Н У Х Т

У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

23 червня 2020

У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Багато років поспіль викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування беруть участь у Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» (м. Київ), матеріали якої потім публікуються в науковому фаховому виданні «Мова і культура».

Сьогодні Україна і весь світ стоять перед викликами від пандемії COVID-19. Тому дистанційне комунікування з використанням онлайн-платформ на часі. Можливості для обміну науковими напрацюваннями і думками є завжди.

22 червня урочисте відкриття ХХІХ Міжнародної конференції «Мова і Культура» імені Сергія Бураго і вручення премії «Rara Avis-2020» за вагомий внесок у розвиток науки і культури відбулося в онлайн-режимі на платформі ZOOM.

Старші викладачі кафедри Людмила Юрчук і Лариса Яненко долучилися до відкриття заходу, як учасники згідно з програмою конференції.

З вітальним словом виступили відомі науковці: професор, директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко, віце-президент НАН України, академік Сергій Пирожков та інші. Модератором виступив поет, лінгвіст і меценат Міжнародної наукової конференції «Мова і Культура» Дмитро Бураго.

Надзвичайно цікавим був виступ Євгенії Волощук (Франкфурт-на-Одері, Німеччина) на тему «Україна у дослідницькому полі сучасної німецької гуманітаристики», яка наприкінці свого виступу запропонувала співпрацю з університетом, який вона представляє, в межах різних програм, як для викладачів, так і для студентів.

На конференції панує атмосфера творчості, співдружності та взаємоповаги.

Опублікований: 23-06-2020
Читайте також:
Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води традиційно взяла активну участь у роботі 87-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Науково-дослідна робота є невід’ємною частиною набуття фахових компетентностей майбутніх технологів, – про це зазнач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води 16 квітня 2021

Особливості приготувань до Святвечора за британськими традиціями на практичному занятті з англійської мови професійного спрямування

Наразі до Святвечора залишаються лічені дні, тож маємо зовсім небагато часу, аби приготуватися до Різдва. Сучасні шалені темпи життя не залишають нам більше. А от наші предки до Різдва готувалися заздалегідь – починали ще у грудні. Вечір 24 грудня («vigilio» («Вігілія») – з латинської означає «чування») не схожий на інші, має винятково піднесений ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості приготувань до Святвечора за британськими традиціями на практичному занятті з англійської мови професійного спрямування 21 грудня 2018

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

20 квітня 2023 р. у межах дисципліни «Дієтологія» для здобувачів 4 курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, які навчаються на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», відбулася гостьова лекція «Використання гідроколоїдів у харчових виробництвах». Метою лекції було ознайомлення з ін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах 21 березня 2023

Онлайн-зустрічі з майбутніми вступниками

Колектив Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ продовжує активно спілкуватися з майбутніми вступниками та їх батьками на онлайн-конференціях, презентуючи свій навчальний заклад. Напередодні новорічних свят зустріч була присвячена студентському життю у коледжі. Студенти  розповідали про цікаве студентське життя, особисті лайфхаки прожив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-зустрічі з майбутніми вступниками 08 січня 2021