Н У Х Т

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань

23 травня 2025

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань

У рамках Тижня обізнаності щодо споживання солі відбулася зустріч-політичний діалог «Зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань», організований Бюро ВООЗ в Україні спільно з Європейським регіональним бюро ВООЗ та у партнерстві з МОЗ України за фінансової підтримки Європейського Союзу та уряду Австрії.

Захід, до якого долучилась доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко, об’єднав ключових стейкхолдерів з охорони здоров’я, харчової промисловості та профільних організацій.

Учасники обговорили рекомендації ВООЗ щодо зменшення споживання солі в Європейському регіоні, було представлено дані щодо споживання солі в Україні: моніторинг натрію, результати досліджень STEPS, FEEDcities.

Особливу увагу було приділено науковому дослідженню вмісту солі в різних видах хліба, представленому фахівчинею Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Під час обговорення Анастасія Шевченко акцентувала увагу на важливості наявності хлібобулочних виробів для спеціального дієтичного споживання, зокрема ахлоридних, законодавстві у сфері шкільного харчування з чітко регламентованими вимогами до вмісту солі в стравах, а також на важливості співпраці науковців і виробників.

Учасники могли особисто оцінити органолептичні показники хліба з різним вмістом солі завдяки представленим Всеукраїнською асоціацією пекарів зразкам.

Участь у таких заходах є дуже важливою, адже вони дають змогу порушити питання, які мають на меті покращення здоров’я та потребують вирішення, поділитися результатами й запропонувати подальші кроки.

Вдячні Бюро ВООЗ в Україні за надані фото із заходу.

Опублікований: 23-05-2025
Читайте також:
Досвід створення і розвитку стартапу в туристичній галузі

4 лютого 2025 року в рамках вивчення дисципліни «Бізнес-планування стартапів в туризмі» відбулася гостьова лекція для студентів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» від учасника кластера «Шляхами Трипільської Праматері» Максима Явтушенка. Гостьовий лектор поділився своїм захоплюючим дослідницьким шляхом, який привів його до створення унікальної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід створення і розвитку стартапу в туристичній галузі 06 лютого 2025

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві»

З 10 по 14 лютого 2020 року відбулися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проектів здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. На початку захистів, здобувачів із цією знаменною подією привітала завідувачка кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві» 17 лютого 2020

Студенти продемонстрували свої знання під час економічних дебатів

14 лютого 2017 року викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ провели дебати «Підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. – крок до покращення економічної ситуації в Україні». Захід підготувала викладач комісії Тетяна Чубін. У дебатах свої позиції відстоювали: команда «ЗА» групи ВЦР-13 (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти продемонстрували свої знання під час економічних дебатів 14 лютого 2017

Лекція від стейкхолдера для магістрантів кафедри обліку і аудиту

7 вересня 2022 року за ініціативи в.о. завідувача кафедри обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Володимира Осмятченка для здобувачів другого магістерського рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» у форматі онлайн-конференції відбулася лекція з дисципліни «Управлінські інформаційні системи в о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від стейкхолдера для магістрантів кафедри обліку і аудиту 12 вересня 2022