали «кошики» смаколиками: паски, краш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великодній кошик для бійців від Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ 06 квітня 2018

Студентка Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ – призер творчого конкурсу

17 березня 2018 року з нагоди дня народження видатного українського письменника Тараса Шевченка у Полтаві відбувся творчий конкурс «Шевченкові думи» для студентської молоді міста, у якому взяли участь й студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ. Організаторами заходу виступили Студентська рада м. Полтава спільно з Управлінням у справа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ – призер творчого конкурсу 20 березня 2018

На науковому семінарі у Відні відзвітувала аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У європейських науково-дослідних колективах існує гарна практика – регулярні наукові семінари, на яких науковці, особливо молоді, звітують та діляться своїми результатами роботи за певний нетривалий період. У лабораторії Університету Природних ресурсів та природничих наук (БОКУ, Відень), керівником якої є професор Роланд Людвіг, також підтримують ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На науковому семінарі у Відні відзвітувала аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 22 жовтня 2021