Н У Х Т

Два дні з НБУ

03 квітня 2023

Два дні з НБУ

Два дні поспіль здобувачі спеціальності «Фінанси банківська справа та страхування» першого та четвертого року навчання під керівництвом доцентки кафедри фінансів Ганни Роганової корисно провели час з представниками НБУ.

Які доленосні рішення Національного банку заклали фундамент банківської системи України? Відповідь на це та багато інших цікавих питань отримали серед тисячі учасників і наші здобувачі на вебінарі «Як і коли виник Національний банк України», який провів начальник відділу «Музей грошей» НБУ Денис Толочко у рамках щорічної кампанії «Global Money Week». 

Вебінар був розроблений для кращого ознайомлення здобувачів освіти з історією та роллю НБУ. Згадали і про економічні виклики, з якими зіткнулася Україна на початку 1990-х років після здобуття незалежності, коли країна боролася з гіперінфляцією, слабкою банківською системою та браком іноземних інвестицій. Для вирішення цих проблем український уряд вирішив створити НБУ як незалежний центральний банк.

Національний банк України народився 20 березня 1991 року, на кілька місяців раніше за незалежність. Всього якихось 30 років тому не було майже нічого, що нагадувало б сьогоднішній центробанк: ні золотовалютних запасів, ні власної валюти, ні системи електронних платежів.

Спікер пояснив, що основними функціями НБУ є підтримка цінової стабільності, сприяння фінансовій стабільності та підтримка економічного зростання.

Особливо студентам було цікаво дізнатися, як з’явилась гривня, де виготовляють українські гроші.

Вебінар став цінним досвідом для студентів, допомігши глибше зрозуміти фінансову систему та роль НБУ у сприянні економічній стабільності.

Друга зустріч у рамках щорічної кампанії «Global Money Week» була присвячена вивченню платіжної безпеки та протидії шахрайству.  З’ясувалося, що шахрайська схема «друг просить у борг», є однією з найпоширеніших у соціальних мережах – так шахраї вкрали вже півмільйона гривень. На вебінарі «10 найпоширеніших схем платіжного шахрайства у воєнний час» здобувачі дізналися багато цікавого від головної експертки управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Тетяни Машлаковської.

Опублікований: 03-04-2023
Читайте також:
Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР

Згідно із Законом «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» обов’язковим для всіх харчових підприємств є розроблення і впровадження до кінця 2018 року систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) згідно з вимогами стандарту ISO 22000. Для підприємств, на яких впроваджена СМБХП чи інтегрована система м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші фахівці допомагають виробничникам у впровадженні та актуалізації систем НАССР 25 червня 2018

Генеральна репетиція магістрантів

Кінець січня для магістрантів другого року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» – напружений час: результати півторарічної праці знайшли своє відображення у кваліфікаційній роботі, яка вже скоро має бути представлена на розгляд висококваліфікованої екзаменаційної комісії. А поки що – генеральна репетиція – попередній захист, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Генеральна репетиція магістрантів 24 січня 2024

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

У м. Тернопіль відбувся Кулінарний Кубок Західної України, участь в якому брали понад 50 учасників з усієї країни. Наш університет представляв студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Олег Пригродський. Змагалися учасники у чотирьох номінаціях: «С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 червня 2019