Н У Х Т

Династія Терещенків – здобувачі розповідають англійською

21 квітня 2023

Династія Терещенків – здобувачі розповідають англійською

Кафедра іноземних мов професійного спрямування провела англомовний захід із циклу «Видатні українці», який був присвячений династії Терещенків. Здобувачі освіти й викладачка кафедри Любов Сапон-Аблязова зібралися, щоб вшанувати славетних українців.

Родина походила з козацького та міщанського роду. Вони здобули  славу і багатство своїм розумом і працею, були благородні душею. За свою благодійну діяльність і служіння суспільству засновник династії Артемій Терещенко отримав дворянський титул. На гербі роду був викарбуваний девіз латиною: «Desiderium adbonum publicum»  («Прагнення до суспільного блага»).

Здобувачі групи ТІ-1-5 Ірина Сєдова, Артем Кривоносенко, Катерина Козленко, Юлія Меркулова та Вероніка Шпіліна розповіли не тільки про видатні ділові та бізнесові якості й досягнення представників родини, але й про їх віддане служіння своїй рідній землі, своєму рідному краю, своїй Україні. Терещенки залишили по собі багату  матеріальну та духовну спадщину і можуть слугувати прикладом для тих, хто сьогодні  розбудовує суверенну, незалежну Україну.

Опублікований: 21-04-2023
Читайте також:
Екосистеми цифрового бізнесу на гостьовій лекції для магістрантів

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася гостьова лекція «Digital Business Ecosystems – Telco Perspective» для магістрів освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій і адміністрування» з дисципліни «Інформаційні системи і технології в управлінні», на якій також були присутні і здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екосистеми цифрового бізнесу на гостьовій лекції для магістрантів 30 листопада 2022

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар за результатами дисертаційного дослідження зі спеціальності 05.18.16 – «Технологія харчової продукції» асистента Віри Зуйко на тему: «Удосконалення технології житньо-пшеничного хліба для закладів ресторанного господарства». Через значну тривалість і склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар 16 лютого 2017

Триває плідна співпраця Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ із фахівцями SES (Німеччина)

До Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ приїхав старший експерт SES (Senior Experen Servise) з Німечини Gunter Pomp. Він поділився зі студентами спеціальності «Виробництво харчової продукції» секретами приготування страв німецької та європейської кухонь, зокрема котлет із твердим сиром, котлет зі соленими огірка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває плідна співпраця Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ із фахівцями SES (Німеччина) 16 жовтня 2019

Віртуальна подорож до НУХТ

2 жовтня відбувся перший у цьому навчальному році День відкритих дверей нашого університету. Через карантинні обмеження плани довелося скоригувати, й цього разу зустріч відбулася онлайн. Проте, це не стало на заваді активному спілкуванню майбутніх вступників із фахівцями Приймальної комісії, підготовчого відділення, дирекцій навчально-наукових інст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальна подорож до НУХТ 02 жовтня 2021