Н У Х Т

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

26 вересня 2025

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

Перший місяць навчального року в нашому університеті традиційно насичений науковими конференціями за галузевими спеціалізаціями харчових виробництв.

23 вересня 2025 року, вже вшосте, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока». Співорганізаторами заходу виступили Інституту продовольчих ресурсів НААН України та Технічний комітет стандартизації 140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки».

Заступник голови оргкомітету, модератор конференції, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, відкриваючи роботу наукового зібрання, наголосив про важливість проведення таких наукових заходів для сприяння взаємодії бізнесу і науки.

Цьогорічна тематика конференції була спрямована на оцінювання перспективних напрямів розвитку наукових досліджень у галузі, проблем у забезпеченні безпечності і якості продукції м’ясної і молочної галузей в умовах воєнного стану, розширення і удосконалення якості сировинних ресурсів, раціоналізації використання нетрадиційної сировини.

У доповіді відповідального секретаря ТК 140 Сергія Вербицького було ґрунтовно проаналізовано рейтингові тематичні публікації у наукометричних базах для м’ясопереробної галузі. Докторка технічних наук, доцентка кафедри біофізики, біохімії, фармакології і біомолекулярної інженерії медичного інституту Сумського державного університету Наталія Божко оцінила можливі напрями удосконалення теплових процесів при переробленні нетрадиційної м’ясної сировини.

Директор ТОВ «ПРО-ФАЙБЕР», аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Микола Воронцов, аспірант кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Сергій Шилко та аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Артем Баралюк у своїх доповідях розкрили специфіку текстуроутворення і регулювання якості м’ясних, макаронних виробів і молочних продуктів із використанням нетрадиційної сировини

Низка доповідей фахівців компанії ТОВ «ТЕКСА» Євгена Губарені і Даніїла Деркаченка була присвячена забезпеченню інструментального супроводу досліджень для проведення наукових пошукових робіт і поточного аналізу виробництва продукції м'ясо і молокопереробних підприємств.

У обговореннях доповідей активну участь брали науковці нашого університету – завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін і професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України Ірина Романчук, а також представники дружніх закладів вищої освіти та наукових установ.

До онлайн-засідання конференції долучилися близько 100 учасників.

Опублікований: 26-09-2025
Читайте також:
Викладачі НУХТ на бізнес-фестивалі «Мрії Нотеляра»

13-14 жовтня 2023 р. у Києві на локації «Mercure Congress Centre» за організації «VanGroupworkshop» під гаслом «Багата родина — багата Україна!» відбувся бізнес-фестиваль «Мрії Нотеляра». Учасниками заходу були засновники та керівники готелів і ресторанів, туристичних агенцій, інвестори, бізнес-тренери, експерти з сервісу, дизайну, кадрові експерти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ на бізнес-фестивалі «Мрії Нотеляра» 16 жовтня 2023

Іноземні слухачі Підготовчого відділення НУХТ зробили лабораторну роботу на кафедрі фізики

У нашому університеті навчаються студенти з різних країн близького й дальнього зарубіжжя. А їх вступу до лав студентства передує навчання на підготовчих курсах Підготовчого відділення НУХТ. Там вони опановують українську мову, там же отримують перше уявлення про наш навчальний заклад, його освітні пропозиції, структуру, знайомляться з нашими виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Іноземні слухачі Підготовчого відділення НУХТ зробили лабораторну роботу на кафедрі фізики 25 січня 2019

Черговий фаховий вебінар з неформальної освіти для викладачів і здобувачів-менеджерів персоналу

15 лютого 2024 року здобувачки 3-4 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» Тетяна Секретарук, Єлизавета Козаченко, Олександра Вашкулат, Марія Свириденко, Анна Мізюк, Валерія Решетнікова разом із викладачками кафедри економіки праці та менеджменту ‒ професоркою Оленою Драган, доцентками Оленою Безпалько, Ліаною Мазник, Олесею Тур ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий фаховий вебінар з неформальної освіти для викладачів і здобувачів-менеджерів персоналу 15 лютого 2024

Завершилася зимова практика першокурсників у Карпатах

Завершилася зимова практика здобувачів першого курсу спеціальності «Туризм», яка є не тільки обов’язковим елементом навчального процесу, але й традицією, що не порушується вже тринадцять років. Під керівництвом старшого викладача кафедри туристичного та готельного бізнесу Ігоря Рудєва першокурсники відвідали мальовничій куточок України – зимові Ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася зимова практика першокурсників у Карпатах 17 січня 2023