Н У Х Т

Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику

16 травня 2022

Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику

Хоча в Україні питання евтаназії поки що не стало предметом активних суспільних дискусій, уникати його обговорення чи табуювати цю тему – хибний шлях. Тож, здобувачі вищої освіти групи БТ-4-1 разом із лекторкою дисципліни «Біобезпека і біоетика» Оленою Гудзенко не могли не обговорити таку контраверсійну медичну процедуру, як евтаназія.

Для початку згадали визначення поняття евтаназія – позбавлення життя лікарем смертельно хворого, термінального пацієнта, який терпить сильні фізичні чи моральні страждання, здійснене на осмислене прохання хворого, в суворій відповідності до встановленої законом процедури.

У ході активної дискусії дійшли згоди, що питання евтаназії потребує широкого обговорення.

По-перше, має бути підготовлена законодавча база, у якій будуть закріплені всі норми проведення медичних заходів, вказані наслідки вчинення неправомірних і незаконних дій із посиланням на Адміністративний та Кримінальний кодекси України, у яких дані норми мають бути закріплені.

По-друге, необхідним є проведення медичної реформи, у результаті якої кожен громадянин матиме доступ до безкоштовних медичних послуг, які надаватимуть кваліфіковані медичні працівники. Дані заходи зведуть до мінімуму ризики лікарської помилки, встановлення хибних діагнозів.

По-третє, необхідно покращувати психічне здоров'я нації. Для того, щоб уникнути таких наслідків легалізації евтаназії, як масове бажання людей «легально» вкоротити собі віку через нестійку психіку.

Спектр питань і завдань достатньо численний та глибокий і відкладати їх на кращі часи неправильно. Тому, навіть не зважаючи на агресію зі сторони сусідньої країни, студенти-біотехнологи не опускають руки, а продовжують відкривати нові горизонти, розширювати кругозір і наполегливо вивчати дисципліни.

Опублікований: 16-05-2022
Читайте також:
Вражаючі результати: відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з іноземних мов

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з іноземних мов, в якому взяла участь велика кількість студентів. З англійської мови у змагання за призові місця вступили 145 здобувачів. Багато хто продемонстрував дуже гарний рівень, тому все вирішилося за результатами останнього етапу – перев...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаючі результати: відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з іноземних мов 01 березня 2024

День Соборності у НУХТ

У навчально-науковому комплексі університету відзначили день Соборності України. В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку усіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День Соборності у НУХТ 23 січня 2018

Над пошуком ефективних рішень екологічних проблем харчових підприємств працюють наші студенти під час переддипломної практики

Уже традиційно студенти-екологи проходять переддипломну практику на провідних підприємствах харчової промисловості. Для молоді – це завжди довгоочікувана подія, адже, в першу чергу, це захоплива подорож у нове місто, знайомство з виробничими потужностями реального підприємства, новими цікавими людьми-фахівцями своєї справи та можливість на період п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над пошуком ефективних рішень екологічних проблем харчових підприємств працюють наші студенти під час переддипломної практики 15 лютого 2019

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар за результатами дисертаційного дослідження зі спеціальності 05.18.16 – «Технологія харчової продукції» асистента Віри Зуйко на тему: «Удосконалення технології житньо-пшеничного хліба для закладів ресторанного господарства». Через значну тривалість і склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар 16 лютого 2017