Н У Х Т

Семінар для гарантів освітніх програм провели фахівці Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету

02 квітня 2021

Семінар для гарантів освітніх програм провели фахівці Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету

Надання якісних освітніх послуг – головний пріоритет колективу нашого університету. Наші фахівці невпинно працюють над розробленням нових інноваційних освітніх програм і вдосконаленням уже існуючих. Тримати руку, як то кажуть, на пульсі всіх викликів, вчасно здійснювати необхідні кроки для формування освітньої траєкторії наших здобувачів викладацьким колективам навчальних підрозділів університету допомагають спеціалісти Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Саме до них звертаються за консультаціями, роз’ясненнями, порадами і допомогою у складних питаннях. Аби надати якомога повну інформацію й можливість поділитися вже набутим досвідом фахівці Центру регулярно проводять семінари для гарантів освітніх програм і усіх причетних до їх розроблення й удосконалення.

Черговий такий семінар відбувся 31 березня. Його провели директор Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігор Житнецький і начальник відділу інформаційно-аналітичного моніторингу Олена Подобій.

Тренінг відвідали близько 80 осіб, у тому числі перший проректор Володимир Яровий і проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, декани факультетів і директори навчально-наукових інститутів, гаранти освітніх програм, члени робочих груп освітніх програм і груп забезпечення.

Відкриваючи семінар, спікери зазначили, що якість освітньої програми визначає її престиж і популярність. Кожна освітня програма має свою особливість – ознаку, яка її вирізняє поміж іншими такими ж програмами. Проте, якою б унікальною і досконалою вона не була на момент розроблення, освітня програма потребує періодичного перегляду й внесення змін відповідно до потреб сьогодення. Тож важливим є моніторинг освітніх програм, і учасникам заходу надали детальні роз’яснення щодо особливостей організації і проведення локального моніторингу освітніх програм у 2021 році та подальшого їх перегляду. Також були запропоновані зміни структури до освітніх програм у зв'язку із запровадженням загальноуніверситетського каталогу вибіркових дисциплін. Крім того, гаранти програм отримали рекомендації щодо затвердження освітньо-професійних програм.

Оскільки якість освіти тісно пов'язана з якістю освітніх програм, зокрема цікавістю та привабливістю їх для здобувача, учасники семінару активно включилися у жваву дискусію й обговорення цих актуальних питань.

На завершення спікери наголосили, що науковий потенціал і практичний досвід науково-педагогічних працівників університету дозволяє створювати конкурентоздатні освітні програми на різних рівнях освіти. І це підтверджується відгуками і здобувачів, і стейкхолдерів, і експертів НАЗЯВО.

Учасники семінару вдячні фахівцям Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету за ґрунтовну інформацію й детальні роз’яснення. 

Опублікований: 02-04-2021
Читайте також:
Профорієнтаційна зустріч викладача кафедри готельно-ресторанної справи зі слухачами Підготовчого відділення

Асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський відвідав Підготовче відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ для профорієнтаційної зустрічі зі слухачами. Викладач познайомив майбутніх вступників із особливостями навчання за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа», насиченим і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч викладача кафедри готельно-ресторанної справи зі слухачами Підготовчого відділення 12 лютого 2020

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології цукерок кристалічної структури з використанням різних цукрів» аспіранткою Оксаною Дорожинською. Робота виконана під керівництвом к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Кохан. Засіда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 08 грудня 2023

Успішне партнерство

Укладено ще одну угоду про дуальну форму здобуття вищої освіти. Ще одним партнером університету у розвитку цього напрямку стала Українська технологічна компанія (UTC). UTC – інжинірингово-виробнича компанія, що впроваджує енергозберігаючі та безвідходні технології на підприємствах харчової, переробної та мікробіологічної промисловості. Кінцевими п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне партнерство 12 березня 2024

Чергова зустріч на платформі Zoom

6 червня відбулося чергове засідання кафедри біотехнології і мікробіології, яке вже традиційно провели у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Zoom. На засіданні обговорювалися вкрай важливі питання успішності здобувачів. Літня сесія – це завжди хвилююча та тяжка праця як для студентів, так і викладачів. Отже, колектив кафедри обгов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова зустріч на платформі Zoom 09 червня 2020