Н У Х Т

Про благодійність, відповідальний бізнес та агентів змін

17 листопада 2021

Про благодійність, відповідальний бізнес та агентів змін

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент персоналу» спільно з викладачами кафедри економіки праці та менеджменту зустрілися на гостьовій лекції, що відбулась у рамках вивчення дисципліни «Підприємництво та соціальні проєкти» з Марією Артеменко – засновницею та керівницею благодійного фонду «Клуб добродіїв», СЕО Фундації Дарини Жолдак, що входить до складу Fedoriv Group.

Лекція була присвячена питанням менеджменту благодійних організацій і проєктів соціально відповідального бізнесу.

Основний фокус роботи фонду «Клуб добродіїв» – освітні проєкти для дітей-сиріт і дітей у складних життєвих обставинах, аби прокачати їх soft і hard skills (проєкт «Перша професія», авто- і ІТ-курси, «Табір підприємця»), а також програм їх наставництва. Діяльність Фундації Дарини Жолдак, яку очолює пані Марія, спрямована на підтримку талановитих підлітків та їх професійну реалізацію в креативних індустріях.

Спікерка розповіла про свій шлях до благодійництва, яке з часом переросло у професійну діяльність; мотивацію участі людей та бізнесу у благодійництві; проєкт її фонду спільно з PLATFOR.MA – інтерактивний GPS-навігатор добрих справ «Карта волонтерів», який допомагає розібратись у тонкощах волонтерства для тих, хто не знає з чого почати.

Також пані Марія  поділилася досвідом менеджменту і адміністрування благодійної організації: рекрутингу волонтерів, team-lead і проєктних менеджерів різних напрямків; складання звітності; співпраці з великим бізнесом та відомими брендами через pro bono, фандрейзинг і корпоративне волонтерство; PR-комунікацій та розповсюдження інформації про благодійні проєкти.

Здобувачі-менеджери персоналу активно ставили питання гості (про вплив пандемії на благодійність і розміри донатів, критерії вибору волонтерів та наставників, оплати їх праці і графік роботи, перевірку благодійних фондів «на чесність» та надійність тощо), тож для фінальної крапки довелося подовжити час, відведений парою.

Команда кафедри економіки праці та менеджменту вдячна пані Марії Артеменко за максимальну вичерпну інформацію за тематикою зустрічі, невимушеність у спілкуванні зі здобувачами та формування стійкого відчуття, що кожний із нас може стати агентом змін. 

Опублікований: 17-11-2021
Читайте також:
Іще одне прощання…

У Сумському коледжі харчової промисловості нашого університету відбулося урочисте вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Директор коледжу Юрій Барилюк привітав випускників із отриманням кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» і присвоєнням кваліфікації «технік-технолог з технології харчування» та побажав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Іще одне прощання… 06 лютого 2020

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці

З 12 по 16 березня 2018 року фахівці Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ проведуть для спеціалістів харчових підприємств і організацій Одеси і передмість, включаючи підприємства громадського харчування, семінар-тренінг «Впровадження і функціонування систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів». Згідно із Законом «Про осн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці 05 лютого 2018

Інноваційні технології на майстер-класі для майбутніх професіоналів м’ясопереробної галузі

Одним із важливих технологічних процесів у виробництві ковбасних виробів є якісне проведення процесів теплового оброблення. На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 7 листопада 2024 року в рамках викладання для здобувачів-бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія» комплексної дисципліни «Харчові технології. Модуль 3. Те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології на майстер-класі для майбутніх професіоналів м’ясопереробної галузі 11 листопада 2024

Навчайся, працюючи

Усе більше і більше можливостей відкривається перед сучасною молоддю. Світ постійно змінюється, модернізується, ринок праці потребує усе більше нових кваліфікованих кадрів, тому система освіти також не стоїть на місці. Завданням університету при цьому є формування у здобувача освіти компетентностей, які дозволять йому пристосовуватися до різноманіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчайся, працюючи 21 жовтня 2022