Н У Х Т

Лайфхаки з виведення нової теорії від професора фізики Університету Тулейн (США)

20 березня 2023

Лайфхаки з виведення нової теорії від професора фізики Університету Тулейн (США)

16 березня відбулася онлайн-лекція «How to derive a new theory» («Як вивести нову теорію») професора фізики факультету фізики та інженерної фізики Університету Тулейн (США) Дениса Бондаря.

Лекцію прослухали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» і магістерських освітніх програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Денис Бондар – професор фізики в Університеті Тулейн (США). Його особливий інтерес полягає у дослідженні використання квантового контролю для створення нелінійних оптичних властивостей і як індивідуальні нелінійні оптичні ефекти можуть покращити оброблення інформації. Результати його досліджень опубліковані у всесвітньовідомих наукових виданнях Quantamagazine, Nature Materials, Physics, PhysicsWorld, US Army, Finding Genius Podcast, Tulane News тощо. Професор закінчив із відзнакою Ужгородський національний університет у 2006 році. У 2011 отримав ступінь PhD in Physics в Університеті Ватерлоо (Канада), після чого протягом семи років викладав у Прінстонському університеті (Нью-Джерсі, США). Має багато відзнак як молодий вчений, у т.ч. W. M. Keck Foundation Award та Young Faculty Award DARPA.

Науковець представив новий систематичний підхід оперативного динамічного моделювання (ODM), який дозволяє виводити рівняння руху з еволюції спостережуваних у часі. Використовуючи ODM, можна не тільки повторно вивести добре відомі фізичні теорії (такі як рівняння Шредінгера та Ньютона), але й вирішити відкриті проблеми квантової нерівноважної статистичної динаміки та сформулювати нову теорію ентропійної гравітації, яка була експериментально перевірена.

Учасники заходу отримали сертифікати. Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ вдячний Денису Бондарю та Ukraine Global Faculty за модерацію заходу!

Опублікований: 20-03-2023
Читайте також:
На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників

Національний університет харчових технологій вітає усіх, хто став частиною його великої та дружньої родини! Пора вступних випробувань минула, і колишні абітурієнти тепер мають повне право носити горде звання студента НУХТ 30 серпня 2018 року факультет біотехнології та екологічного контролю радо зустрічав студентів першого курсу. Свято відбувалося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників 31 серпня 2018

ЗМІ про науково-практичний семінар кафедри фізики

У грудневому номері «Пасічного Журналу» розміщена стаття про науково-практичний семінар кафедри фізики НУХТ «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування», присвячений 135-річчю заснування нашого університету. Нагадаємо, що цей науковий захід із міжнародною участю відбувся 26 листопада 2019 р. вперше в історії кафедри. До йо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЗМІ про науково-практичний семінар кафедри фізики 20 грудня 2019

Яким буде Єдиний вступний іспит до магістратури у 2023 році

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики тестів ЄВІ. Визначено кількість завдань із кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їхнє виконання, схеми нарахування балів. Цьогоріч для вступу на більшість магістерських програм потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Це випробування містити...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яким буде Єдиний вступний іспит до магістратури у 2023 році 27 квітня 2023

Викладачі підтверджують фаховий статус

Старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції Інституту післядипломної освіти НУХТ, куратор курсу «Процедури безпечності харчових продуктів. Інтегрована процедура захисту об'єктів операторів ринків харчових продуктів від шкідників у контексті НАССР» Ярослав Кічула виконав вимоги до компетентності та підтвердив статус Аудитора с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі підтверджують фаховий статус 30 травня 2023