Н У Х Т

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань

23 may 2025

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань

У рамках Тижня обізнаності щодо споживання солі відбулася зустріч-політичний діалог «Зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань», організований Бюро ВООЗ в Україні спільно з Європейським регіональним бюро ВООЗ та у партнерстві з МОЗ України за фінансової підтримки Європейського Союзу та уряду Австрії.

Захід, до якого долучилась доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко, об’єднав ключових стейкхолдерів з охорони здоров’я, харчової промисловості та профільних організацій.

Учасники обговорили рекомендації ВООЗ щодо зменшення споживання солі в Європейському регіоні, було представлено дані щодо споживання солі в Україні: моніторинг натрію, результати досліджень STEPS, FEEDcities.

Особливу увагу було приділено науковому дослідженню вмісту солі в різних видах хліба, представленому фахівчинею Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Під час обговорення Анастасія Шевченко акцентувала увагу на важливості наявності хлібобулочних виробів для спеціального дієтичного споживання, зокрема ахлоридних, законодавстві у сфері шкільного харчування з чітко регламентованими вимогами до вмісту солі в стравах, а також на важливості співпраці науковців і виробників.

Учасники могли особисто оцінити органолептичні показники хліба з різним вмістом солі завдяки представленим Всеукраїнською асоціацією пекарів зразкам.

Участь у таких заходах є дуже важливою, адже вони дають змогу порушити питання, які мають на меті покращення здоров’я та потребують вирішення, поділитися результатами й запропонувати подальші кроки.

Вдячні Бюро ВООЗ в Україні за надані фото із заходу.

Published on: 23-05-2025
Read also:
Зворушливе свято прощання з випускниками відбулося на факультеті біотехнології та екологічного контролю

22 лютого у актовій залі університету дружна родина факультету біотехнології та екологічного контролю прощалася зі своїми цьогорічними випускниками-магістрами та бакалаврами. Ця зима для випускників стала особливою, адже вони перегорнули ще одну сторінку свого життя – закінчили університет, де їх життя було сповнене цікавих моментів, неймовірних п...

READ YOURSELF

Зворушливе свято прощання з випускниками відбулося на факультеті біотехнології та екологічного контролю 25 february 2019

Перспективні дослідження аспірантів

Наприкінці року на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбувся науковий семінар «Параметричний синтез адаптивної мехатронної системи для пневмотранспортування сипких харчових продуктів». Здобувач освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Олександр Запорожець у рамках звітування за третій рік навчання в аспірантурі у своїй доповіді пред...

READ YOURSELF

Перспективні дослідження аспірантів 31 december 2024

Нестандартні підходи і цінні практичні рішення – роботодавці приємно вражені захистами бакалаврів спеціальності «Менеджмент»

На кафедрі економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ відбувся успішний захист 48 студентів-менеджерів. Успішний, бо всі здобувачі отримали ступінь бакалавра з менеджменту і 15 із них – в якості відмінників, а також зі схвальними відгуками представників роботодавців, що були присутніми на захистах, сере...

READ YOURSELF

Нестандартні підходи і цінні практичні рішення – роботодавці приємно вражені захистами бакалаврів спеціальності «Менеджмент» 26 june 2019

Мандри Черкащиною від профспілки для наших співробітників

Чи торкались ви сліду від лапки песика, якому 6 тисяч років? А відбитку руки, якому 6,5 тисяч років? А наші викладачі і співробітники 8 червня це зробили! Завдяки профспілці співробітників НУХТ вони побували у чергових мандрах, цього разу – Черкащиною. Перша зупинка – село Легедзино з багатющим музеєм трипільської цивілізації. Музей дуже демократи...

READ YOURSELF

Мандри Черкащиною від профспілки для наших співробітників 12 june 2019