Н У Х Т

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

26 september 2025

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

Перший місяць навчального року в нашому університеті традиційно насичений науковими конференціями за галузевими спеціалізаціями харчових виробництв.

23 вересня 2025 року, вже вшосте, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока». Співорганізаторами заходу виступили Інституту продовольчих ресурсів НААН України та Технічний комітет стандартизації 140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки».

Заступник голови оргкомітету, модератор конференції, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, відкриваючи роботу наукового зібрання, наголосив про важливість проведення таких наукових заходів для сприяння взаємодії бізнесу і науки.

Цьогорічна тематика конференції була спрямована на оцінювання перспективних напрямів розвитку наукових досліджень у галузі, проблем у забезпеченні безпечності і якості продукції м’ясної і молочної галузей в умовах воєнного стану, розширення і удосконалення якості сировинних ресурсів, раціоналізації використання нетрадиційної сировини.

У доповіді відповідального секретаря ТК 140 Сергія Вербицького було ґрунтовно проаналізовано рейтингові тематичні публікації у наукометричних базах для м’ясопереробної галузі. Докторка технічних наук, доцентка кафедри біофізики, біохімії, фармакології і біомолекулярної інженерії медичного інституту Сумського державного університету Наталія Божко оцінила можливі напрями удосконалення теплових процесів при переробленні нетрадиційної м’ясної сировини.

Директор ТОВ «ПРО-ФАЙБЕР», аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Микола Воронцов, аспірант кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Сергій Шилко та аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Артем Баралюк у своїх доповідях розкрили специфіку текстуроутворення і регулювання якості м’ясних, макаронних виробів і молочних продуктів із використанням нетрадиційної сировини

Низка доповідей фахівців компанії ТОВ «ТЕКСА» Євгена Губарені і Даніїла Деркаченка була присвячена забезпеченню інструментального супроводу досліджень для проведення наукових пошукових робіт і поточного аналізу виробництва продукції м'ясо і молокопереробних підприємств.

У обговореннях доповідей активну участь брали науковці нашого університету – завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін і професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України Ірина Романчук, а також представники дружніх закладів вищої освіти та наукових установ.

До онлайн-засідання конференції долучилися близько 100 учасників.

Published on: 26-09-2025
Read also:
НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка

           8 березня здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Анна Тимченко стала мамою. У Бучі, що за 30 км від Києва, під обстрілами й бомбардуваннями окупантів вона народила дівчинку, яку назвала Алісою.            Анна з багатодітної родини – їх у батьків дев’ятеро. Вона – староста групи, до декрету поєднувала...

READ YOURSELF

НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка 18 march 2022

Рекламісти на «TAVR Media»

За сприяння стейкхолдерів напередодні 100-річчя від початку регулярного мовлення Українського радіо бакалаври та магістри спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали радіохолдинг «TAVR Media». Представники найбільшої радіогрупи в Україні розповіли про історію заснування радіохолдингу та особливості мовлення кожної з дев’яти радіост...

READ YOURSELF

Рекламісти на «TAVR Media» 05 november 2024

Конкурс чи захист дипломних проєктів?

Як конкурс на кращу упаковку виглядав захист дипломних робіт наших здобувачів бакалаврського ступеня, які навчалися за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» (спеціальність 186 «Видавництво і поліграфія») на кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв. Серед представлених робіт варті уваги ...

READ YOURSELF

Конкурс чи захист дипломних проєктів? 20 june 2022

Поступ біотехнологічної науки

21 листопада у межах ХІІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» працювала секція «Промислова біотехнологія, процеси та апарати харчової, мікробіологічної і фармацевтичної промисловості», роботу якої очолив професор, завідувач кафедри біотехнології і м...

READ YOURSELF

Поступ біотехнологічної науки 27 november 2024