Н У Х Т

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук

06 грудня 2018

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук

5 грудня 2018 р. вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Тетяни Сильчук. Тема дисертації – «Наукове обґрунтування та розроблення прискорених технологій хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами». Науковий консультант – доктор технічних наук, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, член-кореспондент НААН України Віра Дробот. Дисертаційна робота була захищена на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування».

Дисертаційна робота присвячена вирішенню проблеми розроблення прискорених технологій хлібобулочних виробів із суміші житнього та пшеничного борошна в умовах міні-підприємств і закладів ресторанного господарства. Сформульовані основні закономірності інтенсифікації технологічних процесів, покращення структурно-механічних властивостей житньо-пшеничного тіста за рахунок гідролізу пентозанів, підвищення активності бродильної мікрофлори, активізації мікробіологічних і біохімічних процесів у тісті. Запропоновані нові технологічні рішення прискореного виробництва житньо-пшеничних хлібобулочних виробів за рахунок впровадження заквасок спонтанного бродіння, розроблення полікомпонентних підкислювачів і використання нових видів сировини з високим вмістом харчових волокон. Теоретичні узагальнення, результати експериментальних досліджень та отримані нові наукові положення поглиблюють теоретичну базу технології хлібобулочних виробів із використанням житнього борошна та обґрунтовують механізм дії нетрадиційної сировини на якість виробів.

Офіційні опоненти – доктори технічних наук і професори Михайло Кравченко, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, Тетяна Капліна, завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Любов Тележенко, завідувач кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій.

Наукова дискусія відбулася на високому рівні та викликала велику зацікавленість членів спеціалізованої вченої ради. Під час обговорення були сказані багато теплих і щирих слів про високий науковий рівень, відповідальність, організованість, працездатність і найкращі моральні якості здобувача, яка, у свою чергу, подякувала науковому консультанту, офіційним опонентам, членам спеціалізованої вченої ради за підтримку, висловлені зауваження і побажання для майбутнього наукового пошуку.

За результатами таємного голосування одноголосно Тетяні Сильчук був присуджений науковий ступінь доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи щиро вітає здобувача і її наукового консультанта з успішним захистом докторської дисертації! Бажає доценту Тетяні Сильчук підкорення нових наукових висот! Успішний захист докторської дисертації є вагомим досягненням для кафедри готельно-ресторанної справи!

Опублікований: 06-12-2018
Читайте також:
Перша сходинка до дипломної роботи: біотехнологи захищають курсові роботи

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт здобувачами 3 курсу бакалаврату спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв». У зум-форматі працювали комісії, до складу яких увійшли провідні викладачі, зокрема професорка Тетяна Пирог і д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перша сходинка до дипломної роботи: біотехнологи захищають курсові роботи 30 травня 2022

Лекція аспірантки для менеджерів персоналу

6 травня 2024 року у рамках проходження педагогічної практики аспірантка Анастасія Рудова прочитала лекцію «Кадрові ризики та заходи їх попередження» з дисципліни «Менеджмент персоналу для здобувачів третього курсу групи МП3-8 освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» та груп МН3-7, МН3-6 освітньо-професійної програми «Менеджмент». Анас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція аспірантки для менеджерів персоналу 07 травня 2024

Сучасні наукові уявлення про бактерії і не тільки…

На кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ) відбулася чергова відкрита лекція для здобувачів освітнього рівня «бакалавр», спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Лектор – один із ветеранів кафедри, доцент Олександр Воронцов. Не зважаючи на багаторічний досвід, викладач для кожного потоку здобувачів по новому формує стиль курсу і йо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні наукові уявлення про бактерії і не тільки… 02 березня 2021

Чергова гостьова лекція для здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»

16 лютого у рамках проведення гостьових лекцій на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбулася онлайн-лекція фахівця технічної підтримки польського відділу міжнародної компанії «Festo» Максима Даценка для здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». До лекції також приєдн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова гостьова лекція для здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 20 лютого 2023