Н У Х Т

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі

10 april 2019

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Дулька.

Ольга Дулька закінчила з відзнакою наш університет і виявила бажання навчатися в аспірантурі за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології підготовки води для виробництва хлібного квасу з використанням природних матеріалів» (науковий керівник – професор Віталій Прибильський).

Мета роботи - удосконалення технології хлібного квасу із розробленням способу підготовки води з використанням природних мінералів та активованого вугілля.

На семінарі були присутні викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом, а також магістранти 1 року навчання.

Доповідь викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віктор Маринченко, Валентина Кошова, доценти Світлана Олійник, Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц тощо.

Аспірант Ольга Дулька доповіла про використання в підготовці води для приготування квасу клиноптилоліту, гірського кришталю та активованого вугілля.

Аспірантом виявлено, що використання мінералів для оброблення води у певній послідовності дозволяє збільшити вміст цінних компонентів у готовому квасі за рахунок покращення умов метаболізму дріжджів.

Виступаючі ухвалили результати досліджень доповідача і порадили довести наукові роботи до логічного завершення, а дослідження аспіранта вважати плідними і оцінити позитивно.

Також зауважили, що робота актуальна, проте слід внести певні правки, доопрацювати та подати на попередній захист.

Бажаємо аспіранту творчих успіхів.

Published on: 10-04-2019
Read also:
Мовний батл про академічну доброчесність для першокурсників менеджерів персоналу

12 жовтня 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри економіки праці та менеджменту, гарантки, професорки Олени Драган і кураторки, доцентки Ліани Мазник зі здобувачами-першокурсниками освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітнього ступеня «Бакалавр» щодо питань дотримання академічної доброчесності при здобутті освіти в НУХТ. ...

READ YOURSELF

Мовний батл про академічну доброчесність для першокурсників менеджерів персоналу 16 october 2023

Новий підручник від науковців НУХТ: «Інжиніринг підприємств м’ясної галузі»

Видання сучасної навчальної літератури є одним із ключових пріоритетів у діяльності викладачів і науковців нашого університету. Адже саме якісні навчальні ресурси є основою системної, теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти відповідно до вимог сучасного освітнього простору. Результатом плідної співпраці науковців кафедри техно...

READ YOURSELF

Новий підручник від науковців НУХТ: «Інжиніринг підприємств м’ясної галузі» 17 september 2025

Триває підготовка наукових кадрів

В університеті триває підготовка наукових кадрів. У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.01 відбувся захист дисертації «Формування кластерів за участю підприємств молочної промисловості» на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності) стар...

READ YOURSELF

Триває підготовка наукових кадрів 05 january 2024

На п’єдесталі першого в історії Чемпіонату Києва з текболу!

22-23 травня на базі спортивного комплексу МАУП відбувся перший в історії відкритий Чемпіонат Києва з текболу серед студентів закладів вищої освіти. Текбол або настільний футбол – динамічний вид спорту з м’ячем, у якому грають на вигнутому столі, поєднуючи елементи футболу та настільного тенісу. Гравці можуть торкатися м’яча будь-якою частиною тіла...

READ YOURSELF

На п’єдесталі першого в історії Чемпіонату Києва з текболу! 30 may 2025