Н У Х Т

«Home edition» – VIII Кулінарний конкурс факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

24 червня 2020

«Home edition» – VIII Кулінарний конкурс факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Що єднає краще за все? Усі, хто скаже – спільні інтереси, вподобання й прагнення, одна мета, відданість своїй справі й однодумцям, буде правий. А ще – традиції. Не важливо, наскільки вони давні, головне, що вони є, і краще за будь що вони об’єднують і родини, і колективи, і цілі покоління. І вже цілі покоління випускників і нинішніх студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу об’єднує одна дуже яскрава, надзвичайно цікава й добра весняно-літня традиція – щорічний Кулінарний конкурс. Його чекають, до нього готуються, «вмикаючи» на повну потужність уяву, креативність, усі свої таланти, знання, навички й професійні здібності, його проживають і пропускають через розум, серце, душу і кожний нерв. Це – завжди потужне неймовірне шоу, де вповні може розкритися і впевнений досвідчений старшокурсник, і зовсім юний новачок-першокурсник. І для когось ця перша «проба пера» може стати стартом до майбутніх вагомих здобутків і високих професійних досягнень, подарувавши впевненість у своїх силах, давши досвід і поштовх до самовдосконалення і розвитку.

І ось рік 2020… Приходить травень – пора щорічного конкурсу, а в країні – карантин! І ось настає червень, а карантинні обмеження тривають, і кінця-краю їм не видно! Але хіба може стати на заваді така дрібниця, якщо є бажання, запал і на озброєнні сучасні технології? Звичайно ні, вирішили спільно зі студрадою викладачі, й зі звичною енергією й творчою наснагою взялися до організації конкурсу у форматі онлайн. Так народився «Home edition» – VIII Кулінарний конкурс ГРТБ. Так, були сумніви, чи все вдасться, були побоювання, чи знайдуться бажаючі вийти на індивідуальні змагання на власних кухнях, адже попередні конкурси були командними і поруч були викладачі, які допомагали готуватися, консультували, підтримували і вгамовували хвилювання уже однією своєю присутністю. А тут – страву придумай, продумай, закупи інгредієнти, усе сам приготуй, зніми відео процесу, прокоментуй, а ще журі може з питаннями чіплятися…

Та усі побоювання виявилися марними – цьогорічний конкурс зібрав рекордну кількість учасників з усіх курсів і усіх спеціальностей факультету – 77! Довелося навіть дедлайн подання матеріалів продовжити, щоб усі бажаючі встигли. Неймовірно, але найбільша кількість учасників із заявлених на конкурс виявилася першокурсниками! 45 студентів першого курсу впевнено вийшли на старт цих кулінарних перегонів і склали гідну конкуренцію старшим товаришам.

І ось фінал. Він відбувся 24 червня в прямому ефірі за допомогою сервісу відеоконференцій Zoom.

Учасників конкурсу, фіналістів і вболівальників тепло привітав декан факультету і певною мірою «хрещений батько» конкурсу, бо саме за його ініціативи він і був започаткований, професор Віктор Доценко. Він подякував конкурсантам за активність, висловив впевненість у їх беззаперечних професійних талантах і майбутніх перемогах і побажав учасникам успіху й насолоди від самого процесу творення й змагання, гарних спогадів про цей досвід і не зупинятися, а продовжувати розвиватися.

Далі учасники заходу переглядали відеопрезентації фіналістів, слухали їх розповіді про приготування своїх авторських страв, задавали питання. Після завершення усіх переглядів журі від’єдналося від загального чату, щоб порадитися й винести рішення. Це непросте завдання цього року випало на долю начальника відділу рекламно-виставкової та інформаційної діяльності університету Юлії Цой, власника «Львівської майстерні шоколаду» і викладача кафедри готельно-ресторанної справи Олексія Собіна і доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віри Зуйко. Крім того, до оцінювання конкурсантів залучили стейкхолдерів, успішних випускників, шеф-кухарів, які провели не один майстер-клас для здобувачів факультету, бренд-шефа ресторану автентичної кухні «КазаН ДиваН» Володимира Єманова і шеф-кухаря, який відкривав трендові заклади ресторанного господарства в Україні та Словаччині, організовує гастрошоу і гастровечері, працює у своєму авторському стилі сучасної української кухні «Modern Gastro Nostalgia» Андрія Клюса. Вони висловили свої рекомендації щодо вибору переможців, а також підготували для учасників конкурсу мотивуючі відео-звернення.

Вибір був складним ще й тому, що журі не мало можливості оцінити органолептичні показники приготованих страв. А візуально всі вони були – просто насолода для очей. Більшість страв були ще й досить складними у приготуванні, поєднавши по кілька різних технік.

Проте, конкурс є конкурс і вердикт був таким:

- номінація «Холодні страви та закуски» – Ілона Скринник (група ХЧ-3-2);
- номінація «Основна страва» – Анастасія Степова (група ХЧ-3-14ск);
- номінація «Десерти» – Наталія Паскал (група ГС-4-4);
- номінація «Найкращий дебют» –  Ірина Ткачук (група ГС-1-5);
- номінація «Вибір шефа» – Денис Матченко (група ГС-2-6);
- номінація «Найоригінальніша страва» – Альона Васильчук (група ГС-3-4).

Чим же вражали переможці?

Ілона Скринник приготувала панна-коту з авокадо, м’ятою та йогуртом – чудовий варіант освіжаючої холодної закуски для спекотного літнього дня.

Анастасія Степова була єдиною, хто представив на конкурс одразу дві основні страви і, варто сказати, обидві – технічно складні – філе качки з копченим буряком, бузиною та гострим перцем і качку, мариновану фініками з молочним соусом, сиром Брі та лаймом.

Наталія Паскал витратила тиждень лише на підготовку шоколаду для свого торту «Кавова симфонія в стилі Harry Potter», а ще продемонструвала складні технічні рішення при його приготуванні.

Ірина Ткачук запропонувала оригінальну холодну закуску «Fish&Ring» – канапки із заварного тіста з червоною рибою.

Вражаюча страва експериментальної кухні – рол тунця з бататом і огірком, на основі з мангового кулі та лимонної піни, з пюре з горошку і кольорової капусти і мохом із соку базиліка принесла Денисові Матченку заслужену перемогу у номінації «Вибір шефа», запропонованій Андрієм Клюсом.

А пивний зефір Альони Васильчук став найоригінальнішою стравою цьогорічного конкурсу. До речі, нагадаємо, що Альона зовсім нещодавно стала фіналісткою Міжнародного кулінарного конкурсу «Cook ‘N’ Battle» у Швейцарії.

Усі дебютанти-першокурсники отримають подарунки від студентської ради університету – футболки й екосумки з символікою університету та значки НУХТ. Такі ж подарунки, а ще призи від «Львівської майстерні шоколаду» чекають на переможців.

Неймовірно теплу атмосферу створив ведучий заходу, студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Данило Маслов. А технічно проведення конкурсу забезпечував доцент кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук.

На небосхилі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу засяяли нові кулінарні зірки! Вітаємо усіх учасників із першим конкурсним досвідом, факультет – із черговим цікавим івентом, а переможців – із перемогою! Нехай вона стане першою сходинкою до омріяних висот! 

Опублікований: 24-06-2020
Читайте також:
Гідно презентували кваліфікаційні роботи здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу»

Радісна академічна подія відбулася в нашому університеті! Завершився захист кваліфікаційних робіт здобувачів заочної форми здобуття освіти спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу». У цей визначальний для країни час особливо надихають молоді фахівці, які невпинно здобувають знання та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гідно презентували кваліфікаційні роботи здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» 20 лютого 2025

НУХТівська конференція – надійна сходинка до професійного успіху

Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» є тією подією, яка викликає жвавий інтерес у студентської спільноти і щороку знаходить нових прихильників. Це – майданчик для обговорення наукових теорій і власних гіпотез, це – подія, яка збирає найа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівська конференція – надійна сходинка до професійного успіху 04 квітня 2023

Наукові досягнення під керівництвом професора кафедри харчової хімії

На кафедрі харчової хімії завжди приділялась особлива увага науковій роботі молодих вчених. Незважаючи на воєнний час, наші викладачі не припиняють свої дослідження та очолюють наукові пошуки здобувачів різних ступенів освіти. Ще зовсім недавно, навесні 2023 року, відбувся надзвичайно змістовний науковий семінар кафедри, де обговорювали дисертацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові досягнення під керівництвом професора кафедри харчової хімії 06 лютого 2024