Н У Х Т

Про барвники та пігменти в декоративній косметиці розповіла здобувачам-хімтехнологам фахівчиня ТОВ «Астра-Косметик»

24 травня 2021

Про барвники та пігменти в декоративній косметиці розповіла здобувачам-хімтехнологам фахівчиня ТОВ «Астра-Косметик»

Здобувачі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» 2-го та 3-го року навчання поспілкувалися з головним колористом ТОВ «Астра-Косметик» Іриною Івченко на тему «Барвники та пігменти в декоративній косметиці». Зустріч була організована доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталією Сабадаш у рамках дисциплін «Хімія сировини» і «Поверхневі явища та дисперсні системи» (колоїдна хімія) в форматі zoom-конференції.

Компанія «Астра-Косметик» працює вже понад 20 років на ринку України. Займається власним виробництвом туші, підводок, лаків, засобів для зняття лаку, помад, бальзамів для губ, пудри, рум'ян тощо. Найближчим часом планується розширення та збільшення асортименту ТМ «Сolour Intense».

Ірина Івченко представила підприємство, розповіла про напрямки виробництва та плани щодо його розширення. Представила роботу лабораторії, оснащеної сучасним сертифікованим обладнанням європейського рівня, яке дає можливість розробляти нові рецептури будь-якої складності. Зупинилася на особливостях незвичної професії колориста.

У своїй доповіді фахівчиня зробила акцент на відмінності між поняттями «барвник» і «пігмент», продемонструвала відео, які підтвердили особливості їх застосування в декоративній косметиці. Познайомила з широким розмаїттям сировини, сертифікованої за міжнародними стандартами ISO та GMP, яку компанія закуповує у всесвітньо відомих фірм-виробників. Зустріч носила й практичний характер, адже завдяки відеоматеріалу студенти мали змогу на власні очі побачити основне обладнання, що є особливо цінним в умовах карантинних обмежень.

Наприкінці заходу студенти поставили ряд питань та були задоволені компетентними відповідями. Одразу було видно, що людина живе цим. Особливо приємно було студентам дізнатися, що талановита та успішна гостя колись так само, як і вони була студенткою НУХТ. Це стало прикладом для наслідування та додатковим стимулом навчатися.

Хіміки-технологи вдячні керівництву ТОВ «Астра-Косметик» та її представнику Ірині Івченко за інформативну зустріч.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Планові відкриті лекції прочитали викладачки кафедри маркетингу

Планові відкриті лекції прочитали для студентів викладачки кафедри маркетингу Світлана Степанчук і Наталія Скригун. На виконання наказу по НУХТ №103 від 11 вересня 2020 року «Про організацію навчального процесу в період з 14.09.2020 р. по 27.09.2020 р.» заняття були організовані в режимі веб-конференцій на платформі Zoom. На онлайн-лекціях, крім ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Планові відкриті лекції прочитали викладачки кафедри маркетингу 17 вересня 2020

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася олімпіада з програмування

18 січня 2018 року відбулася олімпіада з програмування серед студентів спеціальності «Обслуговування програмних систем та комплексів» Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ. У майстерності розроблення програм для розв’язування цікавих прикладних задач за допомогою комп’ютера та різних систем програмування змагалися 10 студентів 2-4 курсів. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася олімпіада з програмування 18 січня 2018

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Питання етики є завжди актуальним у будь-якому контексті, а питання наукової етики тим більше з огляду на прагнення України інтегруватись у європейський і світовий освітній та науковий простори. Важливими для України є кроки на шляху до академічної доброчесності. У рамках Всеукраїнського тижня академічної доброчесності 11 жовтня на кафедрі мехатро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 12 жовтня 2022

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі

21 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка спільно з Навчально-науковим інститутом харчових технологій відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі 22 лютого 2022