Н У Х Т

Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці

16 april 2019

Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці

За ініціативи міжнародної організації праці (МОП) щороку 28 квітня у всьому світі відзначають День охорони праці. Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006  у Всесвітній день охорони праці в Україні теж відзначають це свято.

Цього року МОП святкує 100-літній ювілей. Саме тому День охорони праці у 2019 році організація планує присвятити аналізу своєї сторічної діяльності, спрямованої на поліпшення рівня охорони праці.

Розвиток міжнародної практики у сфері охорони праці йде шляхом попереджувальних заходів, оцінювання професійних ризиків і створення ефективної системи управління ними. Державна політика України у сфері охорони праці змінює концепцію з реагування на нещасні випадки, що вже трапилися (постфактум) на більш прогресивний метод –  управління ризиками. Основним завданням модернізації системи управління охороною праці є перехід від реагування на страхові випадки, від існуючої «компенсаційної» системи, до системи максимального усунення таких умов, зниження впливу шкідливих чинників на здоров’я працівника та профілактичних заходів.

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці, за ініціативи кафедри екологічної безпеки та охорони праці до студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу була запрошена інженер з охорони праці міжнародної компанії з монтажу устаткування Олена Ветрова.

Маючи більш ніж 10-річний досвід роботи у сфері охорони праці, Олена Ветрова поділилася знаннями та навичками управління ризиками небезпек за сучасними міжнародними методиками. Враховуючи, що студенти семінару навчаються за спеціальністю «Туризм», були змодельовані ситуації з виникненням небезпек для різного виду відпочинку і кожний мав змогу спробувати за методикою управління ризиками визначити небезпеки та оцінити ступінь їх впливу, шляхи зменшення або можливості усунення.

Головною метою даного семінару є привернення уваги кожного студента і працівника до необхідності зниження рівня виробничих ризиків шляхом профілактики травматизму і професійних захворювань, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці.

Published on: 16-04-2019
Read also:
Продовжуємо рух уперед: відбулося планове засідання вченої ради університету

28 лютого 2023 року відбулося планове засідання вченої ради університету. Це перше засідання у цьому році, тож ректор Олександр Шевченко розпочав його з вітання членів ради після довгої перерви. Також він зазначив, що рік, який минув від часу повномасштабного вторгнення агресора, хоч і був дуже складним, але наш колектив упорався з усіма викликами....

READ YOURSELF

Продовжуємо рух уперед: відбулося планове засідання вченої ради університету 28 february 2023

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи стали учасниками масштабної гастрономічний події в Україні для всіх, хто працює з тістом – PRO TISTO FORUM 2025, яка відбулася у КВЦ «Парковий». Колектив кафедри завітав на PRO TISTO 2025 на запрошення ідеолога проєкту – шеф-кухаря та піцайоло з 18-річним досвідом Віталія Колошиця. Серед спікерів – пі...

READ YOURSELF

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025 23 september 2025