Н У Х Т

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі

10 april 2019

Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства представила результати своїх досліджень на науковому семінарі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням природних матеріалів». Доповідач – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Дулька.

Ольга Дулька закінчила з відзнакою наш університет і виявила бажання навчатися в аспірантурі за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології підготовки води для виробництва хлібного квасу з використанням природних матеріалів» (науковий керівник – професор Віталій Прибильський).

Мета роботи - удосконалення технології хлібного квасу із розробленням способу підготовки води з використанням природних мінералів та активованого вугілля.

На семінарі були присутні викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом, а також магістранти 1 року навчання.

Доповідь викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віктор Маринченко, Валентина Кошова, доценти Світлана Олійник, Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц тощо.

Аспірант Ольга Дулька доповіла про використання в підготовці води для приготування квасу клиноптилоліту, гірського кришталю та активованого вугілля.

Аспірантом виявлено, що використання мінералів для оброблення води у певній послідовності дозволяє збільшити вміст цінних компонентів у готовому квасі за рахунок покращення умов метаболізму дріжджів.

Виступаючі ухвалили результати досліджень доповідача і порадили довести наукові роботи до логічного завершення, а дослідження аспіранта вважати плідними і оцінити позитивно.

Також зауважили, що робота актуальна, проте слід внести певні правки, доопрацювати та подати на попередній захист.

Бажаємо аспіранту творчих успіхів.

Published on: 10-04-2019
Read also:
Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD

3 листопада вперше в нашому університеті відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».   Здобувачка кафедри готельно-ресторанної справи Ірина Медвідь представила на розгляд разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.001 дисер...

READ YOURSELF

Перша ластівка: вперше в університеті відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора PhD 05 november 2020

Третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів done!

Наша команда успішно завершила третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів, що реалізується Британською Радою в рамках спільного проєкту МОН і Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів».  НУХТ у проєкті представляють проректори Сергій Токарчук і Микола Копера, директорка Центру моніторингу яко...

READ YOURSELF

Третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів done! 07 july 2025

Інтелектуальна битва в День маркетолога

Одним із атрибутів корпоративної культури кафедри маркетингу є святкування Дня маркетолога. Цього року в студентському клубі НУХТ відбувся брейн-ринг, який об’єднав команди маркетологів, підприємців і рекламістів, що створили справжню спеку своєю активністю, позитивом і винахідливістю. Організаторами свята виступили викладачі кафедри та студенти, я...

READ YOURSELF

Інтелектуальна битва в День маркетолога 28 october 2019

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

На кафедрі технології оздоровчих продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ завершилися захисти кваліфікаційних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, професорка, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії та...

READ YOURSELF

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах 24 june 2021