Н У Х Т

Героїзм військових медиків – обмін враженнями на черговому засіданні Movie Club

30 листопада 2020

Героїзм військових медиків – обмін враженнями на черговому засіданні Movie Club

На жаль, із кожним роком тема війни порушується все частіше, особливо серед молоді. Здобувачі освіти груп ОХ-1-2 і БТ- 1-1 разом із викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою обрали досить важкий, але цікавий фільм про героїзм військових медиків. «З міркувань совісті» («Hacksaw Ridge») – це епічна військова картина про становлення видатної особистості, героя, який врятував майже сотню життів, не взявши до рук зброї.

Кожний мав можливість висловити власну думку.

Так, наприклад, студент групи ОХ-1-2 Назар Закордонець написав так про головного героя: «Він завжди буде жити у нашій пам’яті. Людина, яка допомогла пораненим у такий тяжкий період – битві за Окінаву».

Дуже проникливо висловилися студенти групи БТ-1-1. Володимир Вербіян: «Увесь час, коли я дивився цей фільм, мені було сумно і страшно. На мою думку, Десмонд Досс – хоробрий герой, але я не хотів би бути на його місці». Вдало підмітила Єлизавета Дон: «Головне – ніколи не здаватися і йти до своїх цілей». «Під час перегляду фільму сотні емоцій проходять через тебе», – зауважив Артур Захаров. У свою чергу Марія Плита пояснила, що після перегляду саме цього фільму починаєш цінити власне життя.

Підсумував думки всіх учасників Олексій Атаманенко: «У фільмі ми не бачимо хороших чи поганих сторін, проте є несхвалення вбивства. Люди не мають права вбивати, але це – ідеалістичне твердження, і це – вже зовсім інша історія…».

Маємо надію, що після перегляду фільму здобувачі почали більше цінувати кожну мить свого життя. І, можливо, саме цей фільм змінить свідомість багатьох.

Опублікований: 30-11-2020
Читайте також:
Гаряча пора у молодих науковців

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися наукові семінари аспірантів Юлії Приходько «Вплив рецептурних компонентів на якість безглютенового хліба з крохмале-соргової суміші» (науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот) і Галини Андронович «Дослідження впливу нас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаряча пора у молодих науковців 13 червня 2019

Магістранти з готельно-ресторанної справи успішно захистили звіти з виробничої практики

Здобувачі вищої освіти магістерського рівня денної та заочної форм навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» захистили звіти з виробничої практики. Виробнича практика, як обов’язковий елемент освітньо-професійної підготовки, проходила з 16 січня по 26 лютого у провідних ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти з готельно-ресторанної справи успішно захистили звіти з виробничої практики 08 березня 2023

Про вплив COVID-19 на готельну індустрію України – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та викладачі кафедри готельно-ресторанної справи долучилися до онлайн-конференції «Оцінка впливу COVID-19 на готельну індустрію України», яка була спільно організована Державним агентством розвитку туризму України та Асоціацією Готелів та Курортів України (UHRA)....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про вплив COVID-19 на готельну індустрію України – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 25 січня 2021

Навчально-консультаційні семінари для виробничників від наших фахівців

Фахівці кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провели цільові виїзні навчально-консультаційні семінари для працівників ТОВ «Одеський коровай». Працівники підприємства дізналися про актуалізацію системи менеджменту якості продукції до вимог нової редакції ДСТУ ІSO 9001: 2015 та практичні аспекти реа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-консультаційні семінари для виробничників від наших фахівців 19 січня 2018