Н У Х Т

Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику

16 травня 2022

Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику

Хоча в Україні питання евтаназії поки що не стало предметом активних суспільних дискусій, уникати його обговорення чи табуювати цю тему – хибний шлях. Тож, здобувачі вищої освіти групи БТ-4-1 разом із лекторкою дисципліни «Біобезпека і біоетика» Оленою Гудзенко не могли не обговорити таку контраверсійну медичну процедуру, як евтаназія.

Для початку згадали визначення поняття евтаназія – позбавлення життя лікарем смертельно хворого, термінального пацієнта, який терпить сильні фізичні чи моральні страждання, здійснене на осмислене прохання хворого, в суворій відповідності до встановленої законом процедури.

У ході активної дискусії дійшли згоди, що питання евтаназії потребує широкого обговорення.

По-перше, має бути підготовлена законодавча база, у якій будуть закріплені всі норми проведення медичних заходів, вказані наслідки вчинення неправомірних і незаконних дій із посиланням на Адміністративний та Кримінальний кодекси України, у яких дані норми мають бути закріплені.

По-друге, необхідним є проведення медичної реформи, у результаті якої кожен громадянин матиме доступ до безкоштовних медичних послуг, які надаватимуть кваліфіковані медичні працівники. Дані заходи зведуть до мінімуму ризики лікарської помилки, встановлення хибних діагнозів.

По-третє, необхідно покращувати психічне здоров'я нації. Для того, щоб уникнути таких наслідків легалізації евтаназії, як масове бажання людей «легально» вкоротити собі віку через нестійку психіку.

Спектр питань і завдань достатньо численний та глибокий і відкладати їх на кращі часи неправильно. Тому, навіть не зважаючи на агресію зі сторони сусідньої країни, студенти-біотехнологи не опускають руки, а продовжують відкривати нові горизонти, розширювати кругозір і наполегливо вивчати дисципліни.

Опублікований: 16-05-2022
Читайте також:
Продуктивне спілкування здобувачів-обліковців з фахівчинею-практиком

12 листопада на кафедрі обліку і аудиту відбулася відкрита гостьова лекція на тему «Первинні документи: здається просто, на практиці – ні», яку прочитала для здобувачів освітньо-професійних програм «Облік і оподаткування» НУХТ і Волинського фахового коледжу нашого університету старша консультантка податкової практики компанії «Forvis Mazars» Карина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивне спілкування здобувачів-обліковців з фахівчинею-практиком 12 листопада 2024

Вдячні за допомогу!

Шановні випускники, студенти, співробітники та роботодавці! Адміністрація Національного університету харчових технологій висловлює вам вдячність за ваші людські якості: добросердечність, чуйність, людяність та активну громадську позицію. Щиро дякуємо вам за благодійну допомогу у відновлені будівель студентського кампусу, пошкоджених під час обстр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдячні за допомогу! 19 вересня 2023

Представники університету долучилися до форуму «Торгівля України 2025: виклики та прогнози»

24 липня 2025 року на базі Державного торговельно-економічного університету відбувся Форум «Торгівля України 2025: виклики та прогнози», присвячений Дню працівників торгівлі. Захід об'єднав на одному майданчику наукову спільноту, представників органів влади, роботодавців і громадськість задля обговорення поточних трансформацій і стратегічних вектор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники університету долучилися до форуму «Торгівля України 2025: виклики та прогнози» 29 липня 2025

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з харчових технологій за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології», за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» 27 березня 2023