Н У Х Т

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук

06 грудня 2018

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук

5 грудня 2018 р. вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Тетяни Сильчук. Тема дисертації – «Наукове обґрунтування та розроблення прискорених технологій хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами». Науковий консультант – доктор технічних наук, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, член-кореспондент НААН України Віра Дробот. Дисертаційна робота була захищена на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування».

Дисертаційна робота присвячена вирішенню проблеми розроблення прискорених технологій хлібобулочних виробів із суміші житнього та пшеничного борошна в умовах міні-підприємств і закладів ресторанного господарства. Сформульовані основні закономірності інтенсифікації технологічних процесів, покращення структурно-механічних властивостей житньо-пшеничного тіста за рахунок гідролізу пентозанів, підвищення активності бродильної мікрофлори, активізації мікробіологічних і біохімічних процесів у тісті. Запропоновані нові технологічні рішення прискореного виробництва житньо-пшеничних хлібобулочних виробів за рахунок впровадження заквасок спонтанного бродіння, розроблення полікомпонентних підкислювачів і використання нових видів сировини з високим вмістом харчових волокон. Теоретичні узагальнення, результати експериментальних досліджень та отримані нові наукові положення поглиблюють теоретичну базу технології хлібобулочних виробів із використанням житнього борошна та обґрунтовують механізм дії нетрадиційної сировини на якість виробів.

Офіційні опоненти – доктори технічних наук і професори Михайло Кравченко, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, Тетяна Капліна, завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Любов Тележенко, завідувач кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій.

Наукова дискусія відбулася на високому рівні та викликала велику зацікавленість членів спеціалізованої вченої ради. Під час обговорення були сказані багато теплих і щирих слів про високий науковий рівень, відповідальність, організованість, працездатність і найкращі моральні якості здобувача, яка, у свою чергу, подякувала науковому консультанту, офіційним опонентам, членам спеціалізованої вченої ради за підтримку, висловлені зауваження і побажання для майбутнього наукового пошуку.

За результатами таємного голосування одноголосно Тетяні Сильчук був присуджений науковий ступінь доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи щиро вітає здобувача і її наукового консультанта з успішним захистом докторської дисертації! Бажає доценту Тетяні Сильчук підкорення нових наукових висот! Успішний захист докторської дисертації є вагомим досягненням для кафедри готельно-ресторанної справи!

Опублікований: 06-12-2018
Читайте також:
Університет розширює коло міжнародних партнерів

Міжнародна співпраця – один із пріоритетів діяльності нашого університету. Коло міжнародних партнерів постійно розширюється, й нещодавно була започаткована співпраця ще з одним. Із метою забезпечення участі в проведенні спільних досліджень, реалізації інноваційних проектів та удосконалення ступеневої підготовки кадрів підписаний договір із Чеським...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет розширює коло міжнародних партнерів 16 січня 2017

НУХТ – учасник Першої профорієнтаційної конференції «Моя майбутня професія»

10 листопада у приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулася Перша профорієнтаційна конференція «Моя майбутня професія», організатором якої виступила освітня компанія «IBS Education». Конференція мала на меті надати можливість майбутнім вступникам та їх батькам поспілкуватися із представниками ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – учасник Першої профорієнтаційної конференції «Моя майбутня професія» 12 листопада 2018

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Кам’янець-Подільському фаховому коледжі харчової промисловості

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса, професор Валерій Махинько та доцентка Наталія Фалендиш провели онлайн-зустріч зі здобувачами груп 641; 631; 041; 042; 031 Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Виробництво хл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Кам’янець-Подільському фаховому коледжі харчової промисловості 21 грудня 2021

Тижневий обмін досвідом із колегами на кафедрі економіки і права

Доценти кафедри економіки і права прочитали відкриті лекції і поділилися професійними навичками та інструментами комунікації із здобувачами в режимі онлайн. Доцентка Тетяна Луцька відкрила тижневий обмін досвідом із колегами лекцією «Внутрішня організація та управління органів державної влади» для здобувачів 2 курсу спеціальності 051 «Економіка», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тижневий обмін досвідом із колегами на кафедрі економіки і права 30 березня 2023