Н У Х Т

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

26 вересня 2025

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

Перший місяць навчального року в нашому університеті традиційно насичений науковими конференціями за галузевими спеціалізаціями харчових виробництв.

23 вересня 2025 року, вже вшосте, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока». Співорганізаторами заходу виступили Інституту продовольчих ресурсів НААН України та Технічний комітет стандартизації 140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки».

Заступник голови оргкомітету, модератор конференції, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, відкриваючи роботу наукового зібрання, наголосив про важливість проведення таких наукових заходів для сприяння взаємодії бізнесу і науки.

Цьогорічна тематика конференції була спрямована на оцінювання перспективних напрямів розвитку наукових досліджень у галузі, проблем у забезпеченні безпечності і якості продукції м’ясної і молочної галузей в умовах воєнного стану, розширення і удосконалення якості сировинних ресурсів, раціоналізації використання нетрадиційної сировини.

У доповіді відповідального секретаря ТК 140 Сергія Вербицького було ґрунтовно проаналізовано рейтингові тематичні публікації у наукометричних базах для м’ясопереробної галузі. Докторка технічних наук, доцентка кафедри біофізики, біохімії, фармакології і біомолекулярної інженерії медичного інституту Сумського державного університету Наталія Божко оцінила можливі напрями удосконалення теплових процесів при переробленні нетрадиційної м’ясної сировини.

Директор ТОВ «ПРО-ФАЙБЕР», аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Микола Воронцов, аспірант кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Сергій Шилко та аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Артем Баралюк у своїх доповідях розкрили специфіку текстуроутворення і регулювання якості м’ясних, макаронних виробів і молочних продуктів із використанням нетрадиційної сировини

Низка доповідей фахівців компанії ТОВ «ТЕКСА» Євгена Губарені і Даніїла Деркаченка була присвячена забезпеченню інструментального супроводу досліджень для проведення наукових пошукових робіт і поточного аналізу виробництва продукції м'ясо і молокопереробних підприємств.

У обговореннях доповідей активну участь брали науковці нашого університету – завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін і професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, заступниця директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України Ірина Романчук, а також представники дружніх закладів вищої освіти та наукових установ.

До онлайн-засідання конференції долучилися близько 100 учасників.

Опублікований: 26-09-2025
Читайте також:
Команда Вінницького коледжу НУХТ – переможець змагань з волейболу за програмою Спортивних ігор України

На базі спортивного комплексу  Вінницького коледжу НУХТ відбулися змагання з волейболу серед юнацьких команд закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації за програмою Спортивних ігор України, у яких брали участь команди з 12-ти областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Рівненської, Сумської, Харків...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда Вінницького коледжу НУХТ – переможець змагань з волейболу за програмою Спортивних ігор України 12 листопада 2018

Успішно долають виклики навчання у онлайн-форматі наші викладачі й здобувачі

Секція машинобудування кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв успішно працює зі здобувачами вищої освіти в онлайн-режимі. Викладачі відповідно до розкладу проводять лекційні, практичні та лабораторні заняття, й відзначають, що переважна більшість студентів активно включилась у навчальний процес у дистанційний формі, цікавить...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно долають виклики навчання у онлайн-форматі наші викладачі й здобувачі 24 вересня 2020

Дипломами конкурсу «Майбутнє туристичної галузі України» нагороджені наші студентки

3 грудня 2018 року відбувся фінал Студентського стипендіального конкурсу «Майбутнє туристичної галузі України». Конкурс проводиться двічі на рік із метою створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи у туристичній галузі. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дипломами конкурсу «Майбутнє туристичної галузі України» нагороджені наші студентки 05 грудня 2018

Актуальна тема на гостьовій лекції асистентки кафедри експертизи харчових продуктів

10 грудня 2024 року асистентка кафедри експертизи харчових продуктів Анна Логінова прочитала гостьову лекцію для студентів груп 107-МН, 115-ІПЗ, 125-КБ фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування Державного некомерційного підприємства «Державний університет «Київський авіаційний інститут». Захід відбувся за сприяння викладачки біол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема на гостьовій лекції асистентки кафедри експертизи харчових продуктів 11 грудня 2024