В.о. завідувача кафедри
Шутюк Віталій Володимирович
доцент, доктор технічних наук
(створена у 2011 році)
Як випускова, кафедра готує фахівців для консервної, харчоконцентратної та рибної галузей харчової промисловості за спеціальністю 181 «Харчові технології» та спеціалізаціями «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів» і «Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів». Підготовка ведеться за освітньо-кваліфікаційними рівнями: «бакалавр» і «магістр».
Матеріально-технічна база кафедри включає сучасні наукову та навчальну лабораторії, мультимедійну навчальну аудиторію. Кафедра достатньо комп'ютеризована, що дозволяє викладачам кафедри належно працювати над створенням методичних рекомендацій, конспектів лекцій та навчальних посібників, покращення навчального процесу та виконувати складні інженерні розрахунки.
Для підвищення якості підготовки фахівців, інтеграції навчального процесу у виробництво кафедра тісно співпрацює з передовими підприємствами галузі – «САНДОРА», «ЧУМАК», «ВЕРЕС», «ТОРЧИН-ПРОДУКТ», «Ніжинський консервний завод», «Аграна Фрут», ПАТ «Укрбакалія», «Лантманнен Акса» і ТОВ «Компанія Май Україна» тощо. На даних підприємствах здобувачі вищої освіти мають можливість проходження виробничої і переддипломної практик, виконання курсових проектів та кваліфікаційної роботи. Систематично проводяться виїзні практичні та лабораторні заняття на підприємства Київщини.
На кафедрі працює 1 професор, 7 доцентів, 2 старших викладача та 1 асистент.
На кафедрі відразу ж з часу заснування було впроваджено виконання міжкафедральних комплексних кваліфікаційних робіт, захист яких здійснюється на підприємствах за активної участі виробничників.
Здобувачі вищої освіти, найбільш здібні до наукової роботи, залучаються з третього курсу, а четвертого і магістранти всі беруть участь у науковій роботі у спеціалізованій лабораторії. Закінчені наукові розробки науковців кафедри демонструються на всеукраїнських і міжнародних конференціях, конкурсах і виставках, де отримують належне визнання (сертифікати і дипломи).
У процесі розроблення робочих навчальних планів і програм дисциплін використовується передовий досвід зарубіжних технологічних закладів вищої освіти. Освітньо професійні та робочі програми систематично переглядаються.
За відносно короткий, але плідний час від свого заснування кафедра підготувала понад 400 фахівців. Випускники обіймають посади державних службовців, головних інженерів, начальників змін, завідувачів лабораторій, змінних технологів, інженерів-технологів на великих і малих підприємствах, пов'язаних із виробництвом плодоовочевої консервованої продукції, харчоконцентратів і продукції зберігання та перероблення водних біоресурсів.
Молоді викладачі кафедри систематично підвищують свою кваліфікацію на підприємствах м. Києва та України.
Головами і членами Державних екзаменаційних комісій із захисту кваліфікаційних та магістерських робіт завжди є провідні спеціалісти і науковці.
Слідкуйте за нами в Instagram
Наша сторінка на Facebook