Н У Х Т

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі

10 квітня 2019

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Дулька.

Ольга Дулька закінчила з відзнакою наш університет і виявила бажання навчатися в аспірантурі за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології підготовки води для виробництва хлібного квасу з використанням природних матеріалів» (науковий керівник – професор Віталій Прибильський).

Мета роботи - удосконалення технології хлібного квасу із розробленням способу підготовки води з використанням природних мінералів та активованого вугілля.

На семінарі були присутні викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом, а також магістранти 1 року навчання.

Доповідь викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віктор Маринченко, Валентина Кошова, доценти Світлана Олійник, Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц тощо.

Аспірант Ольга Дулька доповіла про використання в підготовці води для приготування квасу клиноптилоліту, гірського кришталю та активованого вугілля.

Аспірантом виявлено, що використання мінералів для оброблення води у певній послідовності дозволяє збільшити вміст цінних компонентів у готовому квасі за рахунок покращення умов метаболізму дріжджів.

Виступаючі ухвалили результати досліджень доповідача і порадили довести наукові роботи до логічного завершення, а дослідження аспіранта вважати плідними і оцінити позитивно.

Також зауважили, що робота актуальна, проте слід внести певні правки, доопрацювати та подати на попередній захист.

Бажаємо аспіранту творчих успіхів.

Опублікований: 10-04-2019
Читайте також:
Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі

5 лютого 2024 р. кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів для студентів-бакалаврів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» була організована гостьова лекція «Сучасні методи виявлення фальсифікації олій та жирів», яку прочитала начальниця науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі 08 лютого 2024

Цифрові технології в наукових дослідженнях

Не тільки здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології хочуть навчатися, дізнаватися щось нове та прагнуть вдосконалювати свої знання. Викладачі також постійно на цій «хвилі» працюють над покращенням своїх навичок. Так, доцентки Наталія Грегірчак, Оксана Скроцька і Світлана Старовойтова разом із здобувачкою вищої освіти ступеня доктора філософії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові технології в наукових дослідженнях 18 грудня 2023

Гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї», д.м.н. Ольги Наумової для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї» 27 квітня 2021

Розпочалася педагогічна практика аспірантів кафедри технології молока і молочних продуктів

5 лютого 2024 року у межах освітньої складової підготовки докторів філософії, відповідно до програми педагогічної практики, яка розпочалася у другому семестрі 2023-2024 навчального року, аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Іван Бартошак прочитав лекцію «Морозиво різних країн світу» з дисципліни «Авторське морозиво та заморожені ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася педагогічна практика аспірантів кафедри технології молока і молочних продуктів 06 лютого 2024