Н У Х Т

Насичений тиждень на кафедрі економіки і права

09 грудня 2019

Насичений тиждень на кафедрі економіки і права

Насиченим видався минулий тиждень для студентів і викладачів кафедри економіки і права, які відвідували галузеві підприємства та й про дозвілля не забували.

Для кожного зі студентів НУХТ знайомство з технологіями виробництва на практиці є важливою і цікавою складовою навчання. Тож студенти кафедри, що навчаються за спеціальністю 051 «Економіка», побували одразу на двох провідних підприємствах столиці.

Разом із викладачами, доцентами Інною Ковальчук і Ольгою Ткаченко та асистентом Тетяною Нагавичко студенти відвідали Київський пивзавод компанії «Carlsberg Ukraine», який є першим у Східній Європі і четвертим у «Carlsberg Group». Також компанія представлена серед кращих у своїй справі та роботодавців на ринку України і поза її межами.

У рамках візиту студентів і викладачів ознайомили з процесом виробництва, адміністративними та організаційними особливостями діяльності пивзаводу.

А доцент кафедри Оксана Відоменко запросила першокурсників побувати на Київському хлібокомбінаті №11 ДЧП ПАТ «Київхліб». Майбутні фахівці ознайомилися з технологічним процесом і побували: у залах замішування тіста, де побачили процес замішування батонів, закваски, де їх зацікавили чани із закваскою на хліб «Український», у цеху випічки та на складі готової продукції; спостерігали за процесами випікання батону, сушок і крендельків. А потім скористалися можливістю скуштувати запашний свіжоспечений хліб «Український» та батон.

А ще першокурсники відвідали Музей шістдесятництва, де в черговий раз поринули в атмосферу минулого століття. Музей шістдесятництва – філія Музею історії міста Києва – створений за ініціативи громадської організації з аналогічною назвою. Основу колекції Музею складають приватні зібрання українських шістдесятників-дисидентів. В експозиції представлені мистецькі твори талановитих і самобутніх художників (живопис, графіка, скульптура, екслібрис, аплікація, плакат), зразки самвидаву, тематична бібліотека (українські та зарубіжні видання), рукописи, унікальні фотографії та документи, особисті речі шістдесятників та інші предмети. Разом колекція нараховує до 30-ти тисяч предметів музейного значення.

Опублікований: 09-12-2019
Читайте також:
Виїзні заняття в умовах ресторанних підприємств для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

За ініціативи лекторки навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Ольги Пушки лабораторні заняття з для здобувачів освіти третього курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» пройшли в умовах закладу ресторанного господарства «Львівська майстерня шоколаду». У межах теми ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні заняття в умовах ресторанних підприємств для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 10 листопада 2023

Практичний майстер-клас від стейкхолдерів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

За вже сталою традицією залучення стейкхолдерів до проведення лабораторних, практичних  і лекційних занять на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 3 квітня відбувся практичний майстер-клас «Харчові волокна. Практичний досвід використання в м'ясній промисловості». Захід був організований у колаборації з компанією ТОВ «ПРО-ФАЙБЕР» – ексклюзив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний майстер-клас від стейкхолдерів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 05 квітня 2024

Викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика»

23-24 листопада 2023 року на базі Львівського торговельно-економічного університету відбулася IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика», у якій взяли участь викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу – завідувачка кафедри, доцентка Ірина Мельник і професорка Іри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика» 28 листопада 2023

Перше знайомство з біотехнологією

Днями учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти і здобувачі освіти фахових коледжів мали можливість стати студентами на день на кафедрі біотехнології і мікробіології нашого університету. У межах цієї профорієнтаційної ініціативи вони взяли участь у лабораторному занятті, на якому старша викладачка Тетяна Белемець разом зі студентами-біот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше знайомство з біотехнологією 07 жовтня 2025