Н У Х Т

Біотехнологи підкорюють виробництво

24 січня 2018

Біотехнологи підкорюють виробництво

Січень – традиційний час проходження виробничої практики студентами кафедри біотехнології і мікробіології. Завдяки кропіткій роботі колективу кафедри базами практик для студентів стають провідні галузеві підприємства.

Студенти Ігор Ключка, Каріна Кондрашевська та Анастасія Сінченко проходять практику на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі.

ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» – інноваційне фармацевтичне підприємство європейського рівня, яке успішно поєднує науковий потенціал і високотехнологічне сучасне виробництво в єдиному ефективному комплексі; виробляє продукцію за світовими стандартами якості; є надійним партнером, який чітко виконує свої зобов'язання і діє за принципами взаємовигідного співробітництва.

Це перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Підприємство має збалансований продуктовий портфель: лікарські засоби (більше 100 найменувань), препарати для ветеринарної медицини, дієтичні/харчові добавки (БАДи), дезінфікуючі засоби; займає одне з провідних місць за обсягами виробництва та реалізації готових лікарських засобів серед українських виробників; виготовляє продукцію різних цінових груп та є соціально-орієнтованим.

Наші студенти працюють у Дослідно-впроваджувальній лабораторії, де свої теоретичні знання застосовують на практиці. У першу чергу їх увагу акцентували на процесі вологого гранулювання. Про всі особливості цього процесу детально розповів керівник з технології твердих лікарських засобів Олександр Серга, який також познайомив із найсучаснішим обладнанням лабораторії. Окремо, він наголосив на важливості масштабування процесів фармацевтичних виробництв.

Робота практикантів почалася з відважування компонентів ядра та зволожувача. Закінчивши з етапом відважування, вони продовжили процес безпосередньо в самому грануляторі методом псевдозрідженого стану. Як виявилось, гранулювання – не такий легкий та швидкоплинний процес. Так, для гарного результату потрібно досягти певних значень параметрів процесу, які є взаємопов’язаними між собою, що прописані в методиці проведення гранулювання, та постійно проводити їх контроль. До таких параметрів відносяться швидкість подачі нагрітого повітря, вологість в апараті, температура вхідного та вихідного повітря, температура продукту та кількість подачі зволожувача.

Після багатьох годин безперервної роботи, студенти все ж таки закінчили процес гранулювання. Вони отримали гарний за структурою гранулят, але кольору, який не відповідає методиці. Проте, поганий результат – це також результат, тому надалі вони здійснюватимуть експериментальні дослідження у вдосконаленні даного процесу.

Крім того, необхідно провести дослідження з готовим продуктом відносно таких показників, як втрати та вологість продукту, визначення відсоткового вмісту часток грануляту за діаметром, пресуємість та сипкість продукту.

Перші враження від проходження практики на цьому заводі є позитивними. З кожним днем студенти впевнюються в тому, що зробили вірний вибір майбутньої спеціальності.

Опублікований: 24-01-2018
Читайте також:
Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації

На кафедрі експертизи харчових продуктів уже стало традицією проводити наукові семінари з тренеркою-консультанткою ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», висококваліфікованою фахівчинею з ISO 22000, FSSC 22000, HACCP, ISO 9001; аудиторкою систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів міжнародних органів сертифікації DQS GmbH, TGS International Cert...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації 29 червня 2023

Із неймовірними враженнями й новими ідеями повернулися з You Camp 3 представники студентського самоврядування університету

З 16 по 20 липня 2019 року працював 3-й літній табір для українських студентів «YOU Camp-Youth, Opportunities, Unity», організований стипендіальною програмою «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука за підтримки Фундації «Coca-Cola». Табір об’єднав 100 активних студентів із різних куточків України, половина з яких із тимчасово переміщених університетів і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із неймовірними враженнями й новими ідеями повернулися з You Camp 3 представники студентського самоврядування університету 22 липня 2019

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами!

Здобувач другого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко (група БТ-2-1) продовжує підкорювати спортивні висоти. Цього разу він переміг у Відкритому чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування, в якому взяли участь 490 спортсменів із 14 областей України та м. Києва. Організаторами змагань виступили Департамент мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами! 22 квітня 2024

У науковій програмі Всеукраїнського тижня харчових технологій – конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

11 вересня наукова програма Всеукраїнського тижня харчових технологій продовжилася VI Міжнародною науково-практичною конференцією «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», організованою кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів й присвяченою 135-річчю НУХТ і 70-річчю заснування кафедри. Відкрили наукове зібрання пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У науковій програмі Всеукраїнського тижня харчових технологій – конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» 12 вересня 2019