Н У Х Т

Викладацьким досвідом поділилася завідувачка кафедри харчової хімії

21 жовтня 2020

Викладацьким досвідом поділилася завідувачка кафедри харчової хімії

Незважаючи на складність і залежність онлайн-навчання від різних форс-мажорних обставин, професорсько-викладацький колектив кафедри харчової хімії докладає всі зусилля для того, щоб зміст і наповненість лекцій, практичних і лабораторних занять були не менш цікавими, ніж при проведенні в аудиторіях.

21 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно насичене відкрите лекційне онлайн-заняття з дисципліни «Органічна хімія» для здобувачів першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 161 «Хімічна технологія».

Тема лекції, яку прочитала завідувачка кафедри, професорка Світлана Бондаренко, – «Стереохімія алканів та їх похідних». Крім колег-викладачів і здобувачів на лекції була присутня директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко.

Треба зазначити, що матеріал лекції є досить складним і потребує уважного вивчення, але завдяки змістовній, динамічній мультимедійній презентації, студенти мали змогу детально розглянути всі тонкощі, відміни ізомерних і стереоізомерних органічних структур. Світлана Бондаренко роз’яснила, в яких випадках зміна стереохімічних структур впливає на фізичні та хімічні властивості органічних сполук, сучасні методи їх ідентифікації.

Лекторка детально розглянула проєкційні зображення молекул за Ньюменом, вплив конформації на енергетичні властивості, на спектральні характеристики алканів, форми конформерів. Енантомерія, зокрема явище хіральності й ахіральності молекул, була чудово роз’яснена за допомогою презентації, з’ясована номенклатура енантіомерів за Каном-Інгольдом-Прелогом. Слід зазначити, що під час лекції студенти активно брали участь в обговоренні, давали відповіді на задані професоркою питання.

Наприкінці лекції викладачка навела приклади впливу стереохімічної побудови сполук на їх біологічну та хімічну активність, зміну органолептичних і фізичних властивостей.

Лекція професорки була надзвичайно цікавою, насиченою та корисною не тільки для студентів, але й для присутніх викладачів. Колеги схвально висловились щодо методичної і наукової побудови лекції, а дехто вирішив перейняти у свою педагогічну практику елементи презентації, методи пояснення представленого матеріалу.

Тож, бажаємо лектору здоров’я, успіхів у науковій і педагогічній діяльності!

Опублікований: 21-10-2020
Читайте також:
Тематичний захід «Місто, в якому я живу» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Кожного року навесні наставники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ проводять тематичні заходи, метою яких є патріотичне виховання молоді та поглиблення знань з історії рідного краю. Згідно з планом роботи кафедри тема цьогорічного заходу –...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід «Місто, в якому я живу» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 08 травня 2020

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech»

На базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка  відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». На конкурс була подана 71 студентська наукова робота, що надійшли із 40 закладів вищої освіти. На підсумкову науково-практичну конференцію запросили авторів 20 наукови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech» 08 травня 2018

Сімейними рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі й викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Напередодні Великодня кожна господиня випікає святкові паски за рецептами, традиційними та унікальними у кожній родині. На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів наставниці академічних груп запропонували поділитися  рецептами та фотографіями виробів, які здобувачі груп готували вдома. До заходу долучилися викладачі кафедри та зд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сімейними рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі й викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 травня 2021

Провідні галузеві підприємства України і Німеччини – бази практики для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі вищої освіти 4 курсу кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистили звіти з виробничої практики, яку вони проходили на підприємствах України протягом вересня. Цього року здобувачі проходили практику на підприємствах ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс», ТОВ «КИЇВ ХЛІБ», ТОВ «Столичний пека...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідні галузеві підприємства України і Німеччини – бази практики для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 жовтня 2022