Н У Х Т

«Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів» – започатковуємо нову конференцію

22 квітня 2024

«Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів» – започатковуємо нову конференцію

17 квітня 2024 року в нашому університеті за сприяння Управління з питань продовольчої безпеки та підакцизної продукції департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та продовольчої безпеки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Федерації органічного руху України відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів».

Конференція була присвячена актуальним питанням щодо законодавчого підґрунтя для ведення органічного виробництва в Україні, сучасних досягнень і актуальних напрямів розвитку підприємств, задіяних у сфері органічного виробництва, інновацій у технологіях вирощування органічної сировини та наукових розробок для розширення асортименту органічних харчових продуктів, економічних факторів розвитку органічного виробництва.

Із вітальним словом конференцію відкрив проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, який наголосив на важливості організованого заходу, на перспективах розвитку підприємств із виробництва органічних харчових продуктів і на необхідності підготовки профільних висококваліфікованих кадрів. Учасників конференції також привітали та побажали плідної роботи заступниця директора, начальниця управління з питань продовольчої безпеки та підакцизної продукції Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та продовольчої безпеки Міністерства аграрної політики та продовольства України Людмила Хомічак і голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

Із законодавчими аспектами виробництва органічних харчових продуктів присутніх ознайомила начальниця відділу органічного виробництва Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та продовольчої безпеки міністерства аграрної політики та продовольства України Марина Кислицька у своїй доповіді «Органічний сектор України». Про порядок сертифікації відповідно до законодавства України з органічного виробництва докладно розповіла заступниця керівника відділу сертифікації з питань якості, провідна фахівчиня із сертифікації сертифікаційної компанії ТОВ «Органік стандарт» Олена Манзюк. Далі слово взяли завідувач лабораторії ТОВ «Органік Мілк» Дмитро Подстречний, який поділився перспективами розвитку і проблемами виробництва органічних молочних продуктів, та керівник фермерського господарства «Козак Органік» і ТОВ «Млин Донченко» Олександр Орєхін. Олександр наголосив на проблемах і викликах, що стоять у вирощуванні та переробленні органічної продукції.

Начальниця відділу з розвитку органічного землеробства та біологізації інтенсивних технологій компанії BTU Юлія Миронова говорила про аспекти захисту рослин від хвороб і шкідників у органічному землеробстві, а доцентка кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного аграрно-технологічного університету Ірина Бандура зацікавила присутніх докладною інформацією щодо перспектив застосування штучно вирощених грибів у виробництві органічних харчових продуктів.

Блок доповідей від кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ відкрила гарантка магістерської освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів», професорка Юлія Камбулова, яка висвітлила діяльність професорсько-викладацького складу кафедри для реалізації освітньої програми, розказала про основні компетентності випускників і їх переваги для ринку праці.

Надалі виступили магістранти і випускники освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» – консультант проєктів із енергоефективності в галузі харчового виробництва компанії «Авенстон» Сергій Грін із доповіддю «Енергія сонця: сучасний досвід і найкращі практики застосування сонячної енергії у хлібопекарському виробництві в контексті загальної енергоефективності хлібопекарської галузі», Альона Комарчук з темою «Дослідження впливу борошна конопель на перебіг біотехнологічних процесів в тісті та якість органічного хліба з пшеничного борошна», розробниця програмного забезпечення міжнародної компанії «Teiva System» Софія Акулова говорила про «Розроблення органічного жувального мармеладу підвищеної харчової цінності», менеджерка зі збуту ТОВ «Ніка-2018» Ольга Король висвітлила тему «Розроблення рецептурної композиції органічних козинаків зниженої цукроємності на основі насіння соняшника».

Заключне слово взяв завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса, який підсумував основні здобутки конференції, подякував всім учасникам і організаторам конференції, побажав усім подальшої плідної та успішної роботи.

Організатори щиро вдячні всім фахівцям, які взяли участь у конференції, висловлюють подяку за підтримку конференції і сподіваються на подальші цікаві та необхідні зустрічі, які сприятимуть поширенню ідей органічного виробництва та сприятимуть підготовці висококваліфікованих фахівців для галузі.

Опублікований: 22-04-2024
Читайте також:
Завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу представила наукові здобутки кафедри на міжнародній конференції

Завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., доцент Дарія Басюк взяла участь у роботі І Міжнародної науково-практичної конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика», яка відбулася у Львівському торговельно-економічному університеті. Під час пленарного засідання наш науковець представила допо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу представила наукові здобутки кафедри на міжнародній конференції 05 листопада 2018

Креативні ідеї першокурсників з тематичного оформлення для закладів ресторанного господарства

У рамках вивчення освітньої компоненти «Основи гостинності» здобувачами першого курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ініціативи лекторки дисципліни і гарантки Віти Цирульнікової відбувся конкурс «Тематичне оформлення столу в закладі ресторанного господарства». Кафедра готельно-ресторанної справи імп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативні ідеї першокурсників з тематичного оформлення для закладів ресторанного господарства 01 травня 2024

Профком НУХТ розпочав цикл пішохідних екскурсій Києвом!

Разом із новим навчальним роком розпочався і новий цикл активностей для нашого колективу від Профкому співробітників НУХТ. І першою стала цікава, насичена екскурсія «Латинський квартал», назва якого виникла по аналогії з паризьким латинським кварталом, де мешкали студенти Сорбонни. У центрі Києва був свій Латинський квартал – місцевість, навколо г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком НУХТ розпочав цикл пішохідних екскурсій Києвом! 17 вересня 2025

Про aкредитації освітніx програм

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти надіслало звернення до Кабінету Міністрів України з ініціативою уможливлення надання відкладених акредитацій усім освітнім програмам, які наявні у інформаційній системі Національного агентства та очікують на процедуру на всіх її етапах. Лист читайте на сайті агентства: https://bit.ly/3J3FN6...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про aкредитації освітніx програм 14 березня 2022