Н У Х Т

Цифрові технології в наукових дослідженнях

18 грудня 2023

Цифрові технології в наукових дослідженнях

Не тільки здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології хочуть навчатися, дізнаватися щось нове та прагнуть вдосконалювати свої знання. Викладачі також постійно на цій «хвилі» працюють над покращенням своїх навичок. Так, доцентки Наталія Грегірчак, Оксана Скроцька і Світлана Старовойтова разом із здобувачкою вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» Валерією Марченко взяли участь у Першій онлайн-школі «Цифрові технології в наукових дослідженнях». Цей захід є волонтерською ініціативою та проводився з метою підвищення рівня цифрової компетентності наукових, науково-педагогічних працівників, аспірантів і докторантів.

Півтора місяця учасники школи відвідували цікаві лекційні заняття, сумлінно виконували різноманітні завдання, оскільки під час навчання була можливість отримати не лише теоретичні знання, а й практичні навички використання конкретних інструментів. Онлайн-формат дозволив взаємодіяти з колегами з усієї України, обмінюватися ідеями та досвідом.

Надзвичайно корисною була тема про використання штучного інтелекту в наукових дослідженнях. Також вражаючим був високий рівень експертів-лекторів, які детально пояснювали можливості цифрових інструментів. Так, викладачки кафедри здобули інсайти, які поліпшать підхід до викладання та сприятимуть розвитку дослідницьких проєктів здобувачів. Захід був захоплюючим, а головне – дуже плідним, де була можливість отримати цінні знання про сучасні інструменти для наукових досліджень, використання онлайн-енциклопедій, менеджерів цитат Zotero та Mendeley.

Наші викладачі вдячні організаторам за цю важливу можливість збагачення професійної практики!

Опублікований: 18-12-2023
Читайте також:
Гарантка міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» завершила стажування у Канаді

Стажування, обмін досвідом і встановлення стійких міжнародних зв’язків із закладами вищої освіти є важливим кроком до зростання якості освіти та підготовки висококваліфікованих фахівців із міжнародною перспективою. Доцентка кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, гарантка міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарантка міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» завершила стажування у Канаді 15 серпня 2023

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології діабетичних хлібобулочних виробів, збагачених функціональними інгредієнтами» аспірантки Анастасії Шевченко. Керівник – професор Віра Дробот. У зв’язку зі значним збільшенням захворюванн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 04 червня 2018

Нові перемоги наших студентів і викладачів

Надзвичайно активна та плідна студентська весна знову принесла приємну звістку про успіхи наших студентів і викладачів на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей «Економіка підприємства» 2018/2019 навчального року. Цього разу в конкурсі, який проходив на базі ДВНЗ «Київський національний університет ім...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові перемоги наших студентів і викладачів 20 квітня 2019

Будапештський технологічно-економічний університет пропонує допомогу…

Дорогі колеги, перш за все, дозвольте висловити наші співчуття. Ми вражені тим, що відбувається у вашій країні. Нам майже неможливо уявити, що ви, ваші близькі та громадяни країни щодня переживаєте. Ми усвідомлюємо, що зараз головне – це захистити життя, головна мета – пережити це божевілля. Керівництво Будапештського технологічно-економічного уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Будапештський технологічно-економічний університет пропонує допомогу… 04 березня 2022