Н У Х Т

Викладацьким досвідом поділилася завідувачка кафедри харчової хімії

21 жовтня 2020

Викладацьким досвідом поділилася завідувачка кафедри харчової хімії

Незважаючи на складність і залежність онлайн-навчання від різних форс-мажорних обставин, професорсько-викладацький колектив кафедри харчової хімії докладає всі зусилля для того, щоб зміст і наповненість лекцій, практичних і лабораторних занять були не менш цікавими, ніж при проведенні в аудиторіях.

21 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно насичене відкрите лекційне онлайн-заняття з дисципліни «Органічна хімія» для здобувачів першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 161 «Хімічна технологія».

Тема лекції, яку прочитала завідувачка кафедри, професорка Світлана Бондаренко, – «Стереохімія алканів та їх похідних». Крім колег-викладачів і здобувачів на лекції була присутня директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко.

Треба зазначити, що матеріал лекції є досить складним і потребує уважного вивчення, але завдяки змістовній, динамічній мультимедійній презентації, студенти мали змогу детально розглянути всі тонкощі, відміни ізомерних і стереоізомерних органічних структур. Світлана Бондаренко роз’яснила, в яких випадках зміна стереохімічних структур впливає на фізичні та хімічні властивості органічних сполук, сучасні методи їх ідентифікації.

Лекторка детально розглянула проєкційні зображення молекул за Ньюменом, вплив конформації на енергетичні властивості, на спектральні характеристики алканів, форми конформерів. Енантомерія, зокрема явище хіральності й ахіральності молекул, була чудово роз’яснена за допомогою презентації, з’ясована номенклатура енантіомерів за Каном-Інгольдом-Прелогом. Слід зазначити, що під час лекції студенти активно брали участь в обговоренні, давали відповіді на задані професоркою питання.

Наприкінці лекції викладачка навела приклади впливу стереохімічної побудови сполук на їх біологічну та хімічну активність, зміну органолептичних і фізичних властивостей.

Лекція професорки була надзвичайно цікавою, насиченою та корисною не тільки для студентів, але й для присутніх викладачів. Колеги схвально висловились щодо методичної і наукової побудови лекції, а дехто вирішив перейняти у свою педагогічну практику елементи презентації, методи пояснення представленого матеріалу.

Тож, бажаємо лектору здоров’я, успіхів у науковій і педагогічній діяльності!

Опублікований: 21-10-2020
Читайте також:
Учетверте на базі нашого університету відбулася Міжнародна Літня Школа Жана Моне

25 червня вже традиційно (вчетверте) на базі нашого університету відбулася Міжнародна Літня Школа Жана Моне. Цього року захід вперше пройшов у форматі онлайн-конференції, але такий формат теж має свої переваги – у ньому взяли участь представники Чехії, Фінляндії, Індії, Нігерії. Відкрив роботу Міжнародної Літньої Школи проректор нашого університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учетверте на базі нашого університету відбулася Міжнародна Літня Школа Жана Моне 26 червня 2020

Нове поповнення фахівців у галузі технологій органічних харчових продуктів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». Зростання популярності виробництва органічних продуктів у світі та в Україні потребує досвідчених фахівців, які б знали нормативну документацію щодо в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення фахівців у галузі технологій органічних харчових продуктів 15 лютого 2022

Переяславська мовознавча толока зібрала перший урожай

Осінь – улюблена пора року поетів, художників, музикантів. Та й як можна не любити осінь, коли вона така чудова, щедра, багата, яскрава? І хоч восени дедалі частіше сіє дрібний дощик, що навіває сум і журбу, у багатьох людей цей час асоціюється з яскравими кольорами та розмаїттям барв, які знаменують щедрий урожай та багатство плодів рідної землі. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переяславська мовознавча толока зібрала перший урожай 24 вересня 2019

Професійне зростання студентів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Студенти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки під керівництвом доцента Людмили Кривопляс-Володіної відвідали підприємство по підготовці та фасуванню води «СУБОС». Високопрофесійні фахівці ознайомили молодь із інноваційними технологіями, впровадженими на виробництві, поетапним технологічним процесом підготовки води, озонування, збагачення віт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійне зростання студентів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 03 квітня 2019