Н У Х Т

Цикл гостьових лекцій від міжнародної аудиторки і тренерки систем менеджменту якості та харчової безпеки для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

08 грудня 2023

Цикл гостьових лекцій від міжнародної аудиторки і тренерки систем менеджменту якості та харчової безпеки для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Кафедра готельно-ресторанної справи до освітнього процесу підготовки здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», залучила фахівчиню-практика міжнародного рівня Наталію Велемець, яка є практикуючою міжнародною аудиторкою і тренеркою систем менеджменту якості та харчової безпеки (по стандартах BRCGS, FSSC 22000, ISO 22000, ISO 9001, FSMA, SQMS) Міжнародної організації з сертифікації швейцарської компанії «SGS Україна».

Пані Наталія прочитала цикл лекцій у межах вивчення навчальної дисципліни «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності» в осінньому семестрі 2023-2024 навчального року, під час яких детально ознайомила здобувачів освіти з міжнародними стандартами систем менеджменту якості та харчової безпеки, розглянула питання біопильності, біотероризму, харчового шахрайства, важливості усвідомлення значення культури харчової безпеки та втілення її в життя різними операторами ринку харчових продуктів, зокрема підприємствами ресторанного господарства.

З великим задоволенням і цікавістю на одну з лекцій підключилися і здобувачі 4 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві».

Міжнародна аудиторка зазначила, що аналізуючи інциденти та факти здійснення біотероризму в міжнародній практиці, Глобальна ініціатива щодо безпеки харчових продуктів (GFSI) та міжнародні стандарти в сфері харчової безпеки ISO 22000, Global Standard for Food Safety (BRC), International Food Standard (IFS), Food Safety System Certification (FSSC) вимагають впровадження певної низки заходів із метою забезпечення і запобігання актів біотероризму, саботажу та харчового шахрайства.

Наявність ефективної стратегії захисту від біотероризму та харчового шахрайства є критично важливою для зміцнення довіри до продукції та репутації бренду підприємств харчової промисловості, закладів ресторанного господарства та інших операторів ринку, що здійснюють обіг і реалізацію продовольчої сировини, харчової та кулінарної продукції.

Здобувачі усвідомили, що лише поєднуючи комбіновані підходи на основі принципів НАССР (Аналіз ризиків та критичні контрольні точки), ТАССР (Оцінювання загроз та критичні контрольні точки), VACCP (Оцінювання вразливості та критичні контрольні точки) до управління безпечністю харчових продуктів, можна створити комплексну систему попередження виникнення внутрішніх і зовнішніх загроз для гарантування безпечності харчової та кулінарної продукції у всьому ланцюжку постачання.

Здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» вдячні Наталії Велемець за корисні інсайти та практичні поради й натхненні популяризувати високий рівень менеджменту якості та культуру харчової безпеки у підприємствах сфери гостинності.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи щиро вдячний фахівчині-практику міжнародного рівня, незмінній стейкхолдерці кафедри Наталії Василівні за актуальну інформацію у сфері менеджменту якості та харчової безпеки та плідну постійну співпрацю у формуванні фахових компетенцій здобувачів освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

Опублікований: 08-12-2023
Читайте також:
Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру, – наголошують викладачі кафедри гуманітарних дисциплін. Тому всі заняття з риторики були спрямовані на досягнення професійного успіху та формування відповідних риторичних компетентностей у майбутніх фахівців. На заняттях із вибіркової навчальної дисципліни «Риторика» здобувачі не лише дізналися про іст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру! 11 грудня 2020

Виїзне лабораторне заняття експертів-магістрів

Асистентка кафедри експертизи харчових продуктів Анна Логінова в межах навчальної дисципліни «Експертиза та експрес-ідентифікація харчових продуктів» провела виїзне лабораторне заняття в умовах акредитованої лабораторії дослідження хіміко-біологічних чинників Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» для здобувачів групи ХЕ-1-12...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзне лабораторне заняття експертів-магістрів 25 жовтня 2023

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

18-22 листопада 2019 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тривав тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін. Викладачі комісії разом зі студентами коледжу провели цікаві та повчальні заходи. 18 листопада викладачем Наталією Гавриленко була прочитана інтерактивна лекція «Бути батьками – це здорово!». На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін 22 листопада 2019

На кафедрі міжнародної економіки вийшов друком збірник за результатами роботи науково-практичної конференції

На кафедрі міжнародної економіки вийшов друком збірник за результатами роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Залучення соціально-відповідальних інвестицій: проблеми і перспективи». Матеріали конференції можуть становити інтерес для науковців, викладачів, аспірантів, студентів закладів вищої освіти, а також для всіх, хто цікавиться ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі міжнародної економіки вийшов друком збірник за результатами роботи науково-практичної конференції 27 квітня 2018