Н У Х Т

Наукові підходи до вирішення виробничих завдань

05 листопада 2024

Наукові підходи до вирішення виробничих завдань

Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів компанії МХП продовжує практику співпраці з фахівцями нашого університету.

За ініціативи викладачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професора Валентина Олішевського та доцента Євгена Бабка 1 листопада 2024 року на базі підприємства, за участі заступника генерального директора Артура Футими, начальника олійно-пресового цеху Івана Гунька та фахівців компанії ДП «Альфа-Лаваль Україна», відбувся науково-практичний семінар з питань інноваційних підходів до рафінування соняшникової олії з використанням нових нанореагентів із високою фосфоліпазною активністю, сучасними принципами механічного впливу та енергоефективного обладнання й методів його оптимізації.

Учасники семінару ознайомилися з діючою технологією і обладнанням для комплексного перероблення насіння соняшника та одержання олії, альтернативними методами утилізації лушпиння соняшника, що утворюється в процесі олійного виробництва з отриманням багатофункціональної вторинної сировини.

На зустрічі порушувалися дискусійні питання щодо підвищення технічного рівня сепараторів для очищення олії та максимального виведення фосфоровмісних сполук і покращення її якості, шляхи їх вирішення через тісну науково-практичну співпрацю між МХП і науковцями НУХТ.

Було відзначено, що таке співробітництво корисне для здобувачів освіти і викладачів університету, дає здобувачам можливість практичної підготовки на базі підприємства та набуття необхідних актуальних навичок для проведення наукових досліджень із розроблення ресурсо- та енергозаощаджуючих технологій, зокрема для виконання кваліфікаційної роботи здобувача спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» Віталія Околіти.

Колектив кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування висловлює щиру подяку за надану можливість проведення наукових досліджень, цікаве спілкування, організацію та приділений час особисто заступнику генерального директора Артуру Футимі.

Продовжуємо співпрацю з МХП, готуємо фахівців для відбудови України та разом прямуємо до Перемоги!

Опублікований: 05-11-2024
Читайте також:
Підсилюємо матеріально-технічну базу

Асистенти кафедри електропостачання та енергоменеджменту, доктори філософії Володимир Романюк і Владислав Шпак та старший викладач кафедри, доктор філософії Петро Зінькевич зібрали комбінований стенд для дослідження роботи пристроїв автоматичного ввімкнення резерву (АВР), які були надані партнером кафедри, компанією-виробником CHINT. Пристрої АВР ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсилюємо матеріально-технічну базу 03 липня 2025

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна»

Викладачі й науковці нашого університету мають беззаперечний авторитет і серед колег, і серед широкої громадськості. Тому вони, коли дозволяє час, часто виступають експертами у різних телевізійних і радіопрограмах, надаючи глядачам і слухачам ґрунтовну інформацію щодо технологій, маркування, термінів і умов зберігання харчових продуктів, косметични...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна» 13 жовтня 2020

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість»

Редакція запрошує ознайомитися з найсвіжішими інсайтами у сфері харчової промисловості в щойно виданому журналі «Харчова промисловість» № 33-34 за 2023 рік. Журнал «Харчова промисловість» з 1965 року продовжує розширювати свою роль у висвітленні передових досліджень, технологічних і технічних рішень у галузі харчової промисловості. Входить до пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість» 15 січня 2024

Майстер-клас з приготування кави та капінг на кафедрі готельно-ресторанної справи

На запрошення голови культурно-мистецького сектору студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка і студентки 4 курсу кафедри готельно-ресторанної справи Діани Милки до університету завітав топ-бариста. Олександр Климчук – півфіналіст престижного чемпіонату «Ukrainian Nationals Cup Tasters’25», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з приготування кави та капінг на кафедрі готельно-ресторанної справи 01 листопада 2024