Н У Х Т

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

19 квітня 2021

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

«Добрий ранок, доброго дня, добрий вечір, дорогі друзі й шановні колеги. Під цвітіння садів, теплий вітерець золотої осені та гарячий подих вічного літа поринемо у безмежний дивовижний світ харчової науки!». Таким привітанням почалася робота англомовної секції «Харчові, хімічні технології та інженерія», що працювала в межах 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Стиль привітання цілком логічний – секція зібрала молодих науковців і студентів із Аргентини, Бразилії, Румунії, Болгарії, Білорусі, Хорватії, Польщі, Південної Африки, Туреччини, Киргизстану і України.

Модерували секцію доцентки нашого університету Анна Грищенко і Світлана Ковальова.

Під час роботи секції були заслухані 16 доповідей молодих науковців зі згаданих вище країн. Учасники представили результати досліджень щодо удосконалення технології хліба, кондитерських і макаронних виробів, вина, молочних та олійно-жирових продуктів, надання харчовим продуктам функціональних властивостей. Не менш важливими, згідно з представленими доповідями, є питання раціонального використання природних ресурсів і перероблення вторинних продуктів харчової промисловості. Оригінальними є рішення керування властивостями різних конструкційних матеріалів іонізуючим випромінюванням. Декілька доповідей щодо керування властивостями косметичних засобів представили студенти нашого університету.

Приємно відзначити, що понад 20 іноземних учасників представили свої постери на веб-ресурсах університету.

Усі доповідачі своїм ентузіазмом і професіоналізмом зробили роботу секції насиченою і плідною. Організаційний комітет визначив доповіді з найвищою науковою цінністю та якістю представлення матеріалу.

Дипломами різних ступенів були відзначені:

Юлія Коробка, Валентина Криштоф і Олександра Нелюбіна з нашого університету;

Мар’яна Спіней, Флоріна Дранка, Йоніка Котовану, Марина Аксентій, Олівія Атудорей, Юдіта Патраутану з Університету «Штефан чел Маре» (Сучава, Румунія);

Ніколета Лазар з Університету Крайови (Румунія);

Павло Гарчев і Росен Чочков з Університету харчових технологій (Пловдів, Болгарія);

Руслан Аділ Акай Тегін з Киргизько-Турецького університету «Манас» (Бішкек, Киргизстан).

Усім учасникам, які підготували цікаві постери, підтримували активну дискусію, оргкомітет також підготував сертифікати за активну участь у роботі Конференції.

Організаційний комітет вдячний нашим молодим науковцям та іноземним партнерам, які підтримували активну дискусію – Віталію Рачку, Анастасії Шевченко, Марії Грицевіч,  Катерині Грінінг, Росену Чочкову (Болгарія) і Деборі Конде Моліні (Аргентина).

Досвід проведення міжнародних наукових англомовних конференцій в онлайн-режимі для нас новий. Звичайно, сучасні технології дали можливість зібрати більшу кількість учасників із різних країн, що є перевагою. Проте, хочеться вірити, що у найближчому майбутньому ми повернемося до звичайного формату  активності без обмежень, і, як останні 10 років, будемо зустрічати шановних гостей в нашому університеті, з гордістю представляти наші досягнення, переймати досвід колег, і презентувати дорогим гостям наш прекрасний Київ та Україну.

Щиро дякуємо колегам, які допомогли здійснити це наукове свято, і бажаємо всім учасникам міцного здоров’я і натхнення на подальші здобутки. Сподіваємося на подальшу спільну співпрацю, розширення кола наукових досліджень і залучення до освітнього та наукового процесу нашого університету колег із провідних наукових та освітніх установ світу.

Опублікований: 19-04-2021
Читайте також:
У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Багато років поспіль викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування беруть участь у Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» (м. Київ), матеріали якої потім публікуються в науковому фаховому виданні «Мова і культура». Сьогодні Україна і весь світ стоять перед викликами від пандемії COVID-19. Тому дистанційне комунікування з вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 23 червня 2020

Курс молодого бійця для першокурсників

У цей непростий для нашої країни час особливого значення набуває військово-патріотичне виховання молоді. Увесь навчальний рік у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ відбувалися різноманітні заходи, а фінальним акордом стали навчально-польові заняття для студентів першого курсу. Протягом трьох тижнів здобувачі освіти поринули в атмосферу військового ж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс молодого бійця для першокурсників 14 липня 2023

Важливий етап професійної кваліфікації – захист курсового проекту

Підходить до завершення навчання на бакалавраті для студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Остання сесія розпочинається із захистів курсових проектів. Зазвичай у цей час на кафедрі біотехнології і мікробіології було дуже гамірно і шумно. Студенти розкладали креслення формату А3, а дехто А2 і презентували свої інженерні рішення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап професійної кваліфікації – захист курсового проекту 05 травня 2020

Тиждень заходів фахових комісій технологів

12 листопада 2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ розпочався тиждень фахових комісій зі спеціальностей «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання, консервування та переробка м’яса». Початком стало проведення одразу кількох заходів, серед яких фотовиставка «Студент очима викладача» та «Виставка студентських роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень заходів фахових комісій технологів 16 листопада 2018