Н У Х Т

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

19 квітня 2021

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

«Добрий ранок, доброго дня, добрий вечір, дорогі друзі й шановні колеги. Під цвітіння садів, теплий вітерець золотої осені та гарячий подих вічного літа поринемо у безмежний дивовижний світ харчової науки!». Таким привітанням почалася робота англомовної секції «Харчові, хімічні технології та інженерія», що працювала в межах 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Стиль привітання цілком логічний – секція зібрала молодих науковців і студентів із Аргентини, Бразилії, Румунії, Болгарії, Білорусі, Хорватії, Польщі, Південної Африки, Туреччини, Киргизстану і України.

Модерували секцію доцентки нашого університету Анна Грищенко і Світлана Ковальова.

Під час роботи секції були заслухані 16 доповідей молодих науковців зі згаданих вище країн. Учасники представили результати досліджень щодо удосконалення технології хліба, кондитерських і макаронних виробів, вина, молочних та олійно-жирових продуктів, надання харчовим продуктам функціональних властивостей. Не менш важливими, згідно з представленими доповідями, є питання раціонального використання природних ресурсів і перероблення вторинних продуктів харчової промисловості. Оригінальними є рішення керування властивостями різних конструкційних матеріалів іонізуючим випромінюванням. Декілька доповідей щодо керування властивостями косметичних засобів представили студенти нашого університету.

Приємно відзначити, що понад 20 іноземних учасників представили свої постери на веб-ресурсах університету.

Усі доповідачі своїм ентузіазмом і професіоналізмом зробили роботу секції насиченою і плідною. Організаційний комітет визначив доповіді з найвищою науковою цінністю та якістю представлення матеріалу.

Дипломами різних ступенів були відзначені:

Юлія Коробка, Валентина Криштоф і Олександра Нелюбіна з нашого університету;

Мар’яна Спіней, Флоріна Дранка, Йоніка Котовану, Марина Аксентій, Олівія Атудорей, Юдіта Патраутану з Університету «Штефан чел Маре» (Сучава, Румунія);

Ніколета Лазар з Університету Крайови (Румунія);

Павло Гарчев і Росен Чочков з Університету харчових технологій (Пловдів, Болгарія);

Руслан Аділ Акай Тегін з Киргизько-Турецького університету «Манас» (Бішкек, Киргизстан).

Усім учасникам, які підготували цікаві постери, підтримували активну дискусію, оргкомітет також підготував сертифікати за активну участь у роботі Конференції.

Організаційний комітет вдячний нашим молодим науковцям та іноземним партнерам, які підтримували активну дискусію – Віталію Рачку, Анастасії Шевченко, Марії Грицевіч,  Катерині Грінінг, Росену Чочкову (Болгарія) і Деборі Конде Моліні (Аргентина).

Досвід проведення міжнародних наукових англомовних конференцій в онлайн-режимі для нас новий. Звичайно, сучасні технології дали можливість зібрати більшу кількість учасників із різних країн, що є перевагою. Проте, хочеться вірити, що у найближчому майбутньому ми повернемося до звичайного формату  активності без обмежень, і, як останні 10 років, будемо зустрічати шановних гостей в нашому університеті, з гордістю представляти наші досягнення, переймати досвід колег, і презентувати дорогим гостям наш прекрасний Київ та Україну.

Щиро дякуємо колегам, які допомогли здійснити це наукове свято, і бажаємо всім учасникам міцного здоров’я і натхнення на подальші здобутки. Сподіваємося на подальшу спільну співпрацю, розширення кола наукових досліджень і залучення до освітнього та наукового процесу нашого університету колег із провідних наукових та освітніх установ світу.

Опублікований: 19-04-2021
Читайте також:
Інтелектуальна битва в День маркетолога

Одним із атрибутів корпоративної культури кафедри маркетингу є святкування Дня маркетолога. Цього року в студентському клубі НУХТ відбувся брейн-ринг, який об’єднав команди маркетологів, підприємців і рекламістів, що створили справжню спеку своєю активністю, позитивом і винахідливістю. Організаторами свята виступили викладачі кафедри та студенти, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальна битва в День маркетолога 28 жовтня 2019

Студентка Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ – призер творчого конкурсу

17 березня 2018 року з нагоди дня народження видатного українського письменника Тараса Шевченка у Полтаві відбувся творчий конкурс «Шевченкові думи» для студентської молоді міста, у якому взяли участь й студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ. Організаторами заходу виступили Студентська рада м. Полтава спільно з Управлінням у справа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ – призер творчого конкурсу 20 березня 2018

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – у журі наймасштабнішого дегустаційного конкурсу

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд та Анастасія Пархоменко увійшли до складу журі наймасштабнішого дегустаційного конкурсу «EAST EUROPEAN BEER AWARD 2021», який відбувся у місті Рівному 21-22 квітня. Цьогоріч пивне змагання об'єднало 411 зразків, 87 пивоварень і 92 пивних судді. Протягом двох днів суддівсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – у журі наймасштабнішого дегустаційного конкурсу 28 квітня 2021

Одіссея до глибин космосу на Дні Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

22 листопада на родинне свято – День Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого – до актової зали університету зібралася дружна інститутська сім’я й численні гості – адміністрація, викладачі, співробітники інших інститутів і факультетів університету, випускники минулих років. Цього разу інститутські митці запросили у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одіссея до глибин космосу на Дні Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 23 листопада 2018