Н У Х Т

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

19 квітня 2021

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

«Добрий ранок, доброго дня, добрий вечір, дорогі друзі й шановні колеги. Під цвітіння садів, теплий вітерець золотої осені та гарячий подих вічного літа поринемо у безмежний дивовижний світ харчової науки!». Таким привітанням почалася робота англомовної секції «Харчові, хімічні технології та інженерія», що працювала в межах 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Стиль привітання цілком логічний – секція зібрала молодих науковців і студентів із Аргентини, Бразилії, Румунії, Болгарії, Білорусі, Хорватії, Польщі, Південної Африки, Туреччини, Киргизстану і України.

Модерували секцію доцентки нашого університету Анна Грищенко і Світлана Ковальова.

Під час роботи секції були заслухані 16 доповідей молодих науковців зі згаданих вище країн. Учасники представили результати досліджень щодо удосконалення технології хліба, кондитерських і макаронних виробів, вина, молочних та олійно-жирових продуктів, надання харчовим продуктам функціональних властивостей. Не менш важливими, згідно з представленими доповідями, є питання раціонального використання природних ресурсів і перероблення вторинних продуктів харчової промисловості. Оригінальними є рішення керування властивостями різних конструкційних матеріалів іонізуючим випромінюванням. Декілька доповідей щодо керування властивостями косметичних засобів представили студенти нашого університету.

Приємно відзначити, що понад 20 іноземних учасників представили свої постери на веб-ресурсах університету.

Усі доповідачі своїм ентузіазмом і професіоналізмом зробили роботу секції насиченою і плідною. Організаційний комітет визначив доповіді з найвищою науковою цінністю та якістю представлення матеріалу.

Дипломами різних ступенів були відзначені:

Юлія Коробка, Валентина Криштоф і Олександра Нелюбіна з нашого університету;

Мар’яна Спіней, Флоріна Дранка, Йоніка Котовану, Марина Аксентій, Олівія Атудорей, Юдіта Патраутану з Університету «Штефан чел Маре» (Сучава, Румунія);

Ніколета Лазар з Університету Крайови (Румунія);

Павло Гарчев і Росен Чочков з Університету харчових технологій (Пловдів, Болгарія);

Руслан Аділ Акай Тегін з Киргизько-Турецького університету «Манас» (Бішкек, Киргизстан).

Усім учасникам, які підготували цікаві постери, підтримували активну дискусію, оргкомітет також підготував сертифікати за активну участь у роботі Конференції.

Організаційний комітет вдячний нашим молодим науковцям та іноземним партнерам, які підтримували активну дискусію – Віталію Рачку, Анастасії Шевченко, Марії Грицевіч,  Катерині Грінінг, Росену Чочкову (Болгарія) і Деборі Конде Моліні (Аргентина).

Досвід проведення міжнародних наукових англомовних конференцій в онлайн-режимі для нас новий. Звичайно, сучасні технології дали можливість зібрати більшу кількість учасників із різних країн, що є перевагою. Проте, хочеться вірити, що у найближчому майбутньому ми повернемося до звичайного формату  активності без обмежень, і, як останні 10 років, будемо зустрічати шановних гостей в нашому університеті, з гордістю представляти наші досягнення, переймати досвід колег, і презентувати дорогим гостям наш прекрасний Київ та Україну.

Щиро дякуємо колегам, які допомогли здійснити це наукове свято, і бажаємо всім учасникам міцного здоров’я і натхнення на подальші здобутки. Сподіваємося на подальшу спільну співпрацю, розширення кола наукових досліджень і залучення до освітнього та наукового процесу нашого університету колег із провідних наукових та освітніх установ світу.

Опублікований: 19-04-2021
Читайте також:
Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО

23 лютого до Науково-технічної бібліотеки нашого університету завітали представники Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Робоча зустріч була організована науково-методичним центром бібліотек закладів вищої освіти України. Сьогодні в умовах воєнного стану, змішаної та дистанційної форм на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО 26 лютого 2024

Профком співробітників НУХТ вітає з професійним святом

Шановні наші освітяни! Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти! Наша глибока повага вам, дорогі колеги, за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, соціально активних громадян, справжніх патріотів України. Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком співробітників НУХТ вітає з професійним святом 30 вересня 2022

Перші бакалаври-2021 на кафедрі технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися перші захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів денної форми навчання. На розгляд комісії, до складу якої увійшли доцентки кафедри Ірина Гойко та Алла Башта, під головуванням професорки Галини Сімахіної, були представлені: проєкт виробництва безглютенових кексів із гречаного борошна, збагачених п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші бакалаври-2021 на кафедрі технології оздоровчих продуктів 15 червня 2021

На 8 позицій вгору просунувся НУХТ у веб-рейтингу університетів від 4ICU

Згідно з липневим рейтингом «4InternationalColleges&Universities» наш навчальний заклад у 2022 році посідає 29 місце серед українських (у 2021 – 37-ме) і 4692 місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої освіти світу за популярністю їхніх ве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На 8 позицій вгору просунувся НУХТ у веб-рейтингу університетів від 4ICU 22 серпня 2022