Н У Х Т

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» прослухали лекцію професора Луцького національного технічного університету

01 квітня 2024

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» прослухали лекцію професора Луцького національного технічного університету

27 березня 2024 року здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» нашого університету та освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» Луцького національного технічного університету прослухали онлайн-лекцію від професора ЛНТУ,  в.о. завідувача кафедри харчових технологій та хімії, д.т.н. Ігоря Дударєва.

Лекція на тему «Методи експертного оцінювання» відбулася на запрошення кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та професора Олега Кузьміна для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» у межах вивчення дисциплін «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства», «Модуль 2. Контроль якості та безпечності продукції та послуг ресторанного господарства».

Лектор прочитав цікаву і поглиблену лекцію про методи експертного оцінювання у галузі харчових технологій, з особливим акцентом на методи ранжування.

Ігор Дударєв надав ключові аспекти методів одночасного та попарного ранжування, які є ефективним інструментом для залучення знань та експертизи фахівців у галузі. Він детально розглянув процедуру анкетування експертів, в якій експерти оцінюють фактори або показники за їх значущістю, використовуючи систему ранжування. Також було висвітлено методику ранжування факторів та аналіз результатів для визначення найбільш важливих чинників у харчових технологіях.

Ця лекція надала здобувачам глибше розуміння методу експертного оцінювання та його значення для контролю якості і безпечності продукції та послуг ресторанного господарства. Вони отримали можливість навчитися використовувати експертний підхід для оцінювання та прийняття рішень у складних ситуаціях, що можуть зустрічатися у майбутній кар'єрі. Такий тип активного навчання сприяє розвитку аналітичних навичок і підвищує професійну компетентність майбутніх фахівців у галузі харчових технологій.

Нагадаємо, що співробітництво між НУХТ і ЛНТУ закріплено договором № 45/22, укладеним за ініціативи ректора Олександра Шевченка та ректорки ЛНТУ Ірини Вахович. Результатом плідної співпраці науковців обох університетів у 2023-2024 рр. стало видання навчального посібника «Практикум з методології наукових досліджень» для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» та монографії «Чипси з рослинної сировини» професорів Ігоря Дударєва і Олега Кузьміна.

Професор Олег Кузьмін висловлює щиру вдячність виконуючому обов'язки завідувача кафедри харчових технологій та хімії ЛНТУ, доктору технічних наук, професору Ігорю Дударєву за цінну лекцію та результативну співпрацю у підготовці кваліфікованих фахівців!

Опублікований: 01-04-2024
Читайте також:
Перемога нашої студентки у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Цивільна безпека (Охорона праці)»!

Здоров’я – то найбільший скарб людини. Тому проблема збереження здоров’я і життя працівників має особливе значення на кожному підприємстві. Характерною особливістю сучасного бізнесу в Україні є робота в умовах, що не відповідають нормативним документам. Фахівці фіксують наявність шкідливих і небезпечних умов праці, ненормований робочий день, невідп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога нашої студентки у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Цивільна безпека (Охорона праці)»! 29 квітня 2020

Польські фахівці завітали на захист магістерських робіт здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

17 лютого 2020 року на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів вперше в НУХТ відбувся відкритий захист магістерських робіт за участю іноземних фахівців. Здобутками здобувачів кафедри зацікавилися виробничники – група компаній «Goodvalley», тож на захист кваліфікаційних робіт магістрів завітали ейчари і головний технолог польського та ейчари ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Польські фахівці завітали на захист магістерських робіт здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 17 лютого 2020

Про благодійність, відповідальний бізнес та агентів змін

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент персоналу» спільно з викладачами кафедри економіки праці та менеджменту зустрілися на гостьовій лекції, що відбулась у рамках вивчення дисципліни «Підприємництво та соціальні проєкти» з Марією Артеменко – засновницею та керівницею благодійного фонду «Клуб добродіїв», СЕО Фундації Дарини Жолдак, що входить до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про благодійність, відповідальний бізнес та агентів змін 17 листопада 2021

Знайомимо з технологіями майбутнього: гостьова лекція зі світу мехатроніки

15 квітня 2025 року відбулася захоплива гостьова лекція, присвячена одній з найсучасніших інженерних галузей – мехатроніці , яку завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна прочитала здобувачам спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування» і 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомимо з технологіями майбутнього: гостьова лекція зі світу мехатроніки 15 квітня 2025